Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

νεος μητροπολιτης ο Δαμασκηνος


Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, 12 Οκτωβρίου, άρχισαν να ηχούν οι καμπάνες στις εκκλησίες της μητρόπολης Διδυμοτείχου- Ορεστιάδας και Σουφλίου, “πανηγυρίζοντας” και μεταφέροντας το μήνυμα της εκλογής νέου μητροπολίτη -στη θέση του μακαριστού Νικηφόρου - του μέχρι πρότινος επισκόπου Διαυλείας, Δαμασκηνού Καρπαθάκη. Ο, τελικώς, εκλεγείς μητροπολίτης που είχε και την υποστήριξη του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου ήταν το... φαβορί στην “κούρσα διαδοχής” και το... απέδειξε.
Υποψηφιότητα για το “δεσποτικό θρόνο” έθεσαν, εκτός του κ. Δαμασκηνού, ο αρχιμανδρίτης Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος (είχε τη στήριξη των μητροπολιτών της Θράκης και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης) και ο αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Αθανασόπουλος. Στην πρώτη ψηφοφορία (τριπρόσωπο), ο επίσκοπος Διαυλείας συγκέντρωσε 47 ψήφους, 38 ο Κωνστάντιος και 15 ο Θεόκλητος. Στη δεύτερη ψηφοφορία, μεταξύ των δύο πρώτων, που θα' βγαζε...δεσπότη, ο κ. Δαμασκηνός εξελέγη με 43 ψήφους έναντι 31 του αρχιμανδρίτη Κωνστάντιου...
Ποιος είναι ο νέος μητροπολίτης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας...
Ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνός, κατά κόσμον Μηνάς Καρπαθάκης του Αποστόλου, γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1959.
Μετά την αποφοίτησή του από την Πρότυπο Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης, σπούδασε Νομικά και Θεολογία στις αντίστοιχες Σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επί διετίαν (1982-1985) ήσκησε δικηγορία εν Αθήναις.
Εκάρη Μοναχός εις την Ιερά Μονήν Ασωμάτων Πετράκη την 1-02-1985, χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Βαρθολομαίου την 23-03-1985 και Πρεσβύτερος υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ την 14-09-1987.
Υπηρέτησε ως διάκονος, εφημέριος και πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του εν Αθήναις Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, οδού Ακαδημίας. Διετέλεσε Γραμματεύς (1985-1990) κα Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
(1990-1998).
Εξελέγη υπό της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Διαυλείας και χειροτονήθηκε στις 27-01-1995 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας Διονυσίου.
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons