Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Σίδηρο και μαγγάνιο "εκτός ορίων" στο πόσιμο νερό της Νέας Ορεστιάδας...


Φωτιά στα... μπατζάκια της, ακέφαλης διοικητικά, Δ. Ε. Υ. Α. Ο. έβαλε το τμήμα Δημόσιας Υγείας του επαρχείου β. Έβρου, μετά τις δειγματοληψίες που πραγματοποίησε σε σημείο του δικτύου ύδρευσης της Νέας Ορεστιάδας, κατόπιν οχλήσεων πολίτη για την ποιότητα νερού του πόσιμου νερού. Το... συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει το τμήμα Δημόσιας Υγείας, στο με αρ. Πρωτοκόλλου 322/12-05-09 έγγραφό του, αναφέρει: “από τις παραπάνω μετρήσεις προκύπτει ότι οι παράμετροι, που αφορούν το “σίδηρο” και το “μαγγάνιο” ΔΕΝ βρίσκονται μέσα στα όρια για τα πόσιμα νερά....”Σημειώνει βέβαια πως το σίδηρο δίνει στο νερό δυσάρεστη γεύση και πως το μαγγάνιο δεν είναι τοξικό για τον άνθρωπο αλλά υπογραμμίζει πως “η παρουσία κολλοειδούς ή μαύρου κοκκοειδούς διοξειδίου του μαγγανίου είναι απαράδεκτο για τους καταναλωτές γιατί τείνει να συσσωρεύεται στο δίκτυο. Όπως ο σίδηρος έτσι και το μαγγάνιο μπορεί να προσδώσει στο νερό δυσάρεστη μεταλλική γεύση”...
Το... “περίεργο” της υπόθεσης είναι ότι η δειγματοληψία του νερού, από το τμήμα Δημόσιας Υγείας, έγινε στις 12 Απριλίου 2009, 4 ημέρες μετά τη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε από τη Δ. Ε. Υ. Α. Ο, όπου ο χημικός- υγιεινολόγος Παναγιώτης Παρασκευόπουλος και ο διευθυντής της επιχείρησης, Πολυχρόνης Τριανταφυλλίδης, αφού διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των πολιτών και πως το “πρόβλημα θολότητας είναι αισθητικό και παροδικό” τόνισαν πως οι τιμές του μαγγανίου που μετρήθηκαν στις αναλύσεις που έγιναν, τις προηγούμενες ημέρες, ήταν πάντα και παρέμειναν πολύ πιο κάτω από τα επιτρεπτά όρια!
“Επιτρεπτά όρια” τα οποία, λίγες ημέρες αργότερα, μετρήθηκαν σε “πάρα πολύ υψηλά επίπεδα”, σε ένα από τα τέσσερα δείγματα που ελήφθησαν, ενώ σε δύο εξ αυτών διαπιστώθηκε πως “το νερό δεν ήταν άχρωμο, καθαρό και διαυγές όπως προβλέπεται από την υγειονομική νομοθεσία που αφορά το πόσιμο νερό”, όπως αναφέρει το έγγραφο γνωστοποίησης των αποτελεσμάτων εξέτασης νερού του τμήματος Δημόσιας Υγείας.
Σε τι συμπέρασμα να καταλήξει κανείς; Ότι το μαγγάνιο... “κρύφτηκε” στο συγκεκριμένο σημείο του δικτύου, όπου έγινε η δειγματοληψία από το τμήμα Δημόσιας Υγείας, για να... αποφύγει τους ελέγχους και τις αναλύσεις της Δ. Ε. Υ. Α. Ο στο υπόλοιπο δίκτυο; Κάτι... “μυρίζει” και δίνει “δυσάρεστη γεύση” σε αυτή την υπόθεση...
Σχεδόν δύο μήνες μετά τον εντοπισμό του “προβλήματος” με το νερό του δικτύου ύδρευσης της Νέας Ορεστιάδας, δεν έχει γίνει τίποτα που να έχει ουσιαστική απόδοση προς την κατεύθυνση επίλυσής του, τα παράπονα των καταναλωτών συνεχίζονται όπως και το κρυφτό- κυνηγητό με το “μαγγάνιο” και την παρέα του...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε σιδερο απο μαγγανιο που τους χρειαζεται!!!!!
Πως τυχαίνει ρε παιδιά αυτος ο Προιστάμενος-Διευθυντης της ΔΕΥΑΟ,να ειναι παντα στο πλευρο του καθε Δημάρχου και να εκτελει τις εντολες του,αποκρυπτωντας την πραγματικότητα απο τους Δημοτες η οποίοι σε τελική ανάλυση τον ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ;;;
Τοσα χρονια ουδεποτε βγηκε ή πήρε καποια πρωτοβουλία ενημερωσης των δημοτών,παρα μονο παπαγαλίζει αυτα που του υποβάλλουν οι άλλοι και ειδικα ο εκάστοτε Δήμαρχος..
Υπάρχει καλως ή κακως ενα Διοιητικο Συμβούλιο σαυτην την ρημαδα την ΔΕΥΑΟ,γιατι να μην μαζευτουν οι 6+ ο αναπληρωτής και αφου αποφασίσουν μεταξυ τους για το ποιόν θελουν ως Προεδρο ας τον προτεινουν και λογικα το Δημοτικό Συμβούλιο πιστευω να τον αποδεχεί..
Μπορουν αν θελουν να λειτουργησουν και χωρις Προεδρο....

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ο Προϊστάμενος - Διευθυντής στο πλευρό του κάθε Δημάρχου αλλά ο κάθε Δήμαρχος στο πλευρό του Προϊσταμένου-Διευθυντή, αλλιώς δεν εξηγείται το ότι κάνει ότι θελει στη ΔΕΥΑΟ τόσα χρόνια. Μάλιστα εξάγει τις γνώσεις και τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς σε άλλες ΔΕΥΑ του νομού, ενώ ετοιμάζεται να προσφέρει την τεχνική του υπηρεσία στην ΔΕΥΑ γειτονικής πόλης, όπου πρόεδρος είναι πρώην μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΟ γνωστό για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Διαπλοκές;

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ,ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ!!!
ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ χωρίς ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ.

anna on 24 Μαΐου 2009 στις 3:30 μ.μ. είπε...

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΘΟΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΡΙΝ ΤΟ 2003 (ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΣΙΜΟ) ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΜΕ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΟ ΜΑΓΓΑΝΙΟ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟ ΣΤΙΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!;

ΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΤΣΙ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

MILATE GIA TA LAMOGIA THS POLEODOMIAS AYTOYS POY PIGAINAN TO SXEDIO POLEOS EKEI POY TOYS VOLEVE AYTOYS KAI TOYS FILOYS TOYS. POY TA OIKONOMISAN TRELA KAI TORA XTIZOYN EKKLISIES NA SYXORETHOYN OI AMARTIES TOYS.OXI OI AGIOI SARANTA DEN VOHTHANE OUTE OI AGIOI PANTES.

Ανώνυμος είπε...

Μιλας γι'αυτον που η γυναικα του ειναι καθηγητρια και κανει ιδιαιτερα στους μαθητας της και τους ρουφαει το αιμα?

Ανώνυμος είπε...

RINAI GNOSTOS O TROPOS POY LEITOYRGEI AYTH H OIKOGENEIA ;DIMIOYRGEI SXESEIS ME ANTHROPOYS[DHTHEN FILIES] MONO KAI MONO GIA NA TOYS EKMETALEYONTE.ORA.......AS MHN POYME ONOMATA ALLA XAZOI YPARHOYN POLLOI.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ...ΑΥΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΗΤΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠ'ΤΟ ΔΗΜΟ [ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ]ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΟ ΣΧΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΗΣΑΝΕ .ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΤΡΕΛΛΑ ΚΙ' ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΙΡΑΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ .

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ρωτηστε να μαθετε πρωην δημαρχο ποσα εφαγε ο συνκεκριμενος κυριος απο τον βιολογικο οταν αλλαξε κατι.πανω απο 100 εκατομ.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons