Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Newsletter



Παρουσίαση του προγράμματος “Κοινωνική Εργασία” σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη...
Το πρόγραμμα «Κοινωνική Εργασία» θα παρουσιάσουν στις 10.30 αύριο το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί. Το πρόγραμμα είναι ενταγμένο στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο 2011 και για την περιφερειακή ενότητα Έβρου προβλέπει την κάλυψη 2.000 θέσεων. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στις 5.30 αύριο το απόγευμα και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη. Οι φορείς που θα συμμετέχουν και στις δύο συσκέψεις, θα κληθούν να διαμορφώσουν από κοινού το τοπικό σχέδιο δράσης, που αναμένεται να αποτελέσει εργαλείο για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προαγωγή του κοινωνικού συμφέροντος.

Στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ν. Δ...
Μόνο μέχρι την Αλεξανδρούπολη θα φτάσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στις 15 και 16 Απριλίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί το Σάββατο το μεσημέρι με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τοπικά κομματικά στελέχη, ενώ θα έχει προηγηθεί συνάντησή του, το πρωί της ίδιας ημέρας, με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, στην Κομοτηνή.

Ειδικό σήμα ποιότητας” για ξενοδοχεία που προσφέρουν παραδοσιακά τοπικά εδέσματα...
Μέσα στο 2011 θα ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος που αφορά στη χορήγηση «Ειδικού Σήματος Ποιότητας», με το οποίο θα πιστοποιούνται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που θα εντάξουν στο “πρωινό” που θα προσφέρουν, παραδοσιακά τοπικά εδέσματα. Το Ελληνικό πρωινό θα παρασκευάζεται με ελαιόλαδο, οπωροκηπευτικά, μέλι, ντόπια ζυμαρικά βιολογικής καλλιέργειας και αρωματικά βότανα. Στο θέμα αναφέρεται ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Ελένη Τσιαούση. Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο του προγράμματος, θα δημιουργηθεί και ένας διαδικτυακός «χάρτης γευσιγνωσίας» της Ελλάδας, στον οποίο κάθε επισκέπτης της χώρας θα έχει τη δυνατότητα να βρει τις ξενοδοχειακές μονάδες που προσφέρουν παραδοσιακό Ελληνικό πρωινό. Οι επιχειρήσεις που θα πιστοποιηθούν, θα προβάλλονται εντός και εκτός Ελλάδας, με κάθε μέσο που διαθέτει ο Ε. Ο. Τ., ενώ εκείνες που θα διακριθούν για την ευρηματικότητα και την ποιότητά τους, θα επιβραβεύονται από τον Οργανισμό.

Θετικοί” στην προοπτική αγορά πλοίου οι επαγγελματίες και φορείς της Σαμοθράκης...
Ζεστά” πήρε το θέμα της διερεύνησης για την αγορά πλοίου, τύπου καταμαράν, που θα ενισχύσει τη θαλάσσια συγκοινωνία της Σαμοθράκης, η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών, των φορέων και των πολιτών της Σαμοθράκης, που συμμετείχαν στη χθεσινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η πρόταση για την αγορά του πλοίου, κατατέθηκε από το δήμαρχο του νησιού και για την υλοποίηση του σχεδίου έχει συσταθεί επιτροπή που εξετάζει το τοπικό ενδιαφέρον για συμμετοχή στο εγχείρημα.

Stop στο ψάρεμα στον Έβρο μέχρι το τέλος Μαΐου...
Απαγορεύεται η αλιεία, με κάθε τρόπο και μέσο, στον ποταμό Έβρο, από τις 15 Απριλίου μέχρι στις 30 Μαΐου, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου. Η απαγόρευση ισχύει και για τις τεχνητές λίμνες, τα ρέματα, τα κανάλια και τους χειμάρρους του νομού. Η απόφαση ελήφθη για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και των υδρόβιων οργανισμών, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με επιβολή προστίμου, αφαίρεση της άδειας αλιείας, κατάσχεση των αλιευμάτων και κατάσχεση των αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.

4 με 8 Μαΐου η 11η ανθοκομική έκθεση Ορεστιάδας...
Στις 4 Μαΐου ανοίγει η 11η Ανθοκομική Έκθεση του δήμου Ορεστιάδας, που θα λειτουργήσει μέχρι τις 8 Μαΐου στον πευκώνα της πόλης. Στην έκθεση θα συμμετέχουν ανθοπαραγωγοί, τεχνικοί διαμόρφωσης τοπίων, γεωπόνοι, κατασκευαστές και αντιπρόσωποι εργαλείων κηποτεχνίας, ειδών εξοχής και διακοσμητικών αλλά και έμποροι λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων. Η έκθεση, που διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του δήμου Ορεστιάδας, θα πλαισιωθεί από πολιτιστικές εκδηλώσεις με έμφαση στα παιδιά.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons