Τρίτη 5 Απριλίου 2011

έκτακτη συνέλευση συλλόγων γονέων για τις υποχρηματοδοτήσεις σχολείων...


Αγανακτισμένοι” είναι γονείς και εκπαιδευτικοί της Ορεστιάδας από την υποχρηματοδότηση του υπουργείου Παιδείας για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, δηλώνοντας παράλληλα αποφασισμένοι να μην “αφήσουν να περάσει έτσι το θέμα”. Οι σύλλογοι Γονέων του 1ου Δημοτικού σχολείου, του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου της Νέας Ορεστιάδας, έχουν προγραμματίσει, στις 7.15 το απόγευμα της Τετάρτης (6 Απριλίου), στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης 'έκτακτη συνέλευση με θέμα τα προβλήματα που προκύπτουν από τις περικοπές στη χρηματοδότηση των σχολείων, που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία τους καθώς διαπιστώνεται δυσκολία να καλυφθούν ακόμη και οι βασικές λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων...
Με βάση τις πιστώσεις που ήρθαν, χωρίς όμως να προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα για το οποίο εστάλησαν, κάθε σχολείο δεν θα πάρει περισσότερα από δύο με τρεις χιλιάδες ευρώ, ποσό που δε φτάνει για να καλύψει τις υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί, κυρίως λόγω εξόδων θέρμανσης. Υπάρχουν περιπτώσεις συλλόγων γονέων που δέχτηκαν και πλήρωσαν από το ταμείο τους το πετρέλαιο (χωρίς να έχουν καμία τέτοια υποχρέωση) προκειμένου να μην κάνουν μάθημα στο κρύο τα παιδιά και άλλες που ζητήθηκε από μαθητές να συνεισφέρουν οικονομικά για την αγορά πετρελαίου! Αξιοσημείωτο είναι ότι τα σχολεία του β. Έβρου και τα σχολεία στην...Κρήτη, έχουν τον ίδιο συντελεστή υπολογισμού χρηματοδότησης λειτουργικών αναγκών, παρά το γεγονός ότι ο χειμώνας στη μια και στην άλλη περιοχή δεν έχει καμία απολύτως σχέση και τα έξοδα θέρμανσης είναι πολλαπλάσια για τα σχολεία του Έβρου!
Αντίστοιχες συνελεύσεις πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες και οι υπόλοιποι σύλλογοι γονέων σχολείων της περιοχής Ορεστιάδας, εν όψει και της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργανώνει για τις περικοπές των σχολικών επιχορηγήσεων, ο Σύλλογος Δασκάλων, την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Απριλίου, στις 2 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας. Οι σύλλογοι γονέων που θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση, απευθύνουν κάλεσμα σε όλα τα μέλη τους «να διεκδικήσουν αξιοπρεπείς χρηματοδοτήσεις των σχολείων», αλλιώς, όπως αναφέρουν, «θα πρέπει να είναι έτοιμοι να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων των παιδιών τους».
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons