Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

διαμαρτυρια για τον κομβο-φονια



Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό του κόμβου των Ψαθάδων, θα προχωρήσουν στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής, 11 Μαρτίου 2011, κάτοικοι, φορείς και ο δήμος Διδυμοτείχου. Η τοπική κοινωνία κάνει λόγο για “κόμβο καρμανιόλα” και ζητά από την περιφέρεια και το υπουργείο Μεταφορών να παρέμβουν άμεσα για τη διευθέτησή του, ώστε να μην χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο τμήμα, την πενταετία 2005-2010, έχουν συμβεί 51 τροχαία ατυχήματα, προκαλώντας το θάνατο σε 6 ανθρώπους και τον τραυματισμό σε άλλους 37. 
Η Αχτιδική Επιτροπή β. Έβρου Έβρου του Κ. Κ. Ε , με ανακοίνωσή της, "θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων του Έβρου , που βλέπουν το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού σε απαράδεκτη κατάσταση , γεμάτο με θανατηφόρες παγίδες , που βλέπουν εδώ και 15 χρόνια να κατασκευάζεται με ρυθμούς χελώνας ο κάθετος άξονας Ορεστιάδας – Αρδανίου. Δεκαπέντε χρόνια, για ένα δρόμο που δεν ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα, είναι πολλά. Και δυστυχώς όλα δείχνουν ότι το έργο δεν θα ολοκληρωθεί ούτε και το 2011.
Ψήφισμα "συμπαράστασης και συμπαράταξης" στους πολίτες και φορείς του Διδυμοτείχου, στη σημερινή κινητοποίηση, εξέδωσε και η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ορεστιάδας, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για την "κατάσταση" που επικρατεί στον κάθετο άξονα, ζητώντας από την κυβέρνηση και την περιφέρεια να δώσει άμεσα λύση και να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο κάθετος άξονας...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons