Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

«Αλλος» για αντιπροεδρος δ.σ…


Η «ειδική έκτακτη συνεδρίαση» του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας (Παρασκευή 08 Ιανουαρίου 2010, 19.00 μ.μ) για την αποδοχή της παραίτησης του αντιπροέδρου του προεδρείου του δ. σ, Μανώλη Παπαντωνίου και του ορισμού νέου αντιπροέδρου, ουσιαστικά επιβεβαιώνει την τοποθέτηση του κ. Παπαντωνίου στη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε τα «πρόσωπα» που θα τοποθετηθούν στις 4 αντιδημαρχίες. Με δεδομένο το… ασυμβίβαστο θέσης στο προεδρείο και αντιδημάρχου, η «εξέλιξη» αυτή έρχεται ως λογική συνέχεια των αποφάσεων του δημάρχου, Δημήτρη Μουζά, για τις τοποθετήσεις αντιδημάρχων. Τουτέστιν, Άννυ Ροροπούλου στον τομέα των διοικητικών υπηρεσιών, Αντώνης Ουρουμίδης στον τομέα καθαριότητας, Τάσος Παπαδόπουλος στις τεχνικές υπηρεσίες και Μανώλης Παπαντωνίου ο επί των οικονομικών.
Το ενδιαφέρον της σημερινής συνεδρίασης έγκειται στο «πρόσωπο» που θα προταθεί για τη θέση του αντιπροέδρου καθώς «οργιάζουν» οι φήμες που θέλουν να έχει υπάρξει πρότερη συνεννόηση και να «προτείνεται» ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γαβριήλ Παπαβασιλείου. Σε μια τέτοια περίπτωση θα καταγραφεί μια σημαντική «ανατροπή» πολιτικής τακτικής από τις (ή την) παρατάξεις (-η) μειοψηφίας που πριν ένα ακριβώς χρόνο «σκοτώνονταν» για το δίκαιο της απόφασής τους να μη συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια για την εκλογή προεδρείου δ. σ, με τα… γνωστά επεισόδια, «χάνοντας» και τις θέσεις στη δημαρχιακή και τη δυνατότητα καλύτερου ελέγχου της δημοτικής αρχής. Παράλληλα θα αποτελεί και μια νομιμοποίηση του μέχρι τώρα «τρόπου λειτουργίας» του προεδρείου. Δε γίνεται από τη μια να κατακεραυνώνεις, σε κάθε συνεδρίαση, τον τρόπο λειτουργίας του και την… άλλη να συμμετέχεις, χωρίς να έχει υπάρξει ούτε μια μικρή αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς… Πετάει ο ελέφαντας; Κανά δύο μέτρα κάνει και πέφτει…

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε πάλι στο δημοτικό συμβούλιο ρε αδέλφια. Ούτε χρόνια πολλά πρόλαβαν να πουν οι σύμβουλοι ,και το έκλεισε το μαγαζί ο δήμαρχος.
Το αμίμητο της συνεδρίασης, η γραμματέας, η Στελίτσα ντε,- λένε οι παραβρισκόμενοι,- όταν προσφώνησε τον ενδέκατο που δημιουργούσε την απαρτία ,είπε για τον εαυτό της ότι είναι ...απούσα.
Καημένε δήμαρχε τι σε περιμένει το 2010 ,όταν αρχίζεις έτσι. Τί περίμενες δηλαδή, βοήθεια από αγενή Γαβρίλο ,ή τον ευγενή Λύτρα. Κούνια που σε κούναγε, που λέει ο λόγος.
.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons