Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

"Δικαίωσε" τον Τέντε το ΚΕΣΥ για τις επεμβάσεις κυτταρομειωτικής...


Το “πράσινο φως” για τη συνέχιση των επεμβάσεων κυτταρομειωτικής χειρουργικής και υπέρθερμης ενδοπεριτπναϊκής χημειοθεραπείας (αφορά γενικευμένο καρκίνο στην κοιλιά και στην πύελο και τοπική χημειοθεραπεία), που πραγματοποιούσε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου ο δντής της χειρουργικής κλινικής, Αντώνιος- Απόστολος Τέντες, έδωσε το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, στο οποίο είχε παραπέμψει το θέμα, ο διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Δημήτρης Κονιστής με το... ερώτημα της συνέχισης ή μη των συγκεκριμένων επεμβάσεων.
Πάντως, παρά την απόφαση του ΚΕΣΥ, που έκρινε πως τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονταν στη διάρκεια των επεμβάσεων είναι ικανοποιητικά και δε συντρέχουν λόγοι διακοπής, για τη συνέχισή τους θα πρέπει να δώσει το ΟΚ και το διοικητικό συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο ήταν αυτό που “έκοψε” τις συγκεκριμένες επεμβάσεις και προσπάθησε, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, να “πετάξει το μπαλάκι” στο ΚΕΣΥ, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου φέρεται να πρωτοστάτησε στη συγκέντρωση “υπεύθυνων δηλώσεων” νοσηλευτών που εξέφραζαν φόβους για την επικινδυνότητα των φαρμάκων και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονταν, έτσι ώστε να “δέσει” και να “δικαιολογήσει” τη διακοπή τους. Υπογραμμίζεται πως τις “δηλώσεις” υπέγραψαν νοσηλευτές που δε συμμετέχουν στο χειρουργείο με τον κ. Τέντε, ο οποίος εδώ και ένα περίπου χρόνο έχει δική του “ομάδα”, αποτελούμενη από αναισθησιολόγο και τρεις νοσηλευτές, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπογράψουν, με τον όποιο “κίνδυνο” να μπουν στο... μάτι της διοίκησης!
Αν και η απόφαση του ΚΕΣΥ γνωστοποιήθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι συγκεκριμένες επεμβάσεις από τον κ. Τέντε, ο οποίος μετά από μια “περιπέτεια” υγείας που είχε (κάταγμα στο χέρι) επέστρεψε και πάλι στα χειρουργεία...
Οι επεμβάσεις κυτταρομειωτικής χειρουργικής και υπέρθερμης ενδοπεριτπναϊκής χημειοθεραπείας, πραγματοποιούνται από τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου από το 2005, ως ολοκληρωμένη μέθοδος θεραπείας.
Για την εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου ο κ. Τέντες έχει ειδικευτεί στις Η. Π. Α, το 1999, στο Washington Hospital Center ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 250 επεμβάσεις. Οι ασθενείς που προσέρχονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Διδυμοτείχου είναι απ' όλη την Ελλάδα, αφού μόνο σε δύο νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα (το άλλο είναι του Μεσολογγίου) εφαρμόζεται η συγκρεκριμένη μέθοδος.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΡΕ.
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ Β ΕΒΡΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ.
ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ Σ' ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Οργή θεού ,φωνή λαού, να θυμίσω την γνωστή φράση. Όταν ο λαός του Β. Έβρου αποφασίζει να διεκδικήσει τα δικαιώματα του, κανείς καρεκλοκένταυρος δεν μπορεί να του τα στερήσει. Και χωρίς την μεσολάβηση βουλευτών και νομαρχών.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε μαζί σας κ.Τέντε!
Είμαστε με το δίκαιο!
Είμαστε με τα συμφέροντα του Έβρου και των πολιτών του!
Είμαστε με αυτούς που στηρίζουν και υποστηρίζουν τον Έβρο! Ένας από αυτούς τους λίγους είσαστε και εσείς! Το έγραψα και πριν από αρκετές ημέρες. Ευτυχώς που είσαστε εσείς και κάποιοι άλλοι συνάδελφοί σας και υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορούμε να ισχυριστούμε ότι, ΝΑΙ υπηρετείται αυτυός ο τόπος από κάποιους!
Εύγε σας και πάλι και καλή συνέχεια στο έργο σας!

Ανώνυμος είπε...

Ο Κονιστής στα ΜΜΕ έλεγε πως θέλει να βοηθήσει το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.Πως το βοηθάει;Το να απαγορεύσει τον κ.Τέντε στις συγκεκριμένες εγχειρήσεις;Θα είναι κανείς ποτέ άξιος για την καρέκλα της διοίκησης του νοσοκομείου;Θα ήθελα να μάθω πως τους επιλέγουν αυτούς τους άσχετους...

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΝΙΣΤΗ
ΑΪ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ "ΘΕΟΣ"

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons