Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Newsletter


Αθώοι οι 4 μαθητές του Διδυμοτείχου για τις καταλήψεις του φθινοπώρου 2009...

Αθωώθηκαν οι τέσσερις μαθητές-πρόεδροι των 15μελών συμβουλίων των Γυμνασίων και Λυκείων του Διδυμοτείχου, που δικάστηκαν το πρωί της Παρασκευής, 25 Φεβρουαρίου, στο δικαστήριο ανηλίκων της Ορεστιάδας, κατηγορούμενοι για τις καταλήψεις που είχαν πραγματοποιήσει το φθινόπωρο του 2009. Για την υπεράσπιση των μαθητών, ο δικηγορικός σύλλογος Ορεστιάδας “παρέκαμψε”, κατ’ εξαίρεση, την αποχή, και ανέθεσε σε μέλη του να παραστούν στην αίθουσα του δικαστηρίου. Από νωρίς το πρωί, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Νέας Ορεστιάδας, είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, μέλη το ΠΑΜΕ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατηγορούμενους συμμαθητές τους. Αθώοι οι…κατηγορούμενοι (!!!)

Έφυγε” σε τροχαίο ο Γιώργος Δερμεντζόπουλος...

Ο 55χρονος Γιώργος Δερμεντζόπουλος, αδερφός του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, έχασε εχθές, νωρίς το βράδυ, τη ζωή του στην άσφαλτο, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο 89ο χλμ της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου, στο ύψος των Ψαθάδων. Το Ι. Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος, στο οποίο επέβαιναν επίσης η σύζυγος και τα δύο ανήλικα παιδιά του, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι. Χ. φορτηγό που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά, όπως και ο οδηγός του φορτηγού, μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου και νοσηλεύονται, εκτός κινδύνου. Η κηδεία του Γιώργου Δερμεντζόπουλου θα γίνει την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδας. Κουράγιο στην οικογένειά του...

Στον Έβρο τον Μάρτιο οι υπουργοί Υγείας Ελλάδας- Βουλγαρίας...

Κοινή επίσκεψη στον Έβρο θα πραγματοποιήσουν τον Μάρτιο ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Στέφαν Κωνσταντίνοφ, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ανακοίνωσαν σε συνάντησή τους στη Σόφια. Θέμα της συνεργασίας είναι “η αντιμετώπιση των δυνητικών κινδύνων για τη δημόσια υγεία από την παράνομη μετανάστευση”. Θα προηγηθεί, μάλλον, νεότερη συνάντηση των δύο υπουργών στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συζητηθεί και η ίδρυση των Ειδικών Κέντρων Υγείας, που προβλέπονται από την διακυβερνητική συνεργασία που υπέγραψαν Ελλάδα και Βουλγαρία, πέρυσι το καλοκαίρι.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons