Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ν. Δ: Παρ’ το αλλιως…


Να… αλλάξουμε, προτρέπουν εαυτούς και αλλήλους «εννέα» βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Έβρου, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, σε κοινή γραπτή τους δήλωση, με αφορμή τα όσα εξελίσσονται με «φόντο» την εκλογή του νέου αρχηγού.
«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ανοίξει μια νέα σελίδα, όχι απλώς καταγράφοντας αδυναμίες αλλά κυρίως κοιτώντας μπροστά», αναφέρουν μεταξύ άλλων καταγγέλλοντας παράλληλα «πρόσφατες αμετροεπείς συμπεριφορές στελεχών στα Μ. Μ. Ε», που τραυματίζουν την παράταξη και πρέπει να σταματήσουν.
Οι «εννέα» ζητούν «τολμηρή ανανέωση σε νοοτροπίες, ιδέες και πρόσωπα, χωρίς συμβιβασμούς», τονίζοντας πως «οι ιδέες της παράταξης πρέπει να είναι σύγχρονες, προσαρμοσμένες στις προκλήσεις της εποχής και ταυτόχρονα θελκτικές, όχι μόνο στον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά πολύ ευρύτερα». Καταλήγοντας, σημειώνουν ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για την πολυτέλεια της στασιμότητας και των ισορροπιών», και πως «το παρόν και το μέλλον της παράταξης προκαλεί προς την κατεύθυνση της “αλλαγής”».
Μυρίζει «μπαρούτι» στο γαλάζιο στρατόπεδο…
Γενικώς το «όλο κλίμα» μυρίζει «μπαρούτι» στο γαλάζιο στρατόπεδο και η ένταση είναι διάχυτη. Ένα μεγάλο μέρος στελεχών (μεγάλων, μεσαίων, μικρών, αδιάφορων) σπεύδει να «συνταχτεί» με κάποιον εκ των τεσσάρων, βασικών, υποψηφίων. Υπάρχουν περιπτώσεις στελεχών που καταφέρονται κατά… πάντων των υποψηφίων, θεωρώντας ότι όλοι τους φέρουν βαριά ευθύνη για την «κατάντια» της ΝουΔου και δε μπορεί τώρα να ζητούν να «ηγηθούν» της παράταξης και άλλοι που προσπαθούν να κρατήσουν «χαμηλούς τόνους» και να ισορροπήσουν στην παραταξιακή τρικυμία, φοβούμενοι ότι τα…χειρότερα έρχονται...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons