Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Καλορίζικος ο νέος πολυχώρος πολιτισμού "Διόνυσος"...


Άνοιξε τις πόρτες του από εχθές (Κυριακή, 27 Μαρτίου) ο “Διόνυσος”, το υπερσύγχρονο κτίριο- πολυχώρος Πολιτισμού  που αφήνει “κληρονομιά” στη γενέτειρα πόλη του, τη Νέα Ορεστιάδα, ο Δημήτρης Πενταφράγκας.
Η ιδέα, που είχε βρει από την αρχή συμπαραστάτη τον “ευεργέτη”, ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, όταν ο «Διόνυσος» πήρε τη μεγάλη και “ριψοκίνδυνη” απόφαση να στήσει έναν ανεξάρτητο χώρο πολιτισμού, που θα μπορούσε να φιλοξενεί, εκτός από θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, εκδηλώσεις, εκθέσεις και ό, τι άλλο γύρω από τον πολιτισμό.
Τελικά το έργο ολοκληρώθηκε με δαπάνες που ξεπέρασαν τα 2 εκ. ευρώ, τις οποίες εξ’ ολοκλήρου κάλυψε ο κ. Πενταφράγκας για να παραδώσει στον κόσμο της Νέας Ορεστιάδας ένα πραγματικό “κόσμημα”.
Το υπερσύγχρονο κτίριο, που στο ισόγειο διαθέτει ένα εξαιρετικό φουαγιέ-εκθεσιακό χώρο, στον πρώτο όροφο θεατρική αίθουσα 200 θέσεων, με εξώστη και στο δεύτερο όροφο ένα καλαίσθητο café, ξεκίνησε να λειτουργεί εχθές, 27 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.
Για την έναρξη, η θεατρική ομάδα του «Διόνυσου» παρουσίασε δύο θεατρικές παραστάσεις (μία παιδική το πρωί και μία ενηλίκων το βράδυ), τις οποίες θα συνεχίσει να παρουσιάζει μέχρι και το Μάιο, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα παραστάσεων και με άλλα έργα που πρόκειται να κάνουν πολύ σύντομα πρεμιέρα.
Επίσης, στις 2 Απριλίου, στη σκηνή του θεάτρου ανεβαίνει και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, με τις “ιστορίες για αρκούδες”....
Για τα επίσημα εγκαίνια του χώρου έχει προσκληθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ωστόσο η προεδρία ακόμη δεν έχει απαντήσει, ενώ, βεβαιότατα, η ημερομηνία που θα καθοριστεί θα είναι “βολική” και για τον ευεργέτη, Δημήτρη Πεντεφράγκα, που δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από μία τόσο σημαντική μέρα….
Όσο αφορά το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων για το επόμενο δίμηνο:
Κάθε Κυριακή:
πρωί στις 11:30 - "Μια τρελή τρελή πολυκατοικία" του Γ. Ξανθούλη, θεατρική παράσταση για παιδιά
βράδυ στις 9:00 - "Ο Ηλίας του 16ου" των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου
 
Κάθε Τετάρτη
στις 9 μ.μ. - "Κοινός Λόγος", αληθινές ιστορίες. Παράσταση αφιερωμένη στη γυναίκα "λαθραία" ή "παράνομη" μετανάστρια...
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τετάρτη 30 Μαρτίου
 
Κάθε Δευτέρα
στις 9 μ.μ. - "Λεύτερο Ζευγάρι" των Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Δευτέρα 11 Απριλίου
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons