Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Αχ βρε...Πινοκιο!


Τον “έδωσε” τον δήμαρχο Ορεστιάδας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας την περασμένη Τρίτη (22 Φεβρουαρίου 2011) στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορούσε τη “σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις”, στο οποίο περιλαμβάνεται η τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα μετατροπής εργοστασίων που δε λειτουργούν σε κέντρα υποδοχής παρατύπως εισερχομένων μεταναστών αλλά και κέντρων κράτησης. Ο υπουργός “αποκάλυψε” πως ο δήμαρχος Ορεστιάδας ήταν ενήμερος καθώς έλαβε “επίσημες επιστολές” από τις υπηρεσίες του υπουργείου για το εάν και κατά πόσο και με ποιόν τρόπο θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν εγκαταλελειμμένα ακίνητα της περιοχής, αν επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης ενώ ρωτούσαν και για το “συγκεκριμένο εργοστάσιο” το οποίο σήμερα δε λειτουργεί...Οπότε το “δε γνωρίζουμε τις προθέσεις της κυβέρνησης”, η “άγνοια και απορία” που εξέφρασε και κατέθεσε ο κ. Μουζάς στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα του φράχτη και της παράνομης μετανάστευσης, αποδεικνύεται, και μάλιστα δια στόματος υπουργού, πως δεν έχει καμία βάση αλήθειας αλλά...παραμυθιάσματος δημοτών και συμβούλων. “Γνώριζε” και μάλιστα πολύ καλά κι ας ξέσκιζε τα ιμάτιά του για το αντίθετο...

Διαβάστε χαρακτηριστικά το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα της ομιλίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή,

....Όμως, όσον αφορά αυτές τις προσφορές και επειδή θέλουμε να τις διερευνήσουμε σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας, ζητήσαμε από τους τοπικούς παράγοντες, δηλαδή από τους δημάρχους της περιοχής, να μας πουν αν επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης ή όχι. Τίποτα δεν έγινε αδιαφανώς. Τίποτα απολύτως! Με επίσημες επιστολές προς το Δήμαρχο Ορεστιάδας ρωτούσαν οι υπηρεσίες μας εάν και κατά πόσο και με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν διάφορα ακίνητα της περιοχής που είναι εγκαταλελειμμένα. Επίσης, ρωτούσαν αν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ένα συγκεκριμένο εργοστάσιο, το οποίο σήμερα δεν λειτουργεί στην περιοχή της Ορεστιάδας. Όμως, αυτό γινόταν ταυτόχρονα με γενική εφαρμογή και σε άλλα ακίνητα, γιατί έχουμε και άλλες προτάσεις από την περιοχή του Έβρου, τις οποίες έχω εδώ και είναι στη διάθεσή σας, αν θέλετε.

Όμως, εμείς δεν νομοθετούμε για τον Έβρο και για το συγκεκριμένο εργοστάσιο. Εμείς νομοθετούμε για όλη τη χώρα. Τα κύματα της λαθρομετανάστευσης δεν είναι μόνο στον Έβρο, αλλά παντού και οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη από την οργανωμένη παρουσία του κράτους, προκειμένου να μπορέσει η τοπική κοινωνία να αποφύγει τις τρομερές και πολλαπλές πιέσεις που έχει από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση....”

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons