Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Newsletter



Λαϊκή Συσπείρωση στο Νεοχώρι για συμπαράσταση στους κατοίκους που αντιδρούν στο κλείσιμο του σχολείου...
Στο Νεοχώρι θα “γιορτάσει” την 25η Μαρτίου ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Ορεστιάδας, Σταμάτης Γκατζίδης, σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι είναι έξαλλοι με την απόφαση να κλείσει το σχολείο των παιδιών τους. «Η κυβέρνηση, με την πολιτική των συγχωνεύσεων και καταργήσεων των σχολείων, δημιουργεί τις προϋποθέσεις των νέων “Καλλικρατικών” σχολείων που θα παραδοθούν στους δήμους και θα λειτουργούν με μάνατζερ και με κανόνες της αγοράς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Συσπείρωση” και καλεί εργαζόμενους, γονείς και εκπαιδευτικούς, «με όλες τις δυνάμεις τους, να πουν ένα μεγάλο “όχι” στα σχέδια αυτά» αλλά και να διεκδικήσουν να μην κλείσει κανένα σχολείο, να μην υπερβαίνει τους είκοσι ο αριθμός μαθητών στις σχολικές τάξεις και να διατηρηθεί ο δημόσιος, δωρεάν και ενιαίος χαρακτήρας της Παιδείας.
Ο κ. Γκατζίδης θα βρίσκεται στο σχολείο του Νεοχωρίου και αύριο, παραμονή του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και ημέρα που πραγματοποιούνται οι σχολικές γιορτές, «με την ελπίδα ότι δεν θα είναι η τελευταία φορά», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Άγνοια Ο. Λ. Α για τις προθέσεις Μανούση...
Ποιος, που, πότε”, φαίνεται να λέει ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης στην ανακοίνωση του πλοιοκτήτη της SAOS FERRIES, Φώτη Μανούση, ο οποίος δήλωσε ότι προτίθεται να βάλει το πλοίο “ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ” στη γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη, όταν θα χρειαστεί να αντικαταστήσει ΣΑΟΣ ΙΙ, ώστε να γίνει η υποχρεωτική, ετήσια συντήρησή του. «Μας προκαλεί έκπληξη, καθώς ουδέποτε εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, γνωστοποίησε προφορικώς ή εγγράφως στον πρόεδρο του Οργανισμού ή στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ή σε άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει το “ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ” για αντικατάσταση του ΣΑΟΣ ΙΙ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ο. Λ. Α...

Πρωτοβουλία καθαρισμού Άλσους Αδριανουπόλεως από τους Ενεργούς Πολίτες...
Μόνο την καλή διάθεση για εθελοντική δράση ζητά από τους πολίτες η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ορεστιάδας, που, μαζί με το δήμο, διοργανώνουν την Κυριακή 27 Μαρτίου πρωτοβουλία καθαρισμού του άλσους Αδριανουπόλεως, τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο τμήμα του. «Είναι μία συμβολική κίνηση για τη φροντίδα του περιβάλλοντος και του πρασίνου της πόλης μας, όπου όλοι μαζί οι πολίτες ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να διατηρήσουμε αυτόν τον πνεύμονα πρασίνου καθαρό και υγιή», σημειώνει μεταξύ άλλων η Κίνηση σε ανακοίνωσή της. Η δράση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της, μπροστά στην κεντρική είσοδο του πευκώνα, όπου θα γίνει και ο χωρισμός των εθελοντών σε ομάδες.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons