Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Newsletter



Κάλεσμα” συνεργασίας στην Τουρκία για το “μεταναστευτικό”...
Σε συνεργασία καλούν τον Τούρκο ομόλογό τους ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι υπουργοί Εσωτερικών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, με επιστολή που συνυπέγραψαν κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στην Αθήνα. Η πρόσκληση αφορά κοινή συνάντηση στο τριεθνές σημείο των συνόρων Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας, με θέμα το μεταναστευτικό. Οι τρεις υπουργοί συμφώνησαν επίσης να ενισχύσουν τη μεταξύ τους, διασυνοριακή συνεργασία, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης αλλά και να πιεστούν η Τουρκία και οι χώρες προέλευσης των μεγάλων μεταναστευτικών κυμάτων, με στόχο να περιοριστεί το φαινόμενο της αθρόας εισόδου μεταναστών σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Εξαιρούνται ασφάλισης στον Ο. Α. Ε. Ε οι αγρότες που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά...
Με μία διευκρινιστική του εγκύκλιο, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ξεκαθαρίζει ότι εξαιρούνται της υποχρεωτικής ασφάλισης στον Ο. Α. Ε. Ε. οι κατά κύριο επάγγελμα τουλάχιστον για μία πενταετία, αγρότες που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος μέχρι και 100 KW. Όπως αναφέρεται, η συγκεκριμένη κατηγορία αγροτών θα ασφαλίζεται στον Ο. Γ. Α., ενώ ορίζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ ως αρμόδιος φορέας για την πιστοποίηση εγγραφής τους στο Μητρώο Αγροτών ως επαγγελματιών αγροτών που απασχολούνται με τη διαχείριση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και του χρονικού διαστήματος παραμονής τους σε αυτό.

Συμψηφισμό” επιδότησης κόστους εργασίας με εργοδοτικές εισφορές ζητά το Ε. Β. Έβρου...
Την πρότασή του να συμψηφίζεται η επιδότηση του κόστους εργασίας με τις εργοδοτικές εισφορές, κατέθεσε με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, το Επιμελητήριο Έβρου, ώστε, όπως τονίζει, «να μην βρίσκονται διαρκώς στη δυσάρεστη θέση οι επιχειρήσεις να ζητούν από το Δημόσιο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς αυτές». Το Επιμελητήριο ζητά επίσης να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες αποπληρωμής των δόσεων που οφείλονται για την επιδότηση του κόστους εργασίας, από το 2ο εξάμηνο του 2008 έως και σήμερα. Εν τω μεταξύ, με δεύτερο αίτημα που κατέθεσε στα υπουργεία Ανάπτυξης και Πολιτισμού, προτείνει την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης στον τύπο των ισολογισμών των ανώνυμων εταιρειών, η οποία τις επιβαρύνει οικονομικά κατά 3.000 ευρώ ετησίως. Αντ’ αυτού, προτείνει η δημοσιοποίηση των ισολογισμών να γίνεται μέσω των ηλεκτρονικών σελίδων των Επιμελητηρίων όπου οι επιχειρήσεις είναι μέλη, αφού όπως σημειώνει, «οι ηλεκτρονικές μορφές ενημέρωσης έχουν ολοένα και μεγαλύτερη χρήση σε σχέση με τις γραπτές».

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για τις καθαρίστριες των σχολείων...
Σε αγώνες διεκδίκησης καλεί τις καθαρίστριες της περιοχής, η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Ορεστιάδας, που σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο κλάδος των καθαριστριών «βιώνει τις πρώτες συνέπειες από την εφαρμογή του “Καλλικράτη”». Η παράταξη επισημαίνει ότι ήδη, «πολλοί δήμαρχοι έστειλαν το “μήνυμα” προς τις συμβασιούχους πως από το Σεπτέμβριο οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, διαδικασία που ουσιαστικά θα αφήσει απ’ έξω όσες καθαρίστριες υπέγραφαν μέχρι σήμερα συμβάσεις έργου, από τις οποίες, όμως, δεν εξασφαλίζουν μοριοδότηση». Η «Λαϊκή Συσπείρωση» χαρακτηρίζει, επίσης, “αντεργατική” τη διάταξη σχετικού νόμου, που προβλέπει την απόσπαση των μόνιμων καθαριστριών σε άλλες δημοτικές υπηρεσίες, για τις περιόδους των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του καλοκαιριού, κατά τις οποίες τα σχολεία είναι κλειστά. Μετά το Πάσχα, αντιπροσωπεία της παράταξης θα έχει συναντήσεις με το διοικητικό συμβούλιο των καθαριστριών της περιφέρειας Ορεστιάδας προκειμένου να τις ενημερώσει για τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα συγκεκριμένα ζητήματα, καλώντας τις παράλληλα, να είναι έτοιμες για αγώνες και διεκδίκηση ώστε «να σταματήσει η εντατικοποίηση της δουλειάς τους, να μη γίνει καμία αλλαγή στα καθήκοντά τους, να γίνουν προσλήψεις και να μονιμοποιηθούν όλες οι συμβασιούχοι».

Από 28 Απριλίου η διανομή δελτίων κοινωνικού τουρισμού στη Νέα Ορεστιάδα...
Από την Πέμπτη 28 Απριλίου ξεκινά από την τοπική υπηρεσία Ορεστιάδας του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, η διανομή των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011. Η διανομή θα γίνεται καθημερινά, 9 με 1, και οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο ασθενείας και την ταυτότητά τους.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons