Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

απεργια απαντηση στις απολυσεις


Με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες «απαντούν» οι εργαζόμενοι των εργοστασίων «ΘΡΑΚΩΝ» και «YTONG», που λειτουργούν στην περιοχή Νεοχωρίου του δήμου Ορεστιάδας, στις απολύσεις 8 ατόμων που ανακοίνωσε την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009, η διοίκηση της εταιρείας των δύο επιχειρήσεων. Προηγουμένως, οι εργαζόμενοι, είχαν απορρίψει την “εναλλακτική” πρόταση που τους έγινε και αφορούσε τη μείωση, κατά το ήμισυ, του ημερήσιου ωραρίου εργασίας. Οι 8 τελευταίες απολύσεις ανεβάζουν στους 21 τους εργαζόμενους που “απομακρύνθηκαν” το τελευταίο διάστημα από τις δύο μονάδες, «με πρόσχημα την οικονομική κρίση», όπως ισχυρίζονται τα σωματεία των εργαζομένων σε αυτές. Οι κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν θα ξεκινήσουν με την πρώτη 48ωρη απεργία την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, ενώ το αναλυτικό “πλάνο του αγώνα” θα ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσουν οι εκπρόσωποι των Σωματείων, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο της Νέας Ορεστιάδας.
Έκκληση προς φορείς και εργαζόμενους «να εκφράσουν αλληλεγγύη με κάθε τρόπο…»
Παράλληλα, τα Σωματεία των εργαζομένων των δύο επιχειρήσεων τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι «κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η επένδυση της συγκεκριμένης εταιρείας, που τώρα προχωρά σε απολύσεις, χρηματοδοτήθηκε πλουσιοπάροχα, τόσο από τους αναπτυξιακούς νόμους όσο και από τοπικούς φορείς, όπως η νομαρχία και ο δήμος, που της παρείχαν πολλαπλές διευκολύνσεις».
Καταλήγοντας απευθύνουν έκκληση προς κάθε φορέα και εργαζόμενο της περιοχής «να συμπαρασταθούν» στον αγώνα του προσωπικού της YTONG και της THRAKON, «κάνοντας δική τους υπόθεση τον αγώνα αυτό και εκφράζοντας αλληλεγγύη τους με κάθε πρόσφορο τρόπο».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

22 μερες (υπολοιπο 78)κυβερνηση ΠΑΣΟΚ και γινονται απολύσεις??? δεν το πιστευω ειναι προβοκάτσια!!!
..στην πρασινη χωρα ,του πρασινου ηλιου... στην πρασινη ανάπτυξη δεν γινονται τετοια

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΡΗΧΟ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΒΑΘΥ" ΠΑΣΟΚ ΧΑΡΑΚΟΠΙΔΗΣ ..ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ????

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons