Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Μας εμεινε η απορια...


Θέμα “εγκυρότητας” της πρόσφατης πρόσκλησης σύγκλιστης του δημοτικού συμβουλίου για την αποδοχή της παραίτησης του αντιπροέδρου του προεδρείου και την εκλογή νέου, έθεσε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Άγγελος Παπαϊωάννου. Γιατί; Απλά, όπως αναφέρεται στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, άρθρο 92 παράγραφος 6, όταν παραιτείται κάποιος από το προεδρείο (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας) η πρόσκληση του ΔΣ για την αποδοχή της και την αντικατάστασή του, υπογράφεται από τον πρώτο σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλο του επιτυχόντος συνδυασμού κι όχι από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, όπως συνέβη στην πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Παρασκευής, την οποία υπέγραψε ο κ. Στεφανάτος! Συγκεκριμένα αναφέρεται στον Κώδικα: Άρθρο 92, παρ. 6. “Η παραίτηση από το αξίωμα του Προέδρου, Αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου υποβάλλεται στο δημοτικό συμβούλιο και γίνεται οριστική, αφότου το δημοτικό συμβούλιο την αποδεχθεί. Για το σκοπό αυτόν το συμβούλιο προσκαλείται σε συνεδρίαση από τον σύμβουλο του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, από εκείνον που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου και, αν αυτός κωλύεται για οποιονδήποτε λόγο, από τον αμέσως επόμενο στην απόφαση ανακήρυξης των συμβούλων. Στη συνεδρίαση αυτή προεδρεύει ο σύμβουλος που συγκάλεσε το συμβούλιο και, αν αυτός δεν παρίσταται, ο αμέσως επόμενος κατά την ανωτέρω σειρά. Σε κάθε περίπτωση η παραίτηση θεωρείται ότι γίνεται αποδεκτή μετά την παρέλευση ενός (1) μήνα από την ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής αίτησης στο γενικό πρωτόκολλο της υπηρεσίας. Ο παραιτούμενος παραμένει σύμβουλος και δεν μπορεί να επανεκλεγεί στο ίδιο αξίωμα μέσα στην ίδια διετία.
Στην ίδια συνεδρίαση το συμβούλιο, μετά την αποδοχή της παραίτησης, προβαίνει, κατά περίπτωση, στην εκλογή νέου Προέδρου, αντιπροέδρου ή γραμματέα κατά τον ίδιο τρόπο και την ίδια διαδικασία της παραγράφου 1.”
* Άκυρη ή έγκυρη η πρόσκληση για τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου δε θα το μάθουμε ποτέ αφού το ΔΣ δεν πραγματοποιήθηκε λόγω... παρέμβασης Μένταλιστ που “εξαφάνισε την κα Στέλλα Κεραμιτσή από την αίθουσα του συμβουλίου...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ,ΟΤΑΝ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ;
ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η τετραετια τελειωνει κι ακομη δεν ειδατε τιποτα ισως τους επεσε βαρυ το γευμα του διαπλεκομενου συμβουλου ,των ΜΜΕ Ν.ΠΕΤΡΙΔΗ. του βουλευτη Α.Δ. του ανταρτη δημαρχου Δ.Μ. και τα παρελκομενα ΜΑΝ.Π. ΑΝΑΣ.Π. Ε.Γ. και του ευγενη της αλλης οχθης Κ.ΛΥΤΡΑ.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons