Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Το άσυλο και το μελάνι...



Απίστευτο, ελληνικό και... τραγικό! Από τις 31 Μαρτίου, εδώ και είκοσι περίπου ημέρες δηλαδή, οι Επιτροπές Ασύλου που λειτουργούν (που λέει ο λόγος...) στη διεύθυνση Αλλοδαπών, στην οδό Πέτρου Ράλλη στην Αθήνα, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους γιατί δεν έχουν... μελάνι για τον εκτυπωτή! Φυσικά, οι συνεντεύξεις των αιτούντων άσυλο που είναι προγραμματισμένες και διεξάγονται σε καθημερινή βάση, δεν πραγματοποιούνται πλέον και “μεταφέρονται” σε ημερομηνίες που φθάνουν μέχρι και το Δεκέμβριο ενώ, ήδη, εκκρεμούν, περίπου, 47 χιλιάδες αιτήματα ασύλου!
Την καταγγελία για την “αναστολή λειτουργίας των Επιτροπών Ασύλου λόγω έλλειψης...μελανιού” έκανε το Ελληνικό Συμβούλιο του Ο. Η. Ε για τους πρόσφυγες το οποίο μάλιστα τονίζει μεταξύ άλλων πως παρότι οι υπεύθυνοι γνωρίζουν από νωρίς το πρωί ότι οι προγραμματισμένες συνεντεύξεις της ημέρας δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν, δεν ενημερώνουν τους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά από τις 7:00 το πρωί, όπως έχουν κληθεί, και στη συνέχεια περιμένουν 3 με 4 ώρες χωρίς να λαμβάνουν καμία ενημέρωση. Τελικά, από τις 11:00 και μετά καλούνται κατά ομάδες για να λάβουν νέες προσκλήσεις, χωρίς να τους δοθεί καμία εξήγηση για την όλη ταλαιπωρία.
Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε στην “Ελευθεροτυπία” η κα Κλειώ Νικοπούλου, εργαζόμενη στη νομική υπηρεσία του Συμβουλίου του Ο. Η. Ε για τους πρόσφυγες, “από εχθές, στην υπηρεσία Αλλοδαπών, τελείωσε και το χαρτί”! Το ερώτημα “τι τύπωναν αφού δεν είχαν μελάνι” παραμένει αναπάντητο...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons