Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης οικοδομής και συντηρητής ασανσέρ για το θάνατο των δύο αδελφών...


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει στις 8 Σεπτεμβρίου 2009 ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας της οδού Κωνσταντινουπόλεως της Νέας Ορεστιάδας (απένταντι από τον ΟΤΕ) όπου βρέθηκαν νεκρά, στο ασανσέρ, τα δύο ανήλικα αδέλφια, Αμέτ και Αϊχάν Τσερίμπαση, 8 και 6 ετών αντίστοιχα, τα οποία είχαν εξαφανιστεί στις 28 Μαίου 2008 και αναζητούνταν επί δεκαπέντε ημέρες. Στην ίδια θέση θα βρεθεί και ο συντηρητής του ασανσέρ της οικοδομής-και οι δύο με την κατηγορία της “ανθρωποκτονίας από αμέλεια”, σε βαθμό πλημμελήματος.
Από την προκαταρκτική διαδικασία προέκυψαν ευθύνες, που "μετατράπηκαν" σε κατηγορίες τόσο του ιδιοκτήτη όσο και του συντηρητή του ασανσέρ όπου βρέθηκαν νεκρά τα δύο παιδιά σε μια “ιστορία” που συγκλόνισε όχι μόνο τη Νέα Ορεστιάδα αλλά και το πανελλήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδονται ευθύνες στον ιδιοκτήτη του ακατοίκητου κτιρίου (με εξαίρεση το κατάστημα του ισογείου), για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που αφορούν στη δυνατότητα εισόδου στην οικοδομή, αλλά κυρίως, στο συντηρητή του ασανσέρ καθώς φέρεται να εντοπίστηκαν σοβαρές παραβάσεις ασφάλειας στη λειτουργία του ανελκυστήρα (σύμφωνα και με τις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων), οι οποίες, πιθανά, να ήταν δραματικά καθοριστικές για τον τραγικό θάνατο των δύο μικρών αδελφών. Στη δίκη έχουν κλητευθεί, συνολικά, 12 μάρτυρες.
Τα δύο αδέλφια, βρέθηκαν νεκρά μέσα στο ασανσέρ της “κεντρικής” οικοδομής της Νέας Ορεστιάδας, όταν υπάλληλος του καταστήματος που λειτουργεί στο ισόγειο αντιλήφθηκε έντονη δυσοσμία που την “οδήγησε” στον ανελκυστήρα, που είχε εγκλωβιστεί μεταξύ 2ου και 3ου ορόφου, όπου που αρχικά είδε μικρά παπούτσια, παντελόνια και θραύσματα γυαλιού πριν πλησιάσει την πόρτα του ασανσέρ και δει μέσα τα πτώματα των παιδιών. Ο Αμέτ και ο Αϊχάν εκτιμάται πως είχαν εισέλθει στην οικοδομή για να παίξουν και εγκλωβίστηκαν στο θάλαμο του ασανσέρ, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιος ειναι ιδιοκτητης της οικοδομης?

Ανώνυμος είπε...

Οι άσπονδοι φίλοι του προέδρου πρόλαβαν ως ...γνήσιοι χαφιέδες και χτύπησαν. Να το μαθαίνουν οι εμπλεκόμενοι από τα μπλοκ ;Νέα ήθη .Ήμαρτον κύριε.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons