Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Σιανκουρη αναψε λαμπαδα!


Μια λαμπάδα ίσα με τη... δάδα που έχει η Νέα Δημοκρατία στο έμβλημά της θα πρέπει να ανάψει ο δήμαρχος Βύσσας, Παναγιώτης Σιανκούρης που “γλίτωσε” από τη Φανή Μπαχαρίδου και τις θέσεις που «κατείχε» (προέδρου της Αναπτυξιακής και προέδρου της ΔΕΥΑΒ) , στις οποίες την είχε τοποθετήσει “ξεπληρώνοντας” γραμμάτια “στήριξης” της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών του 2006, χωρίς να σκεφτεί τον.. «μπελά που έβαζε στο κεφάλι του».
Όπως είναι γνωστό για την “αποπομπή” της από τη θέση της προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας (που είχε την ευθύνη της εκδηλώσεων του «Άρδα») είχε, κυριολεκτικά, “ματώσει” ο δήμαρχος Βύσσας (πριν από λίγους μήνες) καθώς υπήρξαν πολλά αλληλοκαρφώματα και “αποκαλύφθηκαν” ουκ ολίγα για τα όσα προηγήθηκαν των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών και των “συμφωνιών” που έγιναν. Αντίθετα για τη ΔΕΥΑΒ δεν... “άνοιξε ρουθούνι” αφού ήταν “εκούσια” η έξοδος...Ας είναι καλά η ΝουΔού, που δε μπορούσε να... “συμπληρώσει” ούτε ψηφοδέλτιο και “αναγκάστηκε” να αποδεχτεί την αυτοπροταθείσα κα Μπαχαρίδου, αφού “άλλος” υποψήφιος δε βρισκόταν, όσες “πόρτες” κι αν χτύπησε...Έτσι, παραιτήθηκε από τη θέση της προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βύσσας (κοινωφελής επιχείρηση), ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα “εκλογιμότητας”. Αν παρέμενε στην προεδρία της ΔΕΥΑΒ η κα Μπαχαρίδου, είναι προφανές ότι θα επιδιδόταν, για το επόμενο διάστημα μέχρι τις δημοτικές εκλογές, σε μια “τσάμπα μάγκα” πολιτική την οποία θα “πλήρωνε”, σε πραγματικά μεγέθη, ο Σιανκούρης...Για αυτό, άναψε τη λαμπάδα δήμαρχε!
Η πλάκα είναι ότι η, μέχρι πρότινος, πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ άφησε και... “οδηγίες χρήσης” στο νέο πρόεδρο (Βαγγέλη Κασπαρίδη), υποδεικνύοντας την κατάργηση του ειδικού τέλους, 80%, που εισπράττεται από τους καταναλωτές (έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα), το οποίο όμως “διατήρησε” η ίδια κατά τα 3, σχεδόν, χρόνια της θητείας της. Η... δικαιολογία της; “Δεν πρόλαβε” να το καταργήσει...Τσάμπα και φθηνή πολιτική δηλαδή, με... φόντο το Νοέμβρη του 2010...Από την άλλη, ο νέος πρόεδρος, στους... πρώτους ελέγχους φέρεται να διαπίστωσε πως η ΔΕΥΑΒ έχει να πληρώσει ένσημα για τους υπαλλήλους από το 2008, πέραν των οφειλών προς προμηθευτές και ιδιώτες...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μη τη φοβασαι τη Φανούλα.. Θα τη βρει την άκρη της...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons