Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Δεν θα γίνει “πλυντήριο” το δ.σ..



«Δεν θα αφήσουμε ως δημοτική παράταξη να μετατραπεί το νέο δημοτικό συμβούλιο σε “πλυντήριο”», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, Στέφανος Σιναπίδης, με αφορμή τη σειρά στην οποία εγγράφηκε στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης το θέμα των οφειλών του Καλλικρατικού δήμου Διδυμοτείχου προς προμηθευτές, για το έτος 2010.
Όπως αναφέρει, «αντί το θέμα αυτό να συζητηθεί από τα πρώτα, για να μάθει ο κόσμος την πάσα αλήθεια, προγραμματίστηκε εσκεμμένως να συζητηθεί προτελευταίο, όταν θα είναι μεσανύχτα, χωρίς, δηλαδή, την παρουσία πολιτών και όταν θα έχει επέλθει σωματική και ψυχική κούραση στους δημοτικούς συμβούλους».
Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι το χρέος του δήμου Διδυμοτείχου, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010, έφτανε τα 2.003.674 ευρώ, από τα οποία, το 1.282.696 ευρώ ανήκει στον παλαιό δήμο Διδυμοτείχου και οι 720.978 ευρώ ανήκουν στον πρώην δήμο Μεταξάδων.
Ο κ. Σιναπίδης, μάλιστα, δεν περιορίζεται στους γενικούς αριθμούς, αλλά προχωρά στην παράθεση συγκεκριμένων εξόδων που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή, τονίζοντας πως το θέμα της έγκρισης άρα και πληρωμής των οφειλών αυτών, «δεν πρέπει να περάσει έτσι, εάν προηγουμένως δεν ελεγχθούν κατά περίπτωση οι δαπάνες» που τώρα καλείται να εξοφλήσει η νέα δημοτική αρχή.
Ενδεικτικά, ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος των Αξιών» αναφέρει:
«Εμείς καταγράψαμε προμηθευτές του Δήμου που ήταν υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι με νομικό και ηθικό ασυμβίβαστο για τις εκλογές του 2010.
Επίσης δαπάνες υπέρογκες «όπως για δαπάνη μίσθωσης μηχανημάτων έργων» εντός του 2010, 220.000 Ευρώ. Αλήθεια το μηχανήματα έργων του Δήμου μας μέσα στο 2010 τι έκαναν, μόνο πετρέλαιο έκαιγαν.
Για ρούχα-στολές 2 δημοτικών αστυνόμων 1.815 Ευρώ (αληθινά μοντελάκια).
19.000 Ευρώ μέσα στο 2010 «για προμήθεια φυτών και δένδρων».Πρασίνισε το Διδυμότειχο.
11.617 Ευρώ σε μία μέρα για την εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου 2010 για στεφάνια, κεράσματα, γλυκά. Εύγε!! Έδωσαν μέσα σε μία μέρα , όσο είναι ο ετήσιος μισθός ενός υπαλλήλου, ενώ υπάρχουν υπάλληλοι σε δημοτικές επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα πληρωθεί.
34.688 Ευρώ μέσα στο 2010 «για προμήθεια φωτιστικών σωμάτων»
15.000 Ευρώ «για προμήθεια φωτεινού διάκοσμου Χριστουγέννων»
2.725 Ευρώ «για μυοκτονία-απολύμανση 5ου Ν/Γ», ανώφελη δαπάνη που δεν μπορεί να αποδώσει αν δεν απομακρυνθούν τα λυόμενα και οι σωροί των σκουπιδιών της περιοχής κλπ…
Επίσης ο κόσμος θέλει να μάθει πόσες δαπάνες έγιναν με απευθείας αναθέσεις και πόσες με διαγωνισμούς. Επίσης αν τα έργα και η παροχή υπηρεσιών που αντιστοιχούν στις παραπάνω οφειλές και τιμολόγια, έχουν ελεγχθεί για την πληρότητα και την αλήθεια τους. Π.χ. με τα 220.000 Ευρώ μέσα στο 2010, για τα μηχανήματα έργου ιδιωτών ποια έργα εκτελέστηκαν (πρέπει να μετακινήθηκαν χιλιάδες κ.μ χώματος !!!»
Καταλήγοντας, ο κ. Σιναπίδης ισχυρίζεται πως η σειρά στην οποία εγγράφηκε το θέμα δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελεί μέρος της «υπόγειας συμφωνίας» της παράταξης του δημάρχου με αυτήν της μείζονος μειοψηφίας, με σκοπό η μεν πρώτη να δώσει “συγχωροχάρτι” και η δεύτερη να προσφέρει, ως αντάλλαγμα, «λάιτ» αντιπολίτευση.
Το δημοτικό συμβούλιο του Διδυμοτείχου συνεδριάζει στις 7 σήμερα το απόγευμα, με 20 συνολικά θέματα προς συζήτηση. Σε αυτά, εκτός από το θέμα των οφειλών του δήμου, περιλαμβάνονται επίσης η έκδοση ψηφίσματος για το εργοστάσιο Ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας και η έγκριση της τιμολογιακής πολιτικής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons