Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Newsletter



Ανοιξιάτικες πλημμύρες” σε Πύργο και Οινόη...
Δεκαπέντε (15) κλήσεις για αντιμετώπιση πλημμύρας στις περιοχές Πύργου και Οινόης δέχτηκε μετά τις 7.15 σήμερα το πρωί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας. Η δυνατή βροχόπτωση που σημειώθηκε, μεταξύ 6.30 και 7 η ώρα, προκάλεσε πλημμύρες σε αποθήκες και ισόγεια σπίτια των δύο οικισμών, από τα οποία τα συνεργεία της πυροσβεστικής άντλησαν νερά. Οι ζημιές που σημειώθηκαν ήταν μόνο υλικές και οι σοβαρότερες αφορούν σε οικοσκευές τεσσάρων κατοικιών.

Παραχώρηση 3,3 στρ. για ανέγερση νέου πυροσβεστικού σταθμού αποφάσισε το δ.σ Ορεστιάδας...
Με την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία και τις ψήφους των παρατάξεων της δημοτικής αρχής και της μείζονος μειοψηφίας, πέρασε εχθές από το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας η παραχώρηση οικοπέδου έκτασης 3 στρεμμάτων στο Οικοδομικό Τετράγωνο 502, που βρίσκεται πίσω από τα νεκροταφεία Οινόης-Κλεισσούς, για την ανέγερση Πυροσβεστικού Σταθμού. Το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο προβλέπεται να χωριστεί σε δύο τμήματα, ώστε στο μέρος που παραχωρείται να κατασκευαστεί ο Πυροσβεστικός Σταθμός και τα υπόλοιπα 3,3 στρέμματα να διατηρηθούν ως εκτάσεις κοινωφελούς, σχολικής χρήσης. Τα δύο τμήματα θα χωρίζονται μεταξύ τους με πεζόδρομο 5 μέτρων. «Η “Νέα Αρχή”, αντιλαμβανόμενη την ευθύνη της, και αφού ήρθε σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου αλλά και με εκπροσώπους της Πυροσβεστικής, συναίνεσε στην παραχώρηση του οικοπέδου, προκειμένου η συγκεκριμένη υπηρεσία να αποκτήσει το δικό της, σύγχρονο κτίριο στο δήμο Ορεστιάδας», ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας, Λευτέρης Χαμαλίδης, κατηγορώντας ωστόσο το δήμαρχο ότι δεν έκανε καμία ουσιαστική προσπάθεια να εξασφαλίσει το συναινετικό κλίμα που απαιτούνταν για να υπάρξει αυξημένη πλειοψηφία. «Η συναίνεση προέκυψε από καθαρά δική μας πρωτοβουλία και επειδή κατανοήσαμε την αγωνία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που εδώ και χρόνια, δικαίως, διεκδικεί να αποκτήσει μόνιμη στέγη», πρόσθεσε ο κ. Χαμαλίδης.
Για την ιστορία, να αναφερθεί ότι “υπέρ” ψήφισαν 25 δημοτικοί σύμβουλοι, “κατά” ψήφισαν 4 και “παρών” ένας, ενώ την ώρα της ψηφοφορίας απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Λευτέρη Χαμαλίδη, Γιάννης Παπαϊωάννου.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons