Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ο Γουδετσιδης προεδρος του δ.σ


Ο Βαγγέλης Γουδετσίδης εξελέγη ο πρώτος πρόεδρος του νέου Καλλικρατικού δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, στις διαδικασίες εκλογής προεδρείου του δ.σ που διεξήχθησαν το μεσημέρι της Κυριακής, 2 Ιανουαρίου 2011 και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 3 με την εκλογή των μελών των επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής, οι οποίες “αντικαθιστούν” τη δημαρχιακή επιτροπή.

Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Γιάννης Χατζής, από την παράταξη “Νέα Αρχή” του Λευτέρη Χαμαλίδη και γραμματέας ο Χρήστος Ορμανλίδης, από την παράταξη “Ορεστιάδα στην Πρώτη Γραμμή” του Βασίλη Μαυρίδη.

Ο κ. Γουετσίδης εξελέγη με 23 ψήφους υπέρ ενώ βρέθηκαν και 10 λευκά στην κάλπη, ο κ. Χατζής με 29 ψήφους, υπήρξαν 3 λευκά και 1 άκυρο και ο κ. Ορμανλίδης με 21 ψήφους ενώ καταγράφηκαν και 12 λευκά ψηφοδέλτια.

Στην επιτροπή Οικονομικών, η οποία είναι 9μελής και αποτελείται από το δήμαρχο, 5 συμβούλους της παράταξής του και 3 από τη μειοψηφία, εξελέγησαν οι Μπουργκούδης (23 ψήφους), Ουρουμίδης (22 ψήφους), Βαρσαμακίδης (21 ψήφους), Στεφανάτος (23), Αλεξούδης (23), από την παράταξη του κ. Μουζά. Εξελέγησαν επίσης οι Χαμαλίδης (27 ψήφους), Καραγιάννης (26 ψήφους), από τη μείζονα μειοψηφία η οποία “παραχώρησε” την τρίτη θέση που δικαιούνταν στην ελάσσονα μειοψηφία, η οποία εξέλεξε τον Βασίλη Μαυρίδη (28 ψήφους). Αναπληρωματικά μέλη της επιτροπής εξελέγησαν οι Καλεντζίδου Αλεξάνδρα (23 ψήφους), και οι Μουτουσίδης (21), Δαλαμαγκίδης (21), Γκατζίδης (από τη Λαϊκή Συσπείρωση, 30 ψήφους) και Ελένη Χάψαλη (Νέα Αρχή, 29 ψήφους).

Στην επιτροπή για την Ποιότητα Ζωής, η οποία επίσης είναι 9μελής (ο δήμαρχος, 5 σύμβουλοι της παράταξής του και 3 της μειοψηφίας) εξελέγησαν οι Στεφανάτος (26 ψήφους), Κουμπρίδης (24 ψήφους), Σταματίου (23 ψήφους), Λαπανούδης (22 ψήφους) και Καλεντζίδου (24 ψήφους), από την παράταξη του δημάρχου, οι Χαμαλίδης (23 ψήφους), Παπαϊωάννου (24 ψήφους) από τη μείζονα μειοψηφία, η οποία και στην επιτροπή αυτή “παραχώρησε” την τρίτη θέση που δικαιούνταν στην ελάσσονα μειοψηφία, η οποία εξέλεξε τον κ. Παπαμιχαήλ (21 ψήφους). Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι Αλεξούδης (25 ψήφους), Γραμμενίδης (22 ψήφους), Μαρασλής (21 ψήφους), από την πλειοψηφούσα παράταξη και οι Μητακίδης (21 ψήφους), Τυρμπάκης (21 ψήφους), από τη μείζονα μειοψηφία.

Το...κλίμα που επικράτησε στην πρώτη συνεδρίαση ήταν συναινετικό και δεν καταγράφηκαν...εντάσεις.

Μετά την εκλογή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου το...ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην επιλογή και ανακοίνωση των ονομάτων των 5 αντιδημάρχων, η οποία, λογικά, δεν θα πρέπει να καθυστερήσει γιατί τα “ανοιχτά μέτωπα” είναι πάρα πολλά στο νέο δημοτικό τοπίο...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons