Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Τευτλο-πρωτοβουλιες απο Μουζα....


Μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών, σε μια προσπάθεια “στήριξης” του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Νέας Ορεστιάδας, που “κινδυνεύει” να μη λειτουργήσει εφέτος, εφόσον δεν υπάρξει επάρκεια πρώτης ύλης, δηλαδή τεύτλων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία, αναλαμβάνει ο δήμος Ορεστιάδας, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου, Δημήτρη Μουζά. Στο πλαίσιο αυτό και μετά από διευρυμένη συνεδρίαση του δημοτικού δημοτικού συμβουλίου (που κόστισε άλλα 2,5 χιλιάρικα ευρώ) που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 (ημέρα των 86ων γενεθλίων της Α. Ε. Κ.), αποφασίστηκε:
1. Ο δήμος, για ένα τουλάχιστον χρόνο, προτίθεται να “αλλάξει” το έμβλημά του και αντί της Ιφιγένειας να τοποθετήσει ένα τεύτλο (παντζάρι)...
2.Θα τοποθετήσει τουλάχιστον 2 banners στην είσοδο- έξοδο της πόλης, όπου θα αναγράφεται: “Η Νέα Ορεστιάδα αγαπάει το τεύτλο, Εσύ;” στο banner εισόδου και στο άλλο, της εξόδου, “Η παντζαρούπολη της Νέας Ορεστιάδας σας εύχεται καλό ταξίδι”...
3. Θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης και... σποράς με το γενικό τίτλο “σπείρε και συ ένα τεύτλο. ΜΠΟΡΕΙΣ”....
4. Θα επιχορηγήσει τη σπορά τεύτλων σε γλάστρες και ζαρντινιέρες, σε μπαλκόνια αλλά και ταράτσες, σε τιμές 2πλάσιες του bonus για το pol που δίνει η Ε. Β. Ζ....
5. Δημοτικά πάρκα και νησίδες, που τώρα καταλαμβάνονται από γκαζόν, θα φυτευθούν με ζαχαρότευτλα...
6. Θα δημιουργηθεί “Αστυνομία Ελέγχου Σποράς Τεύτλων”, η οποία θα ελέγχει αν κάθε νοικοκυριό στηρίζει την τευτλοκαλλιέργεια, έστω και δια της σποράς ενός τεύτλου σε γλάστρα...
7. Τα “Ορέστεια 2010” μετονομάζονται σε “Τεύτλεια 2010, μπας και σώσουμε το εργοστάσιο”, με τη Ροροπούλου να παραμένει επικεφαλής του γενικού σχεδιασμού...
8. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιούνται δημοτικά συμβούλια για το τεύτλο, τις ασθένειές του και τους τρόπου αντιμετώπισής του, ενώ παράλληλα οι δημοτικοί σύμβουλοι θα υποβάλλοναι σε γραπτά τεστ για να “φανεί” αν τα “παίρνουν” ή τσάμπα πάει η εκστρατεία “σωτηρίας του ζαχαρότευτλου”...
9. Για κάθε 20 στρέμματα που θα σπέρνει ένας αγρότης ο δήμαρχος θα του δίνει ένα φιλάκι, για 40 στρέμματα θα δίνονται δύο φιλάκια, για 60 στρέμματα καλλιέργειας ζαχαρότευτλων θα... υπάρχει λίγο παραπάνω... παιχνίδι και για 100 στρέμματα και άνω θα του απονέμεται έπαινος και το DVD της Τζούλιας...
10. Τέλος, κάθε αγρότης που, αποδεδειγμένα, έχει σπείρει ζαχαρότευτλα, θα μπορεί να “σβήσει” μέχρι και 4 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα σε ποδηλατόδρομο, γωνία ή διπλοπαρκάρισμα....

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΣΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ, ΟΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΦΩΝΕΙ: ΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΥΤΛΟ ΚΑΙ ΤΙ ΓΛΥΚΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΤΕΥΤΛΟ.....

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΖΟ ΜΑΚΑΚΙΕΣ.ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΛΙΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΗΣ ΟΧΤΑΔΑΣ.

alkioni on 15 Απριλίου 2010 στις 7:04 μ.μ. είπε...

Αγαπητέ press-@ πραγματικά βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ανάρτησή σου, και πέρα από το ιδιαίτερο και έξυπνο χιούμορ σου που πάντα θαυμάζω!
Βρήκα έξυπνη την κίνηση για την ενημέρωση των Δημοτών μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου, μιας και λειτουργεί ούτως ή άλλως σαν «κράχτης» για να παρακολουθήσουν οι δημότες κάτι στην Δημοτική μας τηλεόραση!
Νομίζω ότι ήταν μια σημαντική και ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση η οποία με τη συμμετοχή όλων των άμεσα ενδιαφερομένων έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα προς τον κόσμο της περιοχής μας! Και πραγματικά θεωρώ πολύ καλή την κίνηση του Δημάρχου να δράξει της ευκαιρίας και να ενημερώσει τους δημότες με αυτόν τον τρόπο!
Σίγουρα ο χρόνος είναι λίγος όμως και ο Έλληνας αποδίδει τα μέγιστα την τελευταία στιγμή.
Επίσης δε θα έβρισκα καθόλου κακό να δημιουργηθούν διαφόρου είδους κινήσεις ενίσχυσης προς κάθε κατεύθυνση της συνέχισης της λειτουργίας του εργοστασίου Ζάχαρης στην περιοχή μας, που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι, και κανείς δε θα ήθελε να κλείσει ένα στήριγμα της τοπικής κοινωνίας μας!
Μπορεί να αναφέρεις κάποια πράγματα σατυρικά αλλά νομίζω ότι δίνεις ένα ισχυρό έναυσμα να σκεφτούμε όλοι ότι πραγματικά διαθέτουμε στην πόλη μας ένα χαρακτηριστικό και αυτό ναι, είναι το τεύτλο! Και διαβάζοντας την ανάρτησή σου προβληματίστηκα γιατί τώρα ήρθε στο προσκήνιο και γιατί άραγε τόσα χρόνια να μη το έχουμε εκμεταλλευτεί!!!
1. Το έμβλημα με το τεύτλο μου άρεσε πάρα πολύ!!! Ίσως όχι ως έμβλημα της πόλης …. αλλά γιατί όχι ως έμβλημα ενός συλλόγου που θα προωθεί το τεύτλο, ενός χώρου όπου θα παρουσιάζεται όλη η διαδικασία σποράς και παραγωγής του τεύτλου, σε συνεργασία με το Εργοστάσιο, στον οποίο θα μπορούσαν να «ξεναγούνται» οι επισκέπτες της πόλης και τα σχολεία και οι μαθητές να πραγματοποιούν σχετικά εργαστήρια!
2. Τα Banners πράγματι θα μπορούσαν να τοποθετηθούν και γιατί όχι και με μηνύματα που θα συσχετίζονται με αυτή την παραγωγή που χαρακτηρίζει την αγροτική περιοχή μας!
3. «Το σπείρε και εσύ τεύτλα μπορείς» δεν το βρίσκω τόσο κακό ….. Αν γίνει πράγματι στα πλαίσια μια καμπάνιας προώθησης του τεύτλου που θα πάρει και διαστάσεις χαρακτηριστικού της περιοχής και όχι μόνο ως στόχευση καθαρά στην αγροτική καλλιέργεια!
4. Σαφώς και ανοιχτές περιοχές (πάρκων ίσως) μέσα στην πόλη θα μπορούσαν να διαμορφωθούν έτσι ώστε παράλληλα με τους χρόνους ανάπτυξης του τεύτλου να περιλαμβάνουν χώρους που θα το αναδεικνύουν και θα το «παρουσιάζουν» ίσως και με επεξηγηματικές πινακίδες πληροφόρησης !!
5. Και φυσικά θα μπορούσαν να διοργανώνονται τα «Τεύτλια»!!! Μια γιορτή παράλληλα με τη συγκομιδή του προϊόντος!!!!

Ειλικρινά μου άρεσε πολύ που η ανάρτησή σου μου προκάλεσε όλες αυτές τις σκέψεις που στο σύνολό τους μπορούν να δώσουν ένα κίνητρο να χρησιμοποιηθεί κάτι που διαθέτει η περιοχή μας και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε με πολλούς τρόπους και προς πολλές κατευθύνσεις από τις πιο πρακτικές έως και τις πιο ….. «πολιτιστικές». Έτσι μπορούμε να συνδυάσουμε τον αγροτικό χαρακτήρα της περιοχής μας με την προβολή της! Ίσως τα κρασιά της Γαλλίας και της Ιταλίας και το Τυρί της Ολλανδίας να ακούγονται πιο sic αλλά όλα είναι στο χέρι μας πως θα τα προβάλουμε …. Και η ζάχαρη μπορεί να δημιουργήσει πολλές …… γεύσεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Του ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σε άλλο επίπεδο ανεβάζει τον πήχη της ανακύκλωσης ο Δήμος Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, υλοποιώντας -όπως υποστηρίζει- το μεγαλύτερο πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης πανελληνίως. Τοποθετώντας 1.100 ειδικούς κάδους παραγωγής λιπάσματος σε ισάριθμα σπίτια εθελοντών δημοτών του, στοχεύει στη δραστική μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων), με τεράστια οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Ο ειδικός κάδος κομποστοποίησης Ο ειδικός κάδος κομποστοποίησης Το πρόγραμμα ξεκινάει την Κυριακή με μια ενημερωτική εκδήλωση, όπου δύο ειδικοί επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ο Γιώργος Δαουτόπουλος και η Μυρτώ Πυροβέτση, θα ενημερώσουν τους κατοίκους για την ανακύκλωση φυτικών απορριμμάτων στο σπίτι και τις τεχνικές της, λύνοντας κάθε απορία τους.

«Κάναμε το επόμενο βήμα. Οταν είδαμε ότι το κλασικό πρόγραμμα ανακύκλωσης που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια στον δήμο μας καταγράφει εξαιρετικά αποτελέσματα, θεωρήσαμε ότι είναι η στιγμή να προχωρήσουμε στο πιο πάνω επίπεδο, την οικιακή κομποστοποίηση φυτικών υλικών. Στα σπίτια των δημοτών που θα συμμετέχουν στην εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος, θα τοποθετηθούν ειδικοί κάδοι που δέχονται φύλλα, αγριόχορτα, ροκανίδια, κλαδιά, θάμνους, φρούτα, τσόφλια αβγών, πατατόφλουδες και κάθε είδους φυτικό υλικό. Τα πρώτα αποτελέσματα θα καταγραφούν μετά πέντε έως επτά μήνες. Η φύση θα κάνει τη δουλειά της παράγοντας ένα εξαιρετικής ποιότητας λίπασμα για τους εθελοντές και περιορίζοντας σημαντικά τα οικιακά απορρίμματα που στέλνει ο δήμος στον ΧΥΤΑ», εξηγεί στην «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Θέρμης, Παύλος Χρυσοχόου. Η προσπάθεια είναι αυτοχρηματοδοτούμενη. Οι 1.100 κάδοι που αγοράστηκαν από τον ίδιο τον δήμο, αντί 120 χιλιάδων ευρώ, αποτελούν το υλικό για την εφαρμογή του μεγαλύτερου προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Αν τα αποτέλεσματα είναι ενθαρρυντικά, ο Δήμος Θέρμης έχει στα σχέδιά του να προχωρήσει στην κατασκευή κεντρικής μονάδας λιπασματοποίησης.
ΣΧΟΛΙΟ n.m.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΕΝ ΤΑΞΕΙ.
ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΟΤΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ?

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ... ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ. ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΟΥΧΡΙΤΣΑ ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ. ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ - ΜΑ ΠΑΝΤΟΥ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ!!!!ΠΑΝΑΣΧΗΜΟ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΥΧΡΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟΥ. ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΛΙΠΕΣ ΤΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΑ, ΟΙ ΚΑΤΙΦΕΔΕΣ ΟΙ ΒΙΟΛΕΤΕΣ;
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ...ΛΑΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ.
ΧΘΕΣ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗ ΣΑΓΗΝΗ. ΑΓΑΛΙΑΣΕ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ...ΑΓΡΙΟΥ ΤΟΠΙΟΥ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου 11:22

μονο με χιουμορ μπορουμε να αντιμετωπιζουμε την κατασταση που επικρατει στην πολη, με την καθαριοτητα, τις λακκουβες στους δρομους τα χορτα στα παρτερια.

η κατασταση εχει ξεφυγει εντελως

Ανώνυμος είπε...

να αφήσουν τα τεύτλα και να πίασουν τα αγγούρια (προς βρώσιν και ΟΧΙ μόνο) κάτι δήμαρχομπιμπλίκια.
κοκοblogo

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕ;
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ; ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΥΤΑ.
Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΙ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μιλάς έτσι, μας άφησε το χαμόγελό του. Βλέπει οτι η πόλη μας κατάντησε ασχημούπολη και γελά με τα χάλια της. Και φυσικά γι αυτό φταίνε οι άλλοι. Αυτός είναι σε κατάσταση νηρβάνα μην τον ενοχλείτε

Ανώνυμος είπε...

NA ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΡΒΑ ,ΜΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΕΥΤΛΑ!!!!!

ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ....

ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΕΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΓΟΒΕΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

δημαρχουλη μου τι θα γινει αυτο το ρημαδι το κολυμβυτηριο θα λειτουργησει επιτελους.
Μ' αρεσει που κατηγορουσα τον Τζοτζολα γι αυτο. Και συ μια απο τα ιδια εισαι

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΗ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ.
ΜΠΟΥΧ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΟΡΙΕΣΑΙ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ
ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΛΑΚΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΟΡΤΑΡΙΩΝ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons