Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Γ. Γ στην Π. Α. Μ-Θ η κα Κοκλα


Μια διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, η Θεοδώρα Κόκλα, τοποθετήθηκε περιφερειάρχης στην Αν. Μακεδονία- Θράκη, όπως γνωστοποιήθηκε μετά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η κα Κόκλα, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην περιβαλλοντική διαχείριση, πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (Κ.Ε.Δ.Ε.) και μέλος της Ειρηνευτικής Πρωτοβουλία Γυναικών Ελλάδας – Τουρκίας – Κύπρου, (WINPEACE). Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος και για μία δεκαετία μέλος του Δ. Σ. - Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων- της Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (Ε.Δ.Ε.Μ.). Μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών και υπεύθυνη για την περίοδο 1999-2002 του σχεδιασμού και συντονισμού των δράσεών του.
Την τελευταία διετία ασχολήθηκε με θέματα παιδείας ως συνεργάτης της Θάλειας Δραγώνα, Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και Γραμματέα του Τομέα Παιδείας. Κατά την διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας διετέλεσε ειδική σύμβουλος της Υφυπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κας Ροδούλας Ζήση. Επίσης διετέλεσε Διευθύντρια του γραφείου Αθηνών της Προέδρου της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών & Ίσων Ευκαιριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κας Άννας Καραμάνου, και στην πρώτη περίοδο της θητείας της Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος, περιφερειακής ανάπτυξης και ίσων ευκαιριών γυναικών και ανδρών.
Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος μηχανικός σε εξειδικευμένα βιομηχανικά έργα και έργα προστασίας περιβάλλοντος ενώ για μία δεκαετία απασχολήθηκε στο Τμήμα Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΚΥΔΕΠ (Κοινοπραξία Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών), με αντικείμενο έργα αγροτικής βιομηχανίας και επιλιμένιων εγκαταστάσεων.
Αναλυτικά οι νέοι περιφερειάρχες είναι οι εξής: Θεοδώρα Κόκλα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Μαρία Λιονή στην Κεντρική Μακεδονία, Γιώργος Κύρκος στην Δυτική Μακεδονία, Δήμητρα Γεωργακοπούλου στην Ήπειρο, Πόπη Γερακούδη στην Θεσσαλία, Βάσω Αλεξανδρίδου στα Ιόνια νησιά, Τάσος Αποστολόπουλος στην Δυτική Ελλάδα, Κατερίνα Διαμαντοπούλου στην Στερεά Ελλάδα, Ηλίας Λιακόπουλος στην Αττική, Φώτης Χατζημιχάλης στην Πελοπόννησο, Σοφία Θεολογήτου στο Βόρειο Αιγαίο, Κώστας Μπρακούτσος στο Νότιο Αιγαίο, Θανάσης Καρούτσος στην Κρήτη. Αξιοσημείωτο είναι ότι από τους 13 περιφερειάρχες που τοποθετήθηκαν οι 7 είναι γυναίκες...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στραβά θα μας καθόταν η επιλογή του αντιπρύτανη κυρίου Καραμπίνη. Βλέπετε τα γνωστά λαμόγια της πολιτικής της Θράκης συμπεριλαμβανομένων του νομού Έβρου, δεν θα μπορούσαν, να ελέγχουν τα κονδύλια και φρόντισαν να τον βγάλουν έξω. Δεν τους πέρασε όμως ούτε το δικό τους, κάτι έμαθε το περιβάλλον του Γιώργου γι’αυτούς.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons