Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Και τωρα ας τα…λουστουν


Τους… ασκούς των τοπικιστικών αντιπαραθέσεων, με «πεδίο δόξης λαμπρόν» τη χωροθέτηση του ειδικού σχολείου, άνοιξαν οι παιδαριώδεις χειρισμοί πολιτικών «παραγόντων» του β. Έβρου, που νόμισαν πως «βρήκαν τρόπο» να εκμεταλλευθούν πολιτικά, προς ίδιο όφελος, το πρόβλημα στέγασης των δομών του ειδικού σχολείου.
Αποτέλεσμα είναι οι φορείς, των δήμων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, που «διεκδικούν» το ειδικό σχολείο (στο Σοφικό ή στο Θούριο), να έχουν επιδοθεί σε ένα «συναγωνισμό» έκδοσης ψηφισμάτων προκρίνοντας τη δική τους περιοχή ως την καταλληλότερη, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό την άσκηση… «πίεσης» για την ευόδωση του στόχου τους.
Το ότι, αρκετοί εξ’ αυτών των φορέων, πιθανά και να αγνοούσαν μέχρι πρότινος ακόμη και την ύπαρξη του ειδικού σχολείου, που παρεμπιπτόντως λειτουργεί περισσότερα από 20 χρόνια στη Νέα Ορεστιάδα, δεν έχει και πολύ σημασία αφού «ο σκοπός- και ο όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός φορέων που υπογράφουν- αγιάζει τα μέσα»…Εθνικοθρησκευτικοί σύλλλογοι κυριών και δεσποινίδων, άγιοι Χριστόφοροι, Παντελεήμονες και Μηνάδες ή Φανούριοι (φανταστικές οι αναφορές των “φορέων”) επιχειρούν να επηρεάσουν την τελική επιλογή, η οποία δεν θα υπήρχε ως δίλημμα αν ο δήμαρχος Ορεστιάδας επιχειρούσε να βρει μια λύση για τη στέγαση του ειδικού σχολείου εντός των διοικητικών ορίων του “οίκου” του, όπου λειτουργεί ούτως ή άλλως για περισσότερες από δύο δεκαετίες, και δεν απεμπολούσε την “ειδική εκπαιδευτική δομή”, για να κάνει το χατίρι του επάρχου που ήθελε να “παίξει” και στο Διδυμότειχο. Κι αν μάλιστα, ο δήμαρχος, ήθελε να είναι και περισσότερο “μάγκας” θα επιχειρούσε μια σύγχρονη αντιμετώπιση των αναγκών του σχολείου, με “διαχωρισμό” των λειτουργιών, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, εντός αντίστοιχων εκπαιδευτικών μονάδων....
“Έβαλαν”, λοιπόν, στο κόλπο της ανούσιας αντιπαράθεσης τους ποικιλόμορφους φορείς, αγνοώντας ουσιαστικά γονείς των παιδιών ΑμΕα αλλά και εκπαιδευτικούς, που μετά το πόρισμα πως το ένα εκ των δύο κτιρίων του Σοφικού είναι ακατάλληλο (λόγω στατικών) για ανακατασκευή, πρόκριναν τη “λύση” κατασκευής εκ του “μηδενός” του ειδικού σχολείου στο δήμο Ορεστιάδας, συνεκτιμώντας πως εξέλιπε η αμεσότητα ανακατασκευής των παλαιών σχολικών εγκαταστάσεων στο Σοφικό. Στην απόφασή τους φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η λειτουργία του Ειδικού Σχολείου έχει αφομοιωθεί από την κοινωνία της Νέας Ορεστιάδας...
Άντε τώρα να μαζέψουν τα αμάζευτα, οι «παράγοντες»…
Παρεμπιπτόντως, για να μη ξεχνιόμαστε, ακόμη…κατεβαίνει στην Αθήνα η επιτροπή που συγκροτήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, προκειμένου να συναντηθεί με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, και να της ζητήσει 3 εκ ευρώ, επιπλέον των 5 εκ. ευρώ χρηματοδότησης που είχε εγκριθεί για το ειδικό σχολείο από τον πρώην υπουργό Παιδείας, Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Από την άλλη, ως αναφέρουν πηγές (δροσερές και γάργαρες) του blog, ο δήμος Διδυμοτείχου έχει αποστείλει στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία δηλώνει την άρση της προγραμματικής σύμβασης με τη νομαρχία, για τη μελέτη και επίβλεψη κατασκευής του ειδικού σχολείου και ζητά από τον Ο. Σ. Κ να αναλάβει αυτός τις αντίστοιχες διαδικασίες....Γιατί άραγε;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι "φορείς" μπορεί οντως να αγνοούσαν το ειδικό σχολείο, το οικόπεδο στο Θούριο το ηξεραν οι "πολιτικοί παράγοντες"??
Εθνικοθρησκευτικος σύλλλογος

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ on 13 Νοεμβρίου 2009 στις 6:36 μ.μ. είπε...

Σας γνωρίζω ότι το κτίριο που επιθυμούν να κατεδαφίσουν δεν έχει κανένα πρόβλημα στατικότητας!
Σύμφωνα με Έκθεση Καταλληλότητας που συνέταξε το Τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας Β. Έβρου (834/9-9-09) «μπορεί να λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα όσον αφορά την ασφάλεια των μαθητών και είναι τόσο ασφαλές όσο ασφαλή είναι και όλα τα άλλα εν λειτουργία σχολικά κτίρια που σχεδιάστηκαν την ίδια περίοδο με τις ίδιες προδιαγραφές (1979) στην περιοχή μας. Για παράδειγμα το 3ο Δημοτικό Σχολείο Διδ/χου έχει παρόμοιο φέροντα οργανισμό και χτίστηκε την ίδια περίοδο».
Η έκθεση ζητήθηκε από την Πρωτοβάθμια Εκπ/ση γιατί το Σεπτέμβριο θα συνέχιζε εκεί τη λειτουργία του το Νηπιαγωγείο όπως όλα τα τελευταία χρόνια και δεν την απέστειλαν στους αιτούντες, παρά επιχείρησαν να εισαγάγουν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα παραχώρησης του οικοπέδου με τα δύο(;) κτίρια για τη συνέχιση των διαδικασιών.

Ανώνυμος είπε...

Πεςτα press-a,γιατί αυτοι οι ανίκανοι πολιτικοί (δύο τον αριθμό)τα έκαναν μπάχαλο.ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΟΎΚΙΑ.Ρε ...κες δεν ντρέπεστε και παίζετε με αυτά τα παιδάκια.Δεν ρωτάτε και κανέναν σχετικό επιστήμονα, πού πρέπει να βρίσκονται αυτά τα παιδιά.Ρε πολυτάλαντε νομάρχη δεν ασχολείσε καλύτερα με αυτά που ξέρεις καλά(ΤΟΥΡΙΣΜΌ Ρώσσους, Ολλανδούς κυπρίους και προσφάτως Μολδαβους)και έσύ χαμογελαστέ δήμαρχε Ορεστιάδας,δεν κοιτάς να μαζέψεις την δημοτική σου ομαδα ,για να αποκτήσουν επι τέλους στέγη τα ατομα με ειδικές ανάγκες.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons