Σάββατο 15 Μαΐου 2010

4+1 δημοι η τελικη αποφαση


“Ο κύβος ερρίφθη” και το νομοσχέδιο που αφορά τη “νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης, πρόγραμμα Καλλικράτης”, το οποίο κατατέθηκε την Παρασκευή, 14 Μαΐου, προβλέπει τη δημιουργία 4 χερσαίων κι ενός νησιωτικού δήμου στον Έβρο, όπως ακριβώς ήταν και η αρχική και προς “διαβούλευση” πρόταση, η οποία αποδείχτηκε “α- διαβούλευτη”. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, στον Έβρο δημιουργούνται οι εξής δήμοι:
1. Δήμος Αλεξανδρούπολης με έδρα την Αλεξανδρούπολη και ιστορική έδρα τη Βήρα αποτελούμενος από τους δήμους α. Αλεξανδρούπολης β. Τραϊανούπολης και γ. Φερών, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Σουφλίου με έδρα το Σουφλί αποτελούμενος από τους δήμους α. Σουφλίου, β. Τυχερού γ. Ορφέα, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Διδυμοτείχου με έδρα το Διδυμότειχο αποτελούμενος από τους δήμους α. Διδυμοτείχου και β. Μεταξάδων, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Ορεστιάδας με έδρα την Ορεστιάδα αποτελούμενος από τους δήμους α. Ορεστιάδος β. Βύσσας γ. Κυπρίνου και δ. Τριγώνου, οι οποίοι καταργούνται
Β. Στον δήμο Σαμοθράκης δεν επέρχεται καμία μεταβολή.
Ούτε δήμος “Άρδα” (αποτελούμενος από τους δήμους Βύσσας, Τριγώνου, Κυπρίνου), ούτε “Παναγίας Κοσμοσώτειρας” (Φέρες, Τυχερό), που ζητούσαν οι κοινωνίες και φορείς των συγκεκριμένων δήμων, εκφράζοντας τις ενστάσεις και ανησυχίες τους για τη δυνατότητα δημιουργικής συνύπαρξης με “αστικούς δήμους”, όπως αυτοί της Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, αντιστοίχως.
Τσάμπα κι άδικα τους έδιναν ελπίδες και τους “παραμύθιαζαν”. Εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε πως τα πάντα ήταν προαποφασισμένα και η “διαβούλευση” ήταν το απαραίτητο “δημοκρατικό άλλοθι”...
Κι αφού “έκλεισε” και το χωροταξικό, τώρα αρχίζει ο “χορός των υποψηφίων”. Ώπα!!!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακούγεται ότι κάποιοι δήμοι εδώ πάνω, θα στήσουν οδοφράγματα από βδομάδα...

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που θα κάνουν μία παράταξη οι δήμαρχοι Βύσσας, Κυπρίνου και Τριγώνου (όπως ακούστηκε), να δούμε τι θα κάνουν οι "Ορεστιαδίτες"...

Ανώνυμος είπε...

Ο «Καλλικράτης» αφήνει «ακέφαλο» το δήμο της Αμαλιάδας στην Ηλεία μετά την επίσημη παραίτηση του δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη και του δημοτικού συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο χωροταξικό σχέδιο.

Δήμαρχος και δημοτικό συμβούλιο σήμερα το μεσημέρι κατέθεσαν στο γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τις παραιτήσεις τους καταγγέλλοντας ότι τοπικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία και παράγοντες εκτός νομού «έπαιξαν βρόμικα παιχνίδια σε βάρος του δήμου της Αμαλιάδας με σκοπό το προσωπικό τους όφελος και τις πελατειακές τους σχέσεις…».

Οι τοπικοί φορείς της Αμαλιάδας ζητούσαν ο δήμος τους να φτάσει τον πληθυσμό των 50.000 κατοίκων, κάτι που θα του έδινε να εχέγγυα να αναπτυχθεί και βέβαια να είναι σε θέση να καλύψει τις αυξημένες αρμοδιότητες που του μεταβιβάζει ο «Καλλικράτης».
ετσι κανουν τα παλληκαρια ΜΑΝΩΛΑΚΗ ,ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙ-ΑΓΓΟΥΡΑΚΗ και οχι μαγγειες με ψευδοδιλληματα.
εχετε α... κοτσια ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ πηδημα.
ολα τα αλλα ειναι για να χουμε να λεμε.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΙ "ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΟΙ" ΔΗΜΑΡΧΟΙ;
ΧΑ ΧΑ ΧΑ. ΣΕΣΤΗΚΕ Η ΦΑΤΜΕ ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ.
ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΜΑΕΙ ΑΥΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ, ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟ ΟΡΜΕΝΙΟ ΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ. ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ Μ Α Θ Α Τ Ε.
ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΣΟΠΡΑΝΑ . ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ. ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΜΦΑΝΗΣΕ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ.
Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑΡΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ..ΤΙΚ . ΣΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ. ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΔΥΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ.
ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΠΑΟ ,ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

Με τα μηνύματα
17 Μαΐου 2010 7:12 μ.μ. και
18 Μαΐου 2010 9:21 π.μ.
βλέπω μία έχθρα μεταξύ Ορεστιάδας και των υπόλοιπων τριών δήμων, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τους λόγους...
Γι'αυτό μάλλον και εκείνοι δεν θέλουν να ενωθούν με την Ορεστιάδα.
Προσωπικά πιστευω πως οι "Τρείς" έχουν δύο επιλογές. Είτε να κάνουν παράταξη μόνοι τους, είτε να μπούνε σε κάποιον "Ορεστιαδίτικο" συνδυασμό... όοοοοτα δημιουργηθεί, γιατί δεν βλέπω φύλλο να κουνιέται ακόμα...
Πάντως πέρα από τους γνωστούς των τριών δήμων, ακούγονται και τα ονόματα της Μπαχαρίδου και του Μαρασλή (από Βύσσα και οι δύο).
Για να δούμε...

Ανώνυμος είπε...

μπαχαριδου!!!!!
ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ

Ανώνυμος είπε...

Ο καθενας με το ζορι του εδω μεσα... Φωτογραφίζεστε φίλοι μου.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε ΠΡΕΣΣΑ ειναι θλιβερη η εικονα σχεδον ολων αυτων που γραφονται στα σχολια.
πιστευω οτι και εσυ δεν εισαι ευχαριστημενος απο αυτο που συμβαινει.
ολες αυτες οι αναφορες, σε ολους οσοι ασχοληθηκαν, με τα κοινα της πολης, χωρις πολιτικο υποβαθρο, μονο θλιψη προκαλει και σκεψεις για την ποιοτητα των συνδημοτων μας.
ιδιαιτερα αυτα που γραφονται απο τον ΑΝΩΝΥΜΟ της 20-5-2010 1,22 μ.μ.
και εγω ειμαι ενας απο αυτους που η συγκεκριμενη οικογενεια κατηγορησε, συκοφαντησε με τον χειροτερο τροπο, παρ ολα αυτα ομως
δεν μπορω να συμβιβαστω και με την ιδεα ακομη οτι μπορει να γραφονται τετοιας ποιοτητας κειμενα, αισθανομαι πολυ ασχημα και μονο που διαβασα το κειμενο.
προσωπικα σε παρακαλω παρε θεση, οχι λογοκρινοντας τα σχολια αλλα εξηγοντας σε εμας που σε διαβαζουμε και σε αυτους που γραφουν οτι πρεπει πρωτα να σεβομαστε τον εαυτο μας, εσενα που μας φιλοξενεις και ολους οσοι διαβαζουν και γραφουν.
δυστυχως η δυσοσμια της παρακμης,
της μιζεριας και οτι αλλο θελεις γραψε, γιατι χωρανε ολα οτι και να πει κανεις, ειναι τοσο εντονη και απο εδω και περα διαρκης.
δεν θελω να γραψω τιποτα αλλο αν και εχω πολλα ευχαριστω για την φιλοξενια και υποσχομαι οτι αλλη φορα σχολια δεν προκειται να διαβασω,
οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ειναι ΑΠΑΙΚΤΟΙ.

n.m.

Ανώνυμος είπε...

Αγγελε, μη μας πρηζεις με τις κακίες σου ρε συ και τα προσωπικά σου εδω μεσα. Βρειτε τα στα δικαστηρια! Προσωπικά χ..στηκα για τις παραπάνω φήμες. Τι προσπαθείς να κάνεις δηλαδή, να μας το παίξεις η Οσία Ελένη, ότι ο άλλος είναι ο "κακός" και εσύ ο "καλός"?? Ο καθένας σας έχει τους λόγους του που τα κάνει, μη μας πρήζετε και εμάς!!! αμάν πιά εδώ μέσα. Λαικό Δικαστήριο το κάναμε...

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ ΠΩΩΩ ΚΑΚΙΑΑΑΑ....
ΣΟΥΖΙΙΙΙ ΤΣΟΥΖΕΙΙΙΙΙΙ....!!!

alkioni on 20 Μαΐου 2010 στις 8:41 μ.μ. είπε...

Απορώ όλοι εσείς τι από τον εαυτό σας βλέπετε στον άνθρωπο στον οποίο προσδίδεται τόσους χαρακτηρισμούς; Πόσο από αυτό που παρατηρείται σ' αυτόν είναι το αντικαθρέφτισμα του εαυτού σας! Δε ξέρω κάποιον να ασχολείται τόσο πολύ με κάποιον άλλο όταν δεν αναγνωρίζει "πάνω του" κάτι από τον ίδιο του τον εαυτό !!!!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons