Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Εργοστασιο- κεντρο κρατησης


Το δρόμο για τη μετατροπή του εργοστασίου που βρίσκεται 200 περίπου μέτρα από τον οικιστικό ιστό της Νέας Ορεστιάδας, σε κέντρο υποδοχής αλλά και κράτησης παράνομων μεταναστών, “δείχνει” μια παράγραφος στο σχέδιο νόμου με θέμα τη σύσταση “Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής”, βάσει της οποίας είναι εφικτό και με άμεσες διαδικασίες να μετατραπούν εργοστάσια σε φυλακές- στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η παράγραφος αναφέρει συγκεκριμένα:

“Κατ' εξαίρεση για τις ανάγκες εγκατάστασης των Κέντρων ή Μονάδων Πρώτης Υποδοχής καθώς και των υπηρεσιών Ασύλου, επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης υφιστάμενων κτιρίων, σε εκτός σχεδίου περιοχές, κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων χρήσεως γης... Για την αλλαγή χρήσης και τις κατασκευές αυτές δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας αλλά έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.... Οι άνω χώροι και οι εγκαταστάσεις επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται και ως χώροι κράτησης”.

Κι επειδή το “παραμύθι” πάει “σύννεφο” τελευταία, όπως και η υποκρισία, η εξέλιξη αυτή ήταν γνωστή στο δήμο Ορεστιάδας που προσφάτως είχε δεχτεί την επίσκεψη αξιωματικών και υπηρεσιακών παραγόντων της ΕΛ. ΑΣ που ενημερώθηκαν από την τεχνική υπηρεσία του δήμου για το καθεστώς χρήσης γης που ισχύει στη συγκεκριμένη περιοχή και άλλα τεχνικά ζητήματα. Συνεπώς το “δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση και δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις της κυβέρνησης” που ακούστηκε δια στόματος του δημάρχου Ορεστιάδας, στην πρόσφατη συνεδρίαση για το “μεταναστευτικό” αποδεικνύεται πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο δήμος και γνώριζε και σε συνεννόηση ήταν και “έσπρωχνε” τη συγκεκριμένη προοπτική, όπως λέει η έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί. Όλα τα άλλα που ακούστηκαν ήταν, και είναι, για “λαϊκή κατανάλωση” και “ξεκάρφωμα”...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons