Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Με οδηγό ανάπτυξης μια... “χάρτα”...



Να γιατί “κόλλησε” η ανάπτυξη στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Δεν υπήρχε ένας “οδηγός”, μία “χάρτα” για να προσανατολιστούμε. Αυτό το κενό επιχειρεί να καλύψει τώρα το ΠΑ. ΣΟ. Κ., καταγράφοντας και ιεραρχώντας τις προτεραιότητες που θα οδηγήσουν στη σύνταξη μιας “αναπτυξιακής χάρτας” της περιφέρειας. Κριτήριο (τι πρωτότυπο!) θα είναι τα χιλιοειπωμένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Από... “χάρτες” καλά πάμε, από πραγματική “ανάπτυξη” ζήσε... Μάη να φας τριφύλλι ή αλλιώς “μπλε και πράσινα άλογα”...
Πάντως, για να υπάρχει ολοκληρωμένο το ρεπορτάζ, αυτήν, την τελευταία “χάρτα” τη συζήτησαν οι βουλευτές του ΠΑ. ΣΟ. Κ της περιφέρειας, ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του κόμματος, οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών και η πολιτική ηγεσία υπουργείων στη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην Αθήνα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ. ΣΟ. Κ, Μιχάλης Καρχιμάκης και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Έξαρχος.
Στη διάρκειά της, τέθηκε το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων της Εγνατίας, της καλύτερης αξιοποίησης των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας ενώ έγινε ενημέρωση και για την πορεία των προγραμμάτων που έχουν τεθεί σε προτεραιότητα, από το κάθε υπουργείο.
Η συνάντηση αυτή, όπως είπαν, «ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο συντονισμού δράσης του κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την κυβέρνηση, καθώς το ΠΑ. ΣΟ. Κ εκτιμά πως οι δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών μπορούν να παίξουν καθοριστικό
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons