Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Συμφωνουν ότι...καθυστερουν


Μολονότι οι απόψεις που δημοσίως εξέφρασαν απέχουν λιγότερο ή περισσότερο η μία από την άλλη, συμφώνησαν ότι το θέμα της σχεδιαζόμενης δημιουργίας νέων Κέντρων Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στο δήμο Ορεστιάδας αλλά και το θέμα του “φράχτη”, έπρεπε να έχουν συζητηθεί…χθες στο δημοτικό συμβούλιο. Ο λόγος για τους τρεις επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, που τοποθετήθηκαν για τα συγκεκριμένα θέματα, εν όψει μάλιστα και της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, όπου περιφερειακοί σύμβουλοι, φορείς και ενδεχομένως και εκπρόσωποι κινημάτων, θα κληθούν να καταθέσουν απόψεις και να καταλήξουν, εάν αυτό γίνει κατορθωτό, σε μία κοινή θέση.

«Δεν είναι δυνατόν ένα θέμα που συζητείται από όλους και μας αφορά, να μην συζητείται από εμάς τους ίδιους, σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας, Λευτέρης Χαμαλίδης. Διερωτήθηκε δε «τι θα μεταφέρει ως άποψη στο περιφερειακό συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς, δεδομένου ότι, εξαιτίας της αδράνειας, όπως είπε, της δημοτικής αρχής, δεν έχει διαμορφωθεί επίσημη θέση για τα ζητήματα αυτά.

Για «αργά αντανακλαστικά» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της παράταξης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος διαπίστωσε ότι «σε πολλά θέματα μοιάζει να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις». Σε ό, τι αφορά τη θέση του στο θέμα της δημιουργίας κι άλλων Κέντρων Κράτησης παράνομων μεταναστών στη περιοχή του δήμου Ορεστιάδας, ο κ. Μαυρίδης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αντίθετος σε μία τέτοια προοπτική, αρκεί, όπως είπε, να εξασφαλίζονται, αφενός οι κατάλληλες συνθήκες κράτησης των μεταναστών, αφετέρου θέσεις εργασίας για τον ντόπιο πληθυσμό.

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Σταμάτης Γκατζίδης, δήλωσε την πλήρη αντίθεσή του στην κατασκευή του “φράχτη” και τη δημιουργία νέων κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή, καθώς μία τέτοια εξέλιξη, όπως ανέφερε, «θα χαρακτήριζε τον Έβρο με τρόπο που δεν θέλουμε». Ο κ. Γκατζίδης σημείωσε ότι πρότεινε τη συζήτηση των συγκεκριμένων θεμάτων, ήδη από την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ωστόσο, η πρότασή του δεν είχε γίνει δεκτή από τον δήμαρχο και τους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons