Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

αλληλεγγυη σε αγροτες,εργαζομενους


Η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους αγρότες της περιοχής και την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, που υπερασπίζονται το δημόσιο- κρατικό χαρακτήρα στη λειτουργία της Αγροτικής Τράπεζας, και πραγματοποίησαν συγκέντρωση- κατάληψη διαμαρτυρίας στο κατάστημα της Α. Τ. Ε στη Νέα Ορεστιάδα, το πρωί της Τρίτης 8 Μαρτίου 2011. Εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και των τευτλοκαλλιεργητών και ιδιαίτερα του ζαχαρουργείου της Ορεστιάδας, ώστε να μην ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ σε ιδιώτες, πολυεθνικές και κεφάλαιο, το 82% των μετοχών της Ε.Β.Ζ. που κατέχει η Αγροτική Τράπεζα.
Η εκποίηση της δημόσιας- λαϊκής περιουσίας συνεχίζεται με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Η “κυβέρνηση” και η διορισμένη- καλοπληρωμένη διοίκηση Πανταλάκη της Α. Τ. Ε, υπακούοντας και εφαρμόζοντας τις επιταγές του “μνημονίου”, που απαιτεί την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της τράπεζας, προχωρά στο ξεπούλημα της μεγαλύτερης γεωργικής βιομηχανίας στη Β. Ελλάδα. Στοχευμένα και συντονισμένα προχωρά στην περαιτέρω συρρίκνωση, πληθυσμιακή και οικονομική, της ελληνικής περιφέρειας και ιδιαίτερα του Έβρου, που έχει “ιδιαίτερα χαρακτηριστικά”. Με την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης (πάνω από 1,5 ευρώ θα είναι η τιμή από τον ερχόμενο Οκτώβριο), με το κλείσιμο σχολείων, την κατάργηση δρομολογίων του Ο. Σ. Ε και τη μετατροπή σταθμών σε στάσεις (όπως αυτός της Νέας Ορεστιάδας), την υποβάθμιση των παροχών υγείας και τη βάρβαρη επιβολή των 5 ευρώ στις επισκέψεις στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας, την κατάργηση ή υποβάθμιση υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα, και τόσα άλλα. Την ίδια στιγμή, η ανεργία στην περιοχή μας εκτοξεύεται, η εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση αυξάνεται, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταστήματα κλείνουν καθημερινά, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων παραμένουν σταθερά εξευτελιστικές, τα είδη καθημερινής ανάγκης ακριβαίνουν, η ποιότητα ζωής συρρικνώνεται και μια εικόνα ερήμωσης αρχίζει και διαμορφώνεται. Παράλληλα, σημαδεύουν την περιοχή μας με “φράχτες- τείχη”, τα μοναδικά στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, στρατόπεδα συγκέντρωσης- ανθρωποφυλακές προσφύγων- μεταναστών.
Αν θέλουν να βάλουν “φράχτες”, ας βάλουν στην απαξίωση, υποανάπτυξη και πληθυσμιακή αποψίλωση του Έβρου. Ας βάλουν “φράχτες” στα “μυαλά” τους. Καλούμε φορείς- συλλογικότητες και μεμονωμένα άτομα να συμπαραταχθούν και να συμμετέχουν στους αγώνες των αγροτών και εργαζομένων στην Ε. Β. Ζ, να εκφράσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους σε ένα κοινό μέτωπο αγώνα και αντίστασης.

Στην “κρίση” κανένας μόνος του. Αλληλεγγύη- Συμπαράσταση- Δράση
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ Ε. Β. Ζ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

AΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Στον καιρό της σιωπής εμείς μιλάμε. Εσείς;
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons