Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Πετρελαιαγωγος; ΟΧΙ ευχαριστω


Την πλήρη αντίθεσή τους στην κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, δηλώνουν με κοινή τους δήλωση- ανακοίνωση, 19 φορείς του Έβρου και της Ροδόπης, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξουν ανεπανόρθωτες συνέπειες και μηδενικά οφέλη για την περιοχή. Οι φορείς τονίζουν την πρόθεσή τους να αγωνισθούν με κάθε μέσο προκειμένου να αποτρέψουν την εγκατάσταση του αγωγού εκτιμώντας πως η «ιδιωτική αυτή επένδυση θα έχει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την οικονομία, θα ανατρέψει τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της περιοχής» και θα «ανοίξει την κερκόπορτα για την παράπλευση εγκατάσταση νέων μονάδων βαριάς και ρυπογόνου χημικής βιομηχανίας».
Στην κοινή δήλωση- ανακοίνωση των φορέων, που συντάχτηκε από την Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στον Αγωγό Πετρελαίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, αναφέρεται:
Επειδή «οι θέσεις εργασίας» που θα δημιουργηθούν θα είναι λίγες και εξειδικευμένες και σε καμία περίπτωση δεν θα αντικαταστήσουν αυτές που θα χαθούν από σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους π.χ. αλιεία.
Επειδή τα περιβόητα αντισταθμιστικά οφέλη είναι αμφιλεγόμενα και οπωσδήποτε κατώτερα των συνεπειών που θα υποστούμε εμείς και οι απόγονοί μας, όχι μόνο από πιθανό ατύχημα, αλλά από αυτή καθεαυτή τη λειτουργία του αγωγού.
Επειδή πρόκειται για έργο με «ημερομηνία λήξης», γιατί η χρήση του πετρελαίου σε μερικά χρόνια θα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί, με αποτέλεσμα να μας μείνει «ο σωλήνας», ενώ θα έχει ακυρωθεί η δυνατότητα Αειφόρου ανάπτυξης του τόπου μας.
Επειδή αυτή η ιδιωτική επένδυση που προγραμματίστηκε ερήμην μας, θα έχει τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στο Περιβάλλον και την Οικονομία μας και θα ανατρέψει τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της περιοχής (αλιεία, τουρισμό, γεωργία).
Επειδή ανοίγει η κερκόπορτα για την παράπλευρη εγκατάσταση νέων μονάδων βαριάς και ρυπογόνου Χημικής Βιομηχανίας (Διυλιστήριο, Πετροχημικό εργοστάσιο, χρυσός, Πυρηνικό εργοστάσιο κλπ). στην περιοχή μας
Επειδή τα γενικόλογα επιχειρήματα περί «γεωπολιτικής σημασίας», «ενεργειακού κόμβου», «αναπτυξιακής ώθησης», «θωράκισης της περιοχής» που κατά κόρο προβάλλονται αυτή την περίοδο, ακυρώνονται από συγκρούσεις και πολέμους σε «θερμές» περιοχές πετρελαίου, αλλά και από την ήδη υπογραφείσα τριμερή συμφωνία.
Επειδή αρνούμαστε να δεχθούμε παθητικά άλλοι να αποφασίζουν για εμάς και το μέλλον μας.
Δηλώνουμε ότι:
Είμαστε αντίθετοι με την κατασκευή του Αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη με τις ανεπανόρθωτες συνέπειες και τα μηδενικά για την περιοχή οφέλη και θα αγωνισθούμε με κάθε μέσο να αποτρέψουμε την εγκατάσταση του αγωγού στην περιοχή μας.

ΦΟΡΕΑΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
Πρόεδρος Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας «Ο Έβρος»
Σαρίκας Δημήτρης
Πρόεδρος Συλλόγου Μηχανοτρατών Γρι-γρι
Καραβέτης Παναγιώτης
Πρόεδρος Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ»
Χατζηαθανασίου Στάθης
Πρόεδρος Συνδέσμου Ερασιτεχνών Αλιέων
Λεμονίδης Αντώνης
Εκπρόσωπος Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών
Τερζάκης Στέφανος
Πρόεδρος «Αινήσιου Δέλτα»
Τσόμος Νίκος
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου
Αναστασιάδης Δημήτρης
Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου
Τσιρτσίδης Σαράντης
Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων
Καραδέδος Αλέξανδρος
Πρόεδρος Σωματείου Υπαλλήλων Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου
Παγωνίδης Δημήτρης
Εκπρόσωπος Πρωτοβουλίας Πολιτών Ενάντια στον Αγωγό Πετρελαίου
Πατλακίδης Κώστας
Εκπρόσωπος Οικολογικής Εταιρείας Έβρου
Λαζόπουλος Χρήστος
Εκπρόσωπος Εθελοντικής Ομάδας «ΔΡΩ»
Κεπεσίδης Βασίλης
Πρόεδρος Ε.ΠΟ.Φ.Ε.
Γιαλαμάς Αθανάσιος
Εκπρόσωπος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
Κοντακίδης Αναστάσιος
Εκπρόσωπος Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών
Βουκουρεσλής Γιώργος
Εκπρόσωπος Οικολογικής Κίνησης Ροδόπης
Δραγουμάνη Θεοδοσία
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Παράκτιων Αλιέων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Μωραϊτης Στέργιος
Πρόεδρος Παράκτιων Αλιέων Φαναρίου «Η Παναγία»
Διαμαντάκης Ιωάννης

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι μπραβο... Αντε να ξυπναμε σιγα σιγα...

Ανώνυμος είπε...

Διυλιστήριο, Πετροχημικό εργοστάσιο, χρυσός, Πυρηνικό εργοστάσιο κλπ)
Μηπως να σκεφτούμε και τους ανεργους της περιοχής,αυτές οι επενδυσεις συνοδεύονται απο σχολές ινστιτούτα κλπ θα προσελκύσουν επιστήμονες εξειδικευμένο προσωπικο.
Η οι νεοι θα γινοντε μονο εποπ και θα μεταναστεύουν?
Τελικά ξέρουμε τι θέλουμε?

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω. Ουτως ή άλλως όλα αυτα τα βλέπουμε δίπλα μας στις γειτονικές χωρες. Την όποια μολυνση δηλαδη δε τη γλιτωνουμε. Γιατί να μη εξαλειψουμε την ανεργία στην περιοχή. Μάλλον με παρωπίδες τα βλέπουμε όλα.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός απο τους ψαράδες που ανησυχουν ισως και δικαιολογημένα ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι φορείς ειναι δημόσιοι υπάλληλοι και κρατικοδίαιτοι γιατροι
που ξαφνικά κόπτονται για το κάλο μας....
ΑΙΝΤΕ ΡΕ ΤΙΡΜΙΚΙΑ που ο κ...ς δεν χωράει στην καρέκλα σας πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Ελλάς το μεγαλείο σου!!! Ανάχωμα "Σταμάτη" στον Έβρο προς τιμήν του Περιφερειάρχη Δ. Σταμάτη!!!
29/9/2009
Το διαβάσαμε στην ιστοσελίδα ΘΡΑΚΗΝΕΤ και τρίβαμε τα ματια μας: "Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών παρουσιάζει η περιοχή της Νέας Βύσσας, μετά την επισκευή του αναχώματος «Σταμάτης» το οποίο είχε υποστεί ζημιές κατά τις πλημμύρες του 2007. Τα εγκαίνια έγιναν από τον γενικό γραμματέα της περιφέρειας ΑΜΘ Δημήτρη Σταμάτη προς τιμήν του οποίου ονομάστηκε. Με αφορμή την παρουσία του εκεί ο κ. Σταμάτης κάλεσε για μια ακόμη φορά τις γειτονικές χώρες Τουρκία και Βουλγαρία σε συμφωνία για την αντιμετώπιση των πλημμυρών".

Όμως και ο ΧΡΟΝΟΣ γράφει:Την ονομασία του αναχώματος άλλωστε, την είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος Βύσσας Παναγιώτης Σιανκούρης στον γενικό γραμματέα θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τον ευχαριστήσει για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε την νύχτα εκείνη του 2007 και τελικά αποφεύχθηκε η πλημμύρα του οικισμού της Βύσσας"...

Ναί όσο και αν φαινεται παραξενο στην Ελλάδα του 2009 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δεχθηκε να δοθεί το όνομα του σε ενα έργο...

Επειδη μια φωτογραφία αξιζει όσο χίλιες λέξεις δείτε τη φωτογραφία που δημοσιευσε η εφημεριδα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της Κομοτηνής. Δείτε επίσης και ενα video από τοπικο τηλεοπτικο σταθμό που αλιεύσαμε από το youtube.

xorxe on 20 Δεκεμβρίου 2009 στις 1:43 π.μ. είπε...

Αν θέλω να ζησω σε μια χαβούζα, σε ένα άθλιο σκουπιδότοπο με όλα αυτά που αναφέρει ο "αγνωστος 2" θα πηγαινα στην Πτολεμαϊδα, την Ελευσίνα ή τον Ασπρόπυργο.
Ως πότε εγκάθετοι, "άγνωστοι" σχολιαστές θα κοροϊδευτε τον κόσμο;
Οκ, θα βρουν δουλειά οι άνεργοι (;) αλλά πόσα χρονάκια ζωής θα μετρούν, θα μας πείτε; Ζωή χωρίς υγεία και περιβάλλον δεν νοείται.. Γκε γκε;

Ανώνυμος είπε...

Το διλημμα δεν ειναι εποπ η φυσικο αεριο. Αυτα να τα ξεχασετε ο κοσμος δε μασαει με τετοιες λαικιστικες μαλακιες. Υπαρχουν λυσεις και τροποι αναπτυξης για την περιοχη αρκει να ανοιξουμε τα ματια μας. Και να τα ανοιξουν και αυτοι που πρεπει γιατι οι "αρχοντες" του τοπου κοιμουνται τον υπνο του δικαιου.

Ανώνυμος είπε...

Γιά πές μας εσύ δύο τρόπους ανάπτυξης
και μήν μου αρχίσεις τις μ...κίες περί τουρισμού και βιολογικών γιατι θα τα πάρω στο κρανίο, κρατικοδίαιτοι δημόσιοι υπαλληλίσκοι οψιμοι οικολόγοι εις βαρος της κοινωνίας που μοχθά και εργάζεται
Ευτυχώς που πρόλαβε και έγινε το εργοστάσιο ζάχαρης γιατί στα σημερινα χρόνια θα το μπλοκάρατε και αυτο και είδαμε πόσα χρόνια εθρεψέ στην κυριολεξία ολόκληρη πόλη.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons