Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

“Πρασίνισε” κι ο Έβρος, Ντόλιος, Ρενταρή- Τέντε, Ζαπάρτας (ΠΑΣΟΚ), Δερμεντζόπουλος (ΝΔ) στη Βουλή...


Ούτε το, μέχρι πρότινος, ... "γαλάζιο" ανάχωμα του Έβρου άντεξε στην εντυπωσιακής έντασης και ισχύος κατρακύλα της Νέας Δημοκρατίας, σε συνδυασμό βέβαια με τη δυναμική που ανέπτυξε το ΠΑ. ΣΟ. Κ, το οποίο έπεισε, προφανώς, τους πολίτες πως... έπαθε και έμαθε τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση και πως έχει πρόταση έλπίδας και διεξόδου από την κρίση. “Έσπασε” λοιπόν το "ανάχωμα", με θορυβώδη τρόπο, επιτρέποντας στο ΠΑ. ΣΟ. Κ να κυριαρχήσει και να “βάψει πράσινο” το νομό, εκλέγοντας και τρεις βουλευτές, κι αφήνοντας τη Νέα Δημοκρατία να...μετρά τις πληγές της και να "ψάχνει" για νέο αρχηγό. Από το 1981 είχε να χαρεί “πρωτιά” το ΠΑ. ΣΟ. Κ στο νομό Έβρου και το κατάφερε 28 χρόνια μετά...“Διπλή” λοιπόν η χαρά για τη νίκη στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, για τα στελέχη, οπαδούς και φίλους του Κινήματος, που πανηγύρισαν την εντυπωσιακή επικράτηση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Το ΠΑ. ΣΟ. Κ με 49.327 ψήφους και ποσοστό 44,73%, υποσκέλισε τη Νέα Δημοκρατία, η οποία καταγράφοντας “απώλειες” σχεδόν 8 ποσοστιαίων μονάδων, “κατέληξε” στο 40,33%, συγκεντρώνοντας 44.468 ψήφους. Ουσιαστικά βέβαια, το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα παραπάνω από την εκλογική “αποτύπωση” και επιβεβαίωση των εκτιμήσεων που προηγήθηκαν της διεξαγωγής των εκλογών και που έδειχναν μια προβληματική και πολυτραυματική-ακόμη και στη στελέχωση του ψηφοδελτίου στον Έβρο-Νέα Δημοκρατία, απέναντι σε ένα ΠΑ. ΣΟ. Κ που είχε “αύρα νικητή”....Στην τρίτη θέση ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, αισθητά ενισχυμένος σε σχέση με το 2007, που τον επέλεξαν 6.528 ψηφοφόροι, ποσοστό 5,92%, ακολούθησε το Κ. Κ. Ε, με 4.151 ψήφους και ποσοστό 3,76%, κατά μισή μονάδα μειωμένο από αυτό που πέτυχε πριν δύο χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,10%, 2.313 ψήφους και οι Οικολόγοι- Πράσινοι που διπλασίασαν τη δύναμή τους, η οποία καταγράφηκε στο 1,55% και 1.705 ψήφους. Όσο αφορά την αποχή, αυτή άγγιξε το 34%, ελαφρώς “ανεβασμένη” σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές...

Ποιοι εκλέγονται στη νέα Βουλή...
Όσο αφορά την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του Έβρου, εξουσιοδοτήθηκαν και την “αναλαμβάνουν” οι Γιώργος Ντόλιος, Όλγα Ρεντερή- Τέντε, Παναγιώτης Ζαπάρτας, από το ΠΑ. ΣΟ. Κ και ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Ντόλιος “σταυρώθηκε” από 25.954 πολίτες, η κα Ρενταρή- Τέντε από 13.864 ενώ μετά από “μεγάλη μάχη”, με διαφορά μόλις 83 σταυρών, την 3η θέση κατέλαβε ο Παναγιώτης Ζαπάρτας, αφήνοντας στην 4η την Ελένη Τσιαούση. Στην πέμπτη θέση ο Ζήσης Μαραγκοζούδης (8.500) και ο Δημήτρης Λαζόπουλος (4.666), στην έκτη. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, με 17.203 σταυρούς, εξελέγη μόνο ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο οποίος συγκέντρωσε 409 ψήφους περισσότερες από τον αμέσως επόμενο, τον κ. Κυριάκο Γεροντόπουλο, με 16.794 ψήφους. Ακολουθούν, ο κ. Σταύρος Κελέτσης με 14.250 σταυρούς, ο κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης με 7.904, η κα. Φανή Μπαχαρίδου με 4.598 και η κα. Αιμιλία Κασιμάτη-Τασιούλη, με 3.513 ψήφους.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά λοιπόν.Ελπίζουμε ως Εβρίτες αυτή τη φορά να δούμε υπουργό από τον τόπο μας. Φτάνει πια η απαξίωση του νομού μας!

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να δούμε επι τέλους υπουργό απο τον νομό μας -δραστήριο όμως-άλλά δέν το βλέπω τουλάχιστον σε αυτή την φαση, βλέπω Πεταλωτή της Ροδόπης.
Με πίκραίνει όμως που η Ορεστιάδα μας δεν είχε δίκό της υποψήφιο να προωθήσει τα συμφεροντα της.Αντε σύντροφοι τωρα να τρέχουνε στην Αλεξανδρουπολη να βρούμε βουλευτές μας και μάλιστα τρεις.

Ανώνυμος είπε...

Δε θ αλλαξετε ποτέ τελικα.. Βγαινουν οι "παλιοι Αγγελικοι" Δημαρχοι απο το ΠΑΣΟΚ και απειλουν τα νεα παιδια για τις δουλειες τους.. Ντροπή σας.. Μ αυτους τελικα που μυαλο δε βαζουν ειτε αριστερα έιτε δεξια, πως θα παμε μπροστα? Ποτε θα καταλαβουν οτι η τρομοκρατια τους δε δηλωνει εξουσία, αλλα αηδια? Αποχωρηστε καρεκλοκενταυροι να ησυχασουμε πια!~!

Ανώνυμος είπε...

Γυρολόγε κάνε βόλτες σε όλα τα μπλοκ να ξεθυμάνεις ,αλλά χώνεψε το .Ο λαός έστειλε καθαρό μήνυμα ,πιο καθαρό δεν γινόταν. Κάτσε και σοβαρέψου .Δεν πείθεις κανέναν

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons