Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

"Αστεια και προχειρα μετρα"



επίκαιρη ερώτηση Καράογλου για την “προκλητική” και “απαράδεκτη” απόφαση διεξαγωγής του τελικού βόλεϊ της Νέας Ορεστιάδας χωρίς φιλάθλους Ηρακλή και Ολυμπιακού...

Τον “ιθύνοντα νου” που έλαβε την “προκλητική” και “απαράδεκτη”, όπως χαρακτηρίζεται, απόφαση να διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου βόλεϊ της Νέας Ορεστιάδας, στις 19 Μαρτίου ανάμεσα σε Ηρακλή και Ολυμπιακό, χωρίς φιλάθλους των δύο ομάδων, ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (Β΄ Θεσσαλονίκης), Θόδωρος Καράογλου, με επίκαιρη- παρακαλώ- ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο. Παράλληλα, ο κ. Καράογλου, ερωτά τους υπουργούς εάν υπάρχει πρόθεση αναθεώρησης της “απαράδεκτης απόφασης”, ώστε να μπορέσουν, τελικά, οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:
"Σε μια απαράδεκτη απόφαση προχώρησαν αξιωματούχοι της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου στο βόλεϊ μεταξύ των ομάδων Ηρακλή και Ολυμπιακού. Ο τελικός πρόκειται να διεξαχθεί στην πόλη της Ορεστιάδας, χωρίς όμως την παρουσία φίλων των δυο ομάδων που συμμετέχουν, το προσεχές Σάββατο 19 Μαρτίου. Αυτή η αδικαιολόγητη και αβάσιμη απόφαση που έλαβαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, προκαλεί την οργή των φιλάθλων των δυο ομάδων και η τακτική αυτή καταδικάζει και περιθωριοποιεί τον κόσμο του βόλεϊ και του αθλητισμού γενικότερα. Πρόκειται για αστεία μέτρα, που μόνο προχειρότητα τα διακρίνει. Η λογική του «αποφασίζομεν και διατάζομεν» έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Με την απόφαση αυτή στοχοποιείται και ενοχοποιείται ο φίλαθλος ως εν δυνάμει τρομοκράτης. Παρόμοιες αποφάσεις δυστυχώς προάγουν τη βία και όχι την ισονομία. Κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει και να απαγορεύσει τον κόσμο να μετακινηθεί ελεύθερα στη χώρα μας. Η αστυνομία το μόνο που θα πρέπει να πράξει είναι να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, που πηγάζουν από το θεσμικό πλαίσιο και όχι να λαμβάνει αποφάσεις για απαγόρευση μετακινήσεων των φιλάθλων. Ειδάλλως και οι οξύτητες και οι βίαιες συμπεριφορές θα κυριαρχούν εντός των γηπέδων.
Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:
- Ποιος ήταν ο ιθύνων νους, που έλαβε μια τόσο προκλητική απόφαση περί απαγόρευσης μετακινήσεων των φιλάθλων των δυο ομάδων Ηρακλή και Ολυμπιακού για τον τελικό κυπέλλου του βόλεϊ;
- Προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να προβούν άμεσα στην αναθεώρηση αυτής της απαράδεκτης απόφασης, έτσι ώστε οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν ελεύθερα τον σχετικό τελικό αγώνα;"
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons