Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

«Όχι» από την περιφέρεια στη μεταφορά αρμοδιοτήτων της δημαρχιακής...


Δεν «πέρασε» από την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας- Θράκης, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας που αφορούσε τη «μεταφορά αρμοδιοτήτων της δημαρχιακής επιτροπής στο δημοτικό συμβούλιο», η οποία είχε ληφθεί στη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου.
Ο «έλεγχος νομιμότητας» της απόφασης την έκρινε ως «μη επαρκώς αιτιολογημένη» και δεν την επικύρωσε. Ως εκ τούτου, παραμένουν στη δημαρχιακή επιτροπή οι αρμοδιότητες: της έγκρισης δαπανών, των απευθείας αναθέσεων προμηθειών, της παροχής υπηρεσιών, της εκπόνησης μελετών και της εκτέλεσης έργων, της άσκησης όλων των ενδίκων βοηθημάτων και μέσων, της υποβολής προσφυγών στις διοικητικές αρχές, του δικαστικού και εξώδικου συμβιβασμού ή της ανάκλησης δίκης που έχει αντικείμενο έως 30.000 ευρώ και τέλος, της πρόσληψης πληρεξουσίου δικηγόρου ή της ανάκλησής του.
Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, με ψήφους 11-4, είχε αποφασίσει τη «μεταφορά των αρμοδιοτήτων», μετά από μια... ταραχώδη συζήτηση του θέματος, στη διάρκεια της οποίας μάλιστα αποχώρησε το προεδρείο του δ. σ και ως... ένδειξη συμπαράστασης στο προεδρείο και μερικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ημέρες να κατατεθεί προσφυγή κατά της μη έγκριση της απόφασης του δ. σ, στην επιτροπή του άρθρου 152 με... διάθεση μάλιστα το θέμα να φθάσει μέχρι και τον υπουργό Εσωτερικών...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε ΚΑΛΑ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ!!!!
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ.
ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ; ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Μην μπερδευεσαι. Δεν ειναι θέμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εξάλλου ο ΤΖΟ που έκανε την εισηγηση είχε το χρίσμα της ΝΔ ή κάνω λάθος?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ Κ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ,ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ,ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ..
ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ,ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΄΄ΕΠΑΡΚΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ΄΄,ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝ ΝΑ......

Ανώνυμος είπε...

Μετά την απόφαση του περιφερειάρχη η θέση του Δημάρχου ισχυροποιείται αφάνταστα. Τώρα θα διοικήσει ήσυχος. Θα οραματισθεί,θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει προγράμματα και έργα. Η Ορεστιάδα θα γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο. Μπορεί να μην πραγματοποιήθηκαν έργα την πρώτη 2ετία γιατί ήταν μια διετία σκέψεων και προβληματισμών οι οποίοι απέδωσαν καρπούς.
Όλα μπήκαν σε μια τάξη. Ξεκαθάρισε το τοπίο καταρχάς με εκείνους τους Δημοτικούς Συμβούλους που δεν είχαν σχέση με το αντικείμενο και το μόνο που ήξεραν ήταν να ασχολούνται με πλίνθους και κεράμους. Απομένουν βέβαια 2-3 ακόμη σύμβουλοι με τους οποίους δεν έγινε πλήρες ξεκαθάρισμα, αλλά θα γίνει και αυτό. Και τότε όλα θα κυλίσουν ακόμα πιο ομαλά.
Τα έργα που θα γίνουν στο Δήμο μας δεν θα έχουν προηγούμενο.
Όλοι εσείς οι κακεντρεχείς να δούμε που θα κρυφτείτε τότε.

Επιτρέπετε η αναδημοσίευση!

" and now nothing "

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο είναι κατάσταση Jack Daniels. Παίρνουν μια απόφαση και περιμένουν να ωριμάσει, από την περιφέρεια στη συγκεκριμένη περίπτωση...

Ανώνυμος είπε...

Xa, xa, xa! Καλό αφού όπως φαίνεται με φελούς έχουμε να κάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

ενα πραμα δεν μπορω να καταλαβω. αφού καθε απόφαση που παιρνει το ΔΣ περναει απο περιφεριαρχη ή υπουργό και την φιλτραρει γιατι δεν φωναζουμε τον περιφερχιαρχη και τον υπουργο να κυβερνησουνε κατευθειαν να παει στο διαολο?

Ανώνυμος είπε...

Ο νομοθέτης προβλέπει πάντα μια ελαστικότητα ,αφήνει πάντα περιθώρια. Είναι πολύ ελαστικό το επαρκώς δικαιολογημένο ή το αντίθετο .Πάντα η επιβλέπουσα αρχή είναι με το μέρος του διοικούντος δημάρχου ή νομάρχη, και είναι λογικό .ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΧΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕTAI ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ .ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Αν ο δήμαρχος μας, χαίρεται με αυτές τις αποφάσεις ,προφανώς δεν πήρε το μήνυμα. Προφανώς δεν συνειδητοποίησε ότι δεν ΜΠΟΡΕΙ να διοικήσει με οχτώ συμβούλους και μάλιστα πολύ αδύναμους. .Αυτό πρέπει να κρατήσει ο μεγάλος να κάνει την πάπια μπας και βγάλει την τετραετία.

Ανώνυμος είπε...

Το 11-4 είναι πολύ ισχυρό σαν απόφαση για κάθε περιφερειάρχη που θελήσει να δώσει στήριγμα .Δεν θα έχει καμία τύχη σε δικαστήρια ή ακόμα στο υπουρ. εσωτερικών. Πιστεύω ότι θα γίνει προσφυγή στα αρμόδια όργανα. Ευτυχώς οι δημοκρατίες λειτουργούν με ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ όταν αυτές μάλιστα είναι και ιδιαίτερα ΙΣΧΥΡΕΣ τότε κ. δήμαρχε λυπάμαι ΑΛΛΑ ας πρόσεχες

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΟΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΤΟΤΕ ΚΛΑΦΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΕΝΑ Δ.Σ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ 21-0 ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΩΝΗ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΣΩΣΤΗ ΑΛΛΑ ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠ.ΑΥΤ/ΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ,ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ,ΗΤΑΝ ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ (ποιούς νομους μηπως τους δικους σου),Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ;
ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΕΙΝΑΙ,Ο ΔΕ ΠΕΡΙΕΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΑΝΟΜΗ ,ΗΘΕΛΕ ΕΠΑΡΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ (ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ)
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ....
ΨΑΞΕ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ (ΑΝ ΑΥΤΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons