Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

“Γιουργια” στο ΠΑΣΟΚ...


Αρματώθηκε” και επιχείρησε ολομέτωπη επίθεση κατά του ΠΑ. ΣΟ. Κ. ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς, στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος που αφορούσε την “αντίδραση του δήμου Ορεστιάδας στην επικείμενη ίδρυση νέων κέντρων κράτησης στην περιοχή” κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου. Έχοντας κατηγορηθεί, λίγο πριν, πως “γνώριζε για τις προθέσεις της κυβέρνησης να δημιουργήσει και να λειτουργήσει υπηρεσία ασύλου, κέντρο πρώτης υποδοχής και πιθανά κράτησης σε κτίριο εργοστασίου που βρίσκεται στη Νέα Ορεστιάδα, και δεν έκανε τίποτα, επιχείρησε να... αποποιηθεί των ευθυνών που μπορεί να τον βαραίνουν και “τα' ριξε” στο κυβερνών κόμμα (που ούτως ή άλλως έχει την ευθύνη των επιλογών) και στα στελέχη του.

Η “μπάλα” πήρε τον υφυπουργό Εσωτερικών, τις βουλευτίνες, τον πρώην νομάρχη και νυν σύμβουλο του πρωθυπουργού, τις κομματικές οργανώσεις και τη δημοτική παράταξη “Νέα Αρχή”...

Μιλώντας σα να έπαιρνε συνέντευξη από τον... εαυτό του (ρωτούσε και απαντούσε ο ίδιος) ο κ. Μουζάς ανέφερε χαρακτηριστικά για τις “ΠΑ. ΣΟ. Κικές” ευθύνες:

Ερώτηση: Γιατί κάποιοι λένε ότι ο δήμος δεν κινήθηκε σωστά;

Απάντηση: Γιατί θέλουν να καλύψουν τις προθέσεις της κυβέρνησης που θέλει να υποβαθμίσει περισσότερο τον β. Έβρο, δημιουργώντας εδώ κέντρα κράτησης. Ας αναλογιστούμε τι έγινε μέχρι τώρα και θα τα καταλάβουμε όλα. Μέχρι να ψηφιστεί ο νέος νόμος και μετά η τροπολογία, ο υφυπουργός Εσωτερικών (σ.σ Γιώργος Ντόλιος), οι άλλοι δύο κυβερνητικοί βουλευτές του Έβρου (Όλγα Ρενταρή- Τέντε και Ελένη Τσιαούση), ο εβρίτης σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα μετανάστευσης (Νίκος Ζαμπουνίδης), οι κομματικές οργανώσεις του ΠΑ. ΣΟ. Κ στο νομό, η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑ. ΣΟ. Κ στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, δεν είπαν τίποτα για το θέμα. Όταν το ίδιο το ΠΑ. ΣΟ. Κ ψήφισε το νόμο και την τροπολογία στη Βουλή, τότε βγήκαν να πουν ότι φταίει ο δήμος. Μήπως αλλάξαμε Σύνταγμα και δεν το ξέρουμε; Ποιος ψήφισε το νόμο και την τροπολογία; Ποιος μπορούσε να μιλήσει στη Βουλή; Ποιος μπορούσε να ξέρει τι ετοιμάζει η κυβέρνηση; Ο δήμος ή οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑ. ΣΟ. Κ; Ποιος μπορούσε να τα σταματήσει όλα αυτά; Οι βουλευτές μπορούσαν να τα σταματήσουν, αν δεν ψήφιζαν την τροπολογία, αν δεν ψήφιζαν και το νόμο, νωρίτερα...”

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons