Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Newsletter



Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στο Σουφλί...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων οργανώνει μέχρι αυτήν την ώρα (12 το μεσημέρι) η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, στο Σουφλί, μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα. Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μέτρα προστασίας από εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις, θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων, μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ, επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και ενίσχυσή τους για την αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής. Τη συγκέντρωση οργάνωσε η Π. Α. ΣΥ.

Προετοιμασία ενόψει νέας αντιπυρικής περιόδου...
Συντονισμό, συνεργασία, αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων και αξιοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων, εξέτασαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, στην τελευταία συνεδρίασή τους, με θέμα την αντιπυρική προστασία της περιοχής κατά τη θερινή περίοδο, από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν περιφερειακοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι δήμων του νομού, του στρατού, της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αλλά και εκπρόσωποι φορέων και εθελοντικών οργανώσεων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στην ανάγκη ενημέρωσης του κοινού και την εκπαίδευση των παιδιών, μέσω ασκήσεων ετοιμότητας, για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ενδεχόμενου, μικρού ή μεγάλου περιστατικού πυρκαγιάς.

Κοινή πρόταση” της Λαϊκής Συσπείρωσης Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης για την καταπολέμηση των κουνουπιών...
Τη δημιουργία ενός Κέντρου Καταπολέμησης κουνουπιών, το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα, θα στελεχωθεί από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και θα υλοποιεί πρόγραμμα καταπολέμησης σε συνεργασία με της υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, πρότειναν οι παρατάξεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος καταπολέμησης των κουνουπιών στα δημοτικά συμβούλια των δύο δήμων. Ζήτησαν, επίσης, την κατά 50% τουλάχιστον, αύξηση του προϋπολογισμού του έργου που θα υλοποιηθεί για το σκοπό αυτό φέτος, εκτιμώντας πως το ποσό που έχει εγκριθεί από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι ανεπαρκές. «Είναι πολύ λιγότερο και από το ποσό που διέθεσαν για το 2010 οι πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις συνολικά στην περιφέρεια», τονίζεται στην κοινή πρόταση που κατέθεσαν οι δύο παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons