Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ποιον να πιστέψουν;


Ανάστατη και με την απορία έμεινε η Ομοσπονδία Εργαζομένων των Βιομηχανιών Ζαχάρεως Ελλάδας (Ο. Ε. Β. Ζ. Ε.), όταν εχθές ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους της ότι η Α. Τ. Ε., που είναι “μεγαλομέτοχος” της Ε. Β. Ζ., θα προχωρήσει στην πώληση των μετοχών (82,07%!) που κατέχει. «Ζητάμε άμεση και ξεκάθαρη απάντηση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης εάν τα όσα απάντησε και δεσμεύτηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τον Φεβρουάριο, ότι, δηλαδή, δεν υφίσταται κανένα θέμα πώλησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης από την Αγροτική Τράπεζα σε άλλη τράπεζα ή εταιρεία, είναι αληθινά», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ο. Ε. Β. Ζ. Ε.

Η Ομοσπονδία συμπεραίνει «με λύπη», ότι αφού παραγνωρίζεται η δέσμευση του υπουργού, μάλλον « ο κύριος διοικητής της Α. Τ. Ε. (τεχνοκράτης που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα) είναι και ιδιοκτήτης της Αγροτικής Τράπεζας κι ας πιστεύαμε ότι πρόκειται για Τράπεζα του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της αγροτιάς, που ελέγχεται αποκλειστικά από την Ελληνική Κυβέρνηση». Η Ο. Ε. Β. Ζ. Ε. τονίζει επίσης πως η όποιες αποφάσεις της Α. Τ. Ε. και της διοίκησης της Ε. Β. Ζ., πάρθηκαν χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με την Ομοσπονδία των εργαζομένων και τους τευτλοκαλλιεργητές.

«Εμείς οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι παλιοί που χτίσαμε πέτρα-πέτρα τα εργοστάσια των ακριτικών περιοχών, που μεγαλώσαμε μέσα στην ιστορική εταιρεία, η οποία σημειωτέον πρόσφερε τα μέγιστα στην εθνική οικονομία, καλούμε τον Πρωθυπουργό, το πολιτικά κόμματα και ιδιαίτερα του βουλευτές που εκλέγονται στις περιοχές όπου λειτουργούν τα εργοστάσια ζάχαρης, να ταχθούν στο πλευρό μας και να πάρουν ξεκάθαρη θέση εάν συμφωνούν σε αυτό το ανοσιούργημα που σχεδιάζει η Αγροτική Τράπεζα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons