Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Μποϊκοτάζ στα προϊόντα του ομίλου Vivartia...


Εξέπληξαν ευχάριστα οι αρτοποιοί του Έβρου και της Ροδόπης που με μια απόφαση «έμπρακτης αλληλεγγύης» συμφώνησαν από κοινού να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα του ομίλου Vivartia, ως ένδειξη συμπαράστασης στους κτηνοτρόφους των δύο νομών, με τους οποίους διέκοψε τη συνεργασία ο όμιλος στο πλαίσιο της «αναδιοργάνωσης στον τομέα συλλογής γάλακτος». Όπως είναι γνωστό, από την 1η Μαΐου, 25 τόνοι γάλακτος 45 γαλακτοπαραγωγών του Έβρου, και μόνο, θα μείνουν στα... αζήτητα και φυσικά ο κίνδυνος οικονομικής καταστροφής τους είναι ορατός και πραγματικός.
Σε κοινή συνεδρίαση των συλλόγων των δύο νομών αποφασίστηκε να «αποκλείσουν» πλέον τα προϊόντα της Vivartia από τα καταστήματά τους, ελπίζοντας ότι θα «πιεστεί» ο όμιλος να επανεξετάσει τις επιλογές του. Παράλληλα, απηύθυναν κάλεσμα και σε άλλους φορείς και συντεχνίες του κλάδου τροφίμων να ακολουθήσουν το «παράδειγμά» τους, δυναμώνοντας τη φωνή διαμαρτυρίας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη συμπαράστασή τους στους κτηνοτρόφους, που είναι αντιμέτωποι με την οικονομική καταστροφή, με σοβαρές προεκτάσεις και στο σύνολο της τοπικής οικονομίας, της οποίας αποτελούν σημαντικό «πυλώνα», η οποία ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει αρκετά σοβαρά προβλήματα.
Εμπορικοί σύλλογοι, ενώσεις επαγγελματιών, αγροτικοί σύλλογοι, καταναλωτικές οργανώσεις, δήμοι, κ. α φορείς θα πρέπει να «συστρατευθούν», με ψηφίσματα, ανακοινώσεις- καλέσματα προς τους πολίτες- καταναλωτές, προκειμένου να συμμετέχουν στο «μποϊκοτάζ», στέλνοντας ένα, όσο το δυνατόν, ηχηρότερο μήνυμα στη Vivartia αλλά και όσες άλλες εταιρείες θα σκεφτούν στο μέλλον να ακολουθήσουν παρόμοιες τακτικές.
Η Vivartia, που για λόγους... οικονομίας σταματά τη συλλογή γάλακτος από τους νομούς Έβρου, Ροδόπης και άλλους της β. Ελλάδας, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2008, παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 28,5%, με τα μικτά κέρδη να ανέρχονται σε 506,9 εκ. ευρώ, έναντι 403,8 εκ. ευρώ το 2007. Τα κέρδη του ομίλου, μετά από φόρους και δικαιώματα, ανήλθαν σε 12,6 εκ. ευρώ, έναντι 10,4 εκ. ευρώ το 2007, αυξημένα κατά 21,4%...
Ας εκφράσουμε, όλοι, τη συμπαράστασή μας στους κτηνοτρόφους κι ας μποϊκοτάρουμε την αγορά των παρακάτω προϊόντων:
- Ας μην αγοράζουμε: Λευκό Γάλα ΔΕΛΤΑ, ΔΕΛΤΑ Daily , ΔΕΛΤΑ Advance , Milko , Life , Complet , Natural , Vitaline .
- Ας μην αγοράζουμε τα είδη αρτοποιίας και ζαχαρωδών: Bake Rolls , Bake Bars , 7Days Pita Bakes, Molto , 7Days croissant, Finetti.
- Ας μην επισκεπτόμαστε τα καταστήματα Goody ' s, τα Flocafe , τα νέα καταστήματα Mε gusto , ας μην προτιμάμε την Hellenic Catering.
- Ας μην αγοράζουμε κατεψυγμένα προϊόντα «Μπάρμπα Στάθης», «Froza» και «Χρυσή Ζύμη».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα έπρεπε και ο εμπορικός σύλλογος να παρει θέση ?
Και οι επαναστατημένοι νεολαία μας (φοιτητές μαθητές )να μοιράσουν φυλλαδια εξω απο τα σούπερ μάρκετ να ιδρώσει κανα αυτί αν χάσει ευρουλάκια.
Το εργατουπαλλήλικο κέντρο να κάνει κατι,
και πρωτίστως η Ενωση αγροτικών συνεταιρισμών να τους πετάξει έξω απο τα 12 μαγαζιά τους που εχει στον Εβρο.
Αλλιως θα ειναι σαν την "ωρα της γής".
Ilias.
Θούριο.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Ηλία έδωσες το στίγμα, το αζιμούθιο που λέγαμε στον στρατό. Συμβάλουμε όλοι στην άδικη απόφαση της ΒΙΒΑΡΤΙΑ να σταματήσει την συνεργασία της με τους κτηνοτρόφους της Θράκης, σταματώντας να αγοράζουμε προϊόντα της παραπάνω εταιρείας. Κράτος είναι αυτό; Ρε μ…..κα Νομάρχη άφησε για λίγο τον τουρισμό και τα πανηγύρια και πάρε πρωτοβουλία αποκλεισμού της εταιρείας ,ίσως και γίνει τίποτα.

Λευτέρης Χαμαλίδης on 1 Απριλίου 2009 στις 12:34 π.μ. είπε...

Επικροτώ την απόφαση του σωματείου αρτοποιών Έβρου. Πιστεύω ότι αυτού του είδους οι ενέργειες για να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και να δημιουργήσουν ουσιαστικά μια καινούργια καταναλωτική συνείδηση, ιδιαίτερα στην περίοδο οικονομικής κρίσης που ζούμε, πρέπει να γίνουν από συλλογικούς φορείς ή από μεγάλες μονάδες, όπως τα SUPER MARKET.
Πρέπει οι μεγάλες εταιρίες να καταλάβουν ότι οι αποφάσεις τους που είναι εις βάρος κάποιας περιοχής και κάποιων επαγγελματικών ομάδων, θα έχει επιπτώσεις και στις δικές τους πωλήσεις.
Βέβαια ένα πλαίσιο πρωτοβουλιών σε τέτοιες περιόδους και για αποφυγή αναλόγων ενεργειών και σε άλλους κλάδους, είναι απαραίτητο.
Η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας είναι μονόδρομος.
Και σ' αυτό έχουν ρόλο και υποχρέωση όλοι οι θεσμοί. Επαγγελματικοί αλλά και τοπική αυτοδιοίκηση.
Θα παραπέμψω στην πρόταση μου "πρωτοβουλίες της τοπικής αυτοδιοίκησης για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας", για δημιουργία ασπίδας προστασίας των επαγγελματικών κλάδων της περιοχής.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΕΑ, ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΑΛΙΔΗ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗ? ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΘΕΙΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ.ΑΦΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΔΥΟ ΓΕΛΑΔΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΩ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ , ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΙΝΩ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ....
FOLLOW ME

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons