Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Αντιδρά ο Παπαϊωάννου στον ορισμό δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή, θα απουσιάζουν 2 σύμβουλοι της μειοψηφίας...


Την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, Άγγελου Παπαϊωάννου, προκάλεσε η σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή, 10 Απριλίου, καθώς θεωρεί ότι “κρύβεται” σκοπιμότητα ως προς την επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας, κατά την οποία θα απουσιάζει ο ίδιος, συμμετέχοντας σε επιτροπή της ΚΕΔΚΕ, καθώς και ένας ακόμη σύμβουλος της μειοψηφίας. Ο κ. Παπαϊωάννου παρατηρεί ότι, στην τελευταία συνεδρίαση του δ. σ., όπου συζητήθηκε η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του συμβουλίου και η συγκεκριμενοποίηση της μηνιαίας πραγματοποίησής του, ημέρα- ώρα- εβδομάδα, διαπιστώθηκε “κοινή συμφωνία” ώστε να μην ορίζονται συμβούλια την τελευταία ημέρα της εβδομάδας ενώ υπογραμμίζει τις “εύθραστες” πλειοψηφικές- μειοψηφικές σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί, οι οποίες μπορεί να υποκρύπτουν σκοπιμότητες ως προς την επιλογή της ημέρας διεξαγωγής του συμβουλίου. Ευκαιρίας... δοθείσης, ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει σειρά “παραλείψεων” του δημάρχου για σημαντικά θέματα, του καταλογίζει μάλιστα και “παράβαση καθήκοντος” για μη εφαρμογή αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, και καταλήγει λέγοντας πως ο δήμαρχος, Δημήτρης Μουζάς, εξακολουθεί να “παίζει το βιολί του”, εκτιμώντας πως στο τέλος θα την πληρώσουν και πάλι οι πολίτες.
Στη γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας αναφέρει συγκεκριμένα:
“Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο , που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης και είχε ως αντικείμενο συζήτησης, την μεταφορά μέρους των αρμοδιοτήτων της δημαρχιακής επιτροπής στο δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 103 παράγραφος 4 του κώδικα δήμων και κοινοτήτων ,με συντριπτική πλειοψηφία 11 υπέρ και μόνο 4 κατά , αποφασίστηκαν τα εξής :
1.ο έλεγχος των οικονομικών ,
2.οι απευθείας αναθέσεις μικρών έργων και μελετών και
3.ο διορισμός πληρεξούσιων δικηγόρων
ΝΑ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ από το δημοτικό συμβούλιο.
Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε, και η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, ως προς την σταθερή ημέρα της σύγκλησης του τακτικού συμβουλίου, που απαραίτητα πρέπει να γίνεται μία φορά τον μήνα, και προτάθηκε από τον υπογράφοντα εισηγητή , η τελευταία Δευτέρα του εκάστοτε μηνός ή την επόμενη , όταν είναι αργία ή κωλύεται ο δήμαρχος.
Αποφασίστηκε επίσης, η σύσταση επιτροπής , επτά συμβούλων με την ευθύνη του προέδρου του ΔΣ εντός τριάντα ημερών να φέρει προς ψήφιση την τροποποίηση του κανονισμού .Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποκλείστηκαν οι τελευταίες μέρες της εβδομάδας ,για ευνόητους λόγους.
Η εύθραυστη σχέση του αριθμού των συμβούλων της συμπολίτευσης ,της αντιπολίτευσης και των αποστασιοποιημένων συμβούλων του κ. Μουζά , ενδεχομένως να υποκρύπτουν σκοπιμότητες στον ορισμό της ημέρας του συμβουλίου. Για τον λόγο αυτό , η σταθερή μέρα και ώρα του συμβουλίου επιβάλλεται, και για τον επιπλέον λόγο, να είναι γνωστό στους δημότες για να το παρακολουθούν από την δημοτική ραδιοτηλεόραση όπως γινόταν επί των ημερών μας.
Μετά την παρέλευση 17 ημέρων , αντί ο πρόεδρος να συγκαλέσει την επιτροπή σε διαβούλευση , ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ με την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου ,καλεί σε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Απριλίου .Προφανώς έχει πληροφορηθεί ότι δύο σύμβουλοι της μειοψηφίας θα βρίσκονται σε διατεταγμένη αποστολή, όπως ο υπογράφων που συμμετέχει στην επιτροπή νεολαίας της ΚΕΔΚΕ.
Είναι πασιφανής ο σκοπός της επιλογής της Παρασκευής.. Ο κ. Μουζάς εξακολουθεί να παίζει το δικό του ίδιο …..βιολί.
Στον τρίτο και σημαντικότερο χρόνο της θητείας του , διανύοντας τον τέταρτο μήνα, εξακολουθεί να έχει ΑΝΟΙΧΤΆ σημαντικά θέματα όπως η ακέφαλη ΔΕΥΑΟ ,με το ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ τιμολόγιο που ακρίβυνε ακόμη περισσότερο από την αρχή αυτού του χρόνου και μάλιστα σε εποχή ΕΝΤΟΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Τα πράγματα για την επιχείρηση ύδρευσης του δήμου και τους δημότες , γίνονται ακόμη πιο άσχημα όταν γνωστοποιείται με καθυστέρηση ΕΝΤΟΝΗ θολούρα στο νερό με αυξημένη περιεκτικότητα σε μαγγάνιο.
Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της παραχώρησης οικοπέδου στο πανεπιστήμιο για την στέγαση της τρίτης σχολής ( αν δεν το χάσουμε στο τέλος, από δική μας δηλαδή του κ. Μουζά αδιαφορία).
Αν λάβουμε υπόψη μας την διάλυση της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης από προσωπικό ,εμβέλεια --τα περισσότερα δημοτικά μας διαμερίσματα δεν έχουν εικόνα –ποιότητα προγράμματος
Αν θυμηθούμε την διάλυση του θεσμού των σχολικών φυλάκων όπου κανείς δεν γνωρίζει τι γίνεται ,καταργώντας την εικοσιτετράωρη φύλαξη τεσσάρων σχολικών συγκροτημάτων, την ελλιπή λειτουργία των προνοιακών τμημάτων και των βρεφονηπιακών δομών( οι αθεόφοβοι στερούν από τα παιδιά του παιδικού σταθμού βρεφονηπιοκόμο για να την πάρουν στα γραφεία τους ή την καθαρίστρια του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, για να καθαρίζει τα γραφεία της ΔΕΠΑΟ)
Την μη εκτέλεση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου στην υπόθεση των παραδρόμων της λαϊκής αγοράς που αποτελεί ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ για τον δημάρχου, την μη εισαγωγή απόφασης της δημαρχιακής επιτροπής στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη απόφασης για το άνοιγμα των δρόμων Ε. Ρήγα και Σ. Τσερκέζη τους θερινούς μήνες . Την ανεξέλεγκτη κοπή εικοσαετών καλοπιστιών δένδρων από την πόλη, και τόσα άλλα .
Συμπερασματικά, με όλες τις παραπάνω εκκρεμότητες και τα πολλά άλλα αναπτυξιακά προγράμματα που τρέχουν, και δεν περιμένουν , ο δήμαρχος μας, ενώ θα έπρεπε να ρίξει όλο το βάρος του σε αυτά , εξακολουθεί να παίζει το ….βιολί του. .Καρφί δεν του καίγεται που λέει και ο λαός . Μ όνο που την πληρώνει δυστυχώς ο λαός και μόνο...”

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πεστα χρυσόστομε,εδώ ο κόσμος καιγεται,οι ευκαιρίες φέυγουν,και ο δικός μας -να κοβόταν το χέρι μου που τον ψήφισα-θέλει να κάνει φυλακές για να έχει δουλιά η γυναίκα του ως δικηγόρος.Αντε ψηφοφόροι του Μουζά όλοι μαζί το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο να κλείσουμε τα μαγαζιά μας και να βοηθήσουμε το καλό παιδι ,να μας κάνει φυλακές.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Μ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ Δ.Σ.
ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ. Δ.Μ. ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΟ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΖΑΧΑΡΕΩΣ, ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΩΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΣΩΦΡΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΑ, Ο ΑΡΡΕΝ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ...ΦΘΑΝΕΙ ΠΟΙΑ, ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ......
ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΑΞΕΙ....ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ...και ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΣΟΥΛΑΡΕΣ,ΕΠΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΗΧΤΡΕΣ...
ΑΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥΣ.
ΚΑΤΕΒΑ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ......

Ανώνυμος είπε...

9 Απρίλιος 2009 6:32 μμ

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟΥΣ "ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ";

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;
ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΧΩΜΑ.
ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ.
ΝΑ ΑΝΗΦΟΡΙΣΕΙ ΠΡΟΣ ΚΟΥΜΤΣΙΦΛΙΚΙ, ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΜΕ ΠΙΣΣΑ ΓΙΑ ΜΑΥΡΙΣΜΑ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΤΟΥ.
ΠΡΟΤΑΣΗ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΙΒΑΗΛΟΦΓΚΡΑΤ.ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ: ΣΑΜΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

ΤΖΟΤΖΟΛΑ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ Η΄ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. Ο ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ pressa ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΤΙ ΛΕΣ ΕΣΥ;

Ανώνυμος είπε...

8:53
ΕΣΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΣΑΙ,ΕΓΩ ΟΧΙ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

10 Απρίλιος 2009 8:34 πμ

Ε ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Από τις κινήσεις που βλέπω, μάλλον ο Λευτέρης βιάστηκε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και καιει νωρίς το χαρτί του. Δεν εχει αποκτησει ακόμα εμπειρία είναι πάρα πολύ νέος για τέτοιο πόστο. Έπρεπε να περιμένει ακόμα μια τετραετία, να ωρμάσει το πράγμα. Πολλοί ενοχλήθηκαν με την αλαζωνία του.
ΟΙ πράσινοι σε δυό κομμάτια. Γιατί ρε γαμώτο;

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons