Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

“Οχι στο φραχτη” απο το Π. Σ...


Κατά του φράχτη” εκφράστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων της Αν. Μακεδονίας- Θράκης στη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου, στην Κομοτηνή, και στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος που αφορούσε “το μεταναστευτικό και τις συνιστώσες του” στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης. Παράλληλα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη λειτουργία “πλωτών” ή χερσαίων κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών και μάλιστα χωρίς να ερωτηθεί η Περιφέρεια, οι τοπικοί δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες, ενώ στηλιτεύτηκε η απουσία εκπροσώπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που είχε κληθεί για να παρουσιάσει τις προθέσεις- αποφάσεις του υπουργείου. “Μας έγραψαν κανονικά” ήταν το σχόλιο περιφερειακού συμβούλου της πλειοψηφίας!

Οι θέσεις, απόψεις και προτάσεις που κατατέθηκαν θα αποτυπωθούν σε ψήφισμα που θα συνταχτεί, από κοινού, από τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Από τη συζήτηση του θέματος για το “μεταναστευτικό” και το φράχτη αποχώρησε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας “Περιφερειακή Αναγέννηση” του Γιώργου Παυλίδη, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία της για τη μη διεξαγωγή του συμβουλίου στα όρια του δήμου Ορεστιάδας, όπως υποστήριξε ότι είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, για σημειολογικούς λόγους.

Πάντως, ο κ. Παυλίδης, που είχε ταχθεί υπέρ της κατασκευής “φράχτη” στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, στην περιοχή της Νέας Βύσσας, υπογράμμισε σε δηλώσεις του πως εμμένει, μεν, στη θέση του, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι θα διασφαλιστεί η μη εκτροπή του ρεύματος εισόδου παράνομων μεταναστών σε άλλες περιοχές, κάτι που φαντάζει αδύνατο...

Δεν χρειάζονται φοβικά σύνδρομα και ακραίες φωνές στο θέμα της μετανάστευσης” τόνισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, υπογραμμίζοντας πως το περιφερειακό συμβούλιο έχει μεγάλη ευθύνη και πρέπει να έχει υπεύθυνη θέση και στάση στο θέμα αυτό, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε “φράχτες”, “τείχη” και ξενοφοβία...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons