Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Newsletter



Κινητοποίηση κτηνοτρόφων την Παρασκευή, στην ΑΤΕ Σουφλίου...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων οργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Σουφλί, στις 11 το πρωί μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα. Στην ανακοίνωση-κάλεσμα προς τους κτηνοτρόφους, η Π. Α. ΣΥ. υπογραμμίζει ότι ο κτηνοτροφικός κλάδος θα πρέπει «συντονισμένα και μαχητικά να διεκδικήσει την επιβίωσή του, αντιδρώντας στις πολιτικές που οδηγούν στον αφανισμό του». Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση διεκδικεί μεταξύ άλλων μέτρα προστασίας από εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις, θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων, μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ, επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και ενίσχυσή τους για την αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής.

Ψάχνονται” για αγορά πλοίου οι επαγγελματίες και φορείς της Σαμοθράκης...
Στη διερεύνηση των προθέσεων των φορέων, επαγγελματιών και πολιτών, να συνεισφέρουν οικονομικά για την αγορά ενός πλοίου, τύπου καταμαράν, που θα ενισχύσει τη θαλάσσια συγκοινωνία της Σαμοθράκης, προχωρά ο σύλλογος Επαγγελματιών Σαμοθράκης, μέσω 5μελούς επιτροπής που συστάθηκε για το σκοπό αυτό. Η πρόταση, για την αγορά πλοίου, κατατέθηκε από το δήμαρχο του νησιού στην πρόσφατη, καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση των επαγγελματιών του νησιού και ο σύλλογος αποφάσισε να εξετάσει το τοπικό ενδιαφέρον για συμμετοχή στο εγχείρημα. Με το σύνθημα “πολλοί μαζί μπορούμε”, ο σύλλογος Επαγγελματιών και η επιτροπή που συστάθηκε, αποφάσισαν να προτείνουν σε κάθε ενδιαφερόμενο την οικονομική συμμετοχή στην αγορά, αναλόγως των δυνατοτήτων του καθενός, χωρίς την προσδοκία άμεσου κέρδους από τη συμμετοχή, αλλά προσδοκώντας σε ανταποδοτικά οφέλη από την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών στη Σαμοθράκη. Για το σκοπό αυτό, στις 7 σήμερα το απόγευμα, διοργανώνεται ανοιχτή συγκέντρωση προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά η πρόταση και να ερευνηθεί το ενδιαφέρον.

Εορταστικό ωράριο αλλά η “κίνηση” θα είναι εορταστική;
Με εορταστικό ωράριο θα λειτουργήσει τη μεγάλη εβδομάδα η αγορά της Νέας Ορεστιάδας. Από τη Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου, έως και την Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 8.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 8.30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Αργίες είναι η Κυριακή και η δεύτερη ημέρα του Πάσχα, 24 και 25 Απριλίου.

Εκδήλωση ΕΛΜΕ και δασκάλων, στη Νέα Ορεστιάδα, για το “μνημόνιο”...
Μνημόνιο: Πράξη σωτηρίας της χώρας ή υπογραφή κατοχής και υποτέλειας”, είναι το θέμα της εκδήλωσης- συζήτησης που διοργανώνεται αύριο το απόγευμα στις 7.30, στο κεντρικό αμφιθέατρο του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, στη Νέα Ορεστιάδα, από τη Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου και το σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν και στη συνέχεια θα συζητήσουν με το κοινό, ο οικονομολόγος- αναλυτής και αρθρογράφος της εφημερίδας “το Ποντίκι”, Δημήτρης Καζάκης και ο λέκτορας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Θεοφάνης Μαλκίδης.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons