Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

“Αναιρέσεις” σε Αλεξανδρούπολη, Ν. Ορεστιάδα, Ξάνθη στις 27,28,29 Μαΐου...


Εν μέσω μιας «θερμής» περιόδου με τον καπιταλισμό να στρέφεται ανοιχτά προς τη βαρβαρότητα για να υπερβεί την κρίση του, οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ, το ραντεβού της νεολαίας με τη σύγχρονη επαναστατική αριστερά, δηλώνουν παρόν για μια ακόμη χρονιά!

Οι φετινές ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ απευθύνονται σε ολόκληρη τη νεολαία, που βλέπει το σύστημα αυτό να μην της υπόσχεται τίποτα το θετικό για το μέλλον της, παρά τη γενικευμένη φτώχεια, την ανεργία, τη συνολική υποβάθμιση των όρων ζωής. Και ιδιαίτερα στα πρωτοπόρα στοιχεία της: στους νέους εργαζομένους και ανέργους της εργασιακής περιπλάνησης, της ανασφάλειας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, που αρνούνται τους μονοδρόμους του χρέους και της ΕΕ και “ανακαλύπτουν” το ανυπότακτο ταξικό εργατικό κίνημα, στους αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος και των μαθητικών αγώνων, που παλεύουν για την παιδεία των κοινωνικών αναγκών, στους νέους των αγώνων για τα δικαιώματα των μεταναστών...»


Για πρώτη φορά θα διεξαχθούν εκδηλώσεις σε τρεις πόλεις της Θράκης, σε Αλεξανδρούπολη - Ορεστιάδα - Ξάνθη στις 27-28-29 Μάιου αντίστοιχα. Σε όλες τις πόλεις θα μιλήσουν ο Γ. Ελαφρός και η Ντ. Λούκρη.

Στην Αλεξανδρούπολη
, στο Φουαγιέ του Παιδαγωγικού στις 19:00, προβλέπεται πολιτική εκδήλωση με θέμα “Κίνημα, Επανάσταση, Κομμουνισμός: Για μια επιθετική απάντηση στην κρίση” και θα ακολουθήσουν και μουσικά δρώμενα στο χώρο της Φοιτητικής Λέσχης, με LIVE μαθητών «Μιχάλης και Ανέστης» στις 21:30 και ρεμπέτικο γλέντι «Ορτύκας και Τσικάριας» στις 22:30.

Την επόμενη μέρα η
Ορεστιάδα θα συζητήσει στο Πανεπιστήμιο στις 18:00 για τον εργασιακό μεσαίωνα και την εργατική απάντηση της Αριστεράς.

Οι αναιρέσεις θα κλείσουν
στην Ξάνθη ανοίγοντας άλλη μια φορά το θέμα “Κίνημα, Επανάσταση, Κομμουνισμός…”. Το πρόγραμμα θα διανθίζεται από θεματικά περίπτερα που θα αποτυπώνουν τις κινηματικές διεργασίες της περιοχής, όπως τους αγώνες στο χώρο της εκπαίδευσης μέχρι τοπικές πρωτοβουλίες αυτοοργάνωσης με αφορμή τον Φράκτη του Έβρου.

Το φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ βροντοφωνάζει “όχι!” στη βαρβαρότητα καταθέτοντας ολόκληρο τον πλούτο της επαναστατικής κομμουνιστικής αριστεράς, καλώντας τη νεολαία στο “δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής”, για μια άλλη ζωή, με αλληλεγγύη κι αξιοπρέπεια, θεμελιωμένη στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας! Σ. Σ. ΤΟ πολιτικό- πολιτιστικό φεστιβάλ "ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ" διοργανώνεται από τη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) και το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ), που αποτελούν αμφότερες από τις μεγαλύτερες συνιστώσες της ΑΝΤικαπιταλιστικής ΑΡιστερής ΣΥνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons