Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, το Διδυμότειχο μπροστά...


Με μότο «ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, το Διδυμότειχο μπροστά», ο Στέφανος Σιναπίδης, ιατρός στο επάγγελμα, με... «μανιφέστο», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το «δημαρχιακό θώκο» του Διδυμοτείχου, στις δημοτικές εκλογές του 2010.
Το, μάλλον, πρώιμο της «εκδήλωσης ενδιαφέροντος», ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές, το αιτιολόγησε ως «απαραίτητο χρόνο» για να γίνουν «συζητήσεις» και «προσεγγίσεις» με πρόσωπα που δεν έχουν «φθαρεί, μέχρι τώρα, από την πολιτική» και να πεισθούν να συμμετέχουν σε μια προσπάθεια που θα έχει ως κύριο στόχο την πρόοδο του δήμου και φυσικά να συσπειρωθούν γύρω από τη «δημοτική κίνηση»...
Στο «Μανιφέστο» του ο κ. Στέφανος Σιναπίδης, αναφέρει:
ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010.
Αγαπητοί δημότες του Δήμου Διδυμοτείχου
Η επίλυση των προβλημάτων του Διδυμοτείχου και η εξεύρεση ιδεών και τοπικών δράσεων που υλοποιούμενες θα οδηγήσουν στην οικονομική και πολιτιστική ανάκαμψη, περνάει μέσα από την δημιουργία μιας νέας ομάδας συμπολιτών μας που για να γίνει ελκυστική και αξιόπιστη και να διοικήσει μελλοντικά, πρέπει να ανασυνθέσει και να εκφράσει την νέα πλειοψηφία που διαμορφώνεται στην τοπική κοινωνία μας και αποτελεί την νέα ραχοκοκαλιά του Διδυμοτείχου και των χωριών του.
Το Διδυμότειχο είναι ένα μεγάλο «γωνιακό μαγαζί» που δεν ανήκει σε κανένα, και δεν μπορεί να προσδιορίζεται και να διοικείται από ευκαιριακούς ενοικιαστές, που θέλουν μόνο να εκμεταλλευτούν την υλική και άυλη αξία του, για να την χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο για την εξυπηρέτηση του εαυτού τους και των «κολλητών» τους.
Οι προηγούμενες σχολές των «κυνικών» της εξουσίας, δηλ. των δημοτικών παρατάξεων που άσκησαν την τοπική πολιτική ως έκφραση της ιδεολογίας των «κολλητών» και της «αρπαχτής», η πολιτική της πλειοδοσίας, των μεσαζόντων, του μακιαβελισμού και του πόκερ των εκλογών («αυτά και άλλα τόσα» για την κατάληψη της εξουσίας), πρέπει να αποδοκιμαστεί και να εκλείψει πολύ καιρό πριν έρθουν οι επόμενες εκλογές, αν είναι δυνατόν και από σήμερα από το 2009.
Γιατί μία ήττα στις επόμενες εκλογές, θα είναι η ήττα μιας ολόκληρης γενιάς, της γενιάς των σαραντάρηδων, που θα οδηγηθεί αν συμβεί αυτό σε πολιτική αποστρατεία, υποκύπτοντας στις πολιτικές «πριμαντόνες» της προηγούμενης γενιάς που έχουν μηδενικό πολιτικό εκτόπισμα και χαρακτηρίζονται από την ιδεολογία της αιώνιας «νιρβάνας», όπως αυτή καταγράφεται στην ανυπαρξία έργων και δράσεων για την πόλη του Διδυμοτείχου.
Να γυρίσει οριστικά πολιτική σελίδα η πόλη αυτή και να εξαλείψει τον καθεστωτισμό που ρίζωσε σαν ένα ολόκληρο πλέγμα σχέσεων με αναφορά την διάρθρωση και το σύστημα της εξουσίας, δηλ.το χρήμα και τα προνόμιά της.
Η κοινωνικά υγιής πλειοψηφία των τοπικών δυνάμεων της εργασίας και του πολιτισμού, πρέπει να μεταμορφωθεί σε πολιτική πλειοψηφία καταδικάζοντας τα πολιτικά «μαμούθ» που τα τελευταία χρόνια εγκαταβιούν στον κορμό της τοπικής εξουσίας.
Να επιτρέψουμε επιτέλους σε πολίτες διαφορετικούς, μη διαπλεκόμενους, ανεπιθύμητους μέχρι τώρα στα τοπικά πολιτικά πράγματα, οι οποίοι ήταν οι παρίες μέχρι τώρα στο σύστημα αξιών και στους μηχανισμούς της τοπικής πολιτικής πραγματικότητας, να εκφραστούν και να ενταχθούν. Να τους δοθεί επιτέλους ένα πολιτικό βήμα.
Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από μία τοπική υπερκομματική συμφιλίωση των πολιτών του Δήμου Διδυμοτείχου.
Η εξουσία τιμωρεί μία φορά αυτούς που δεν την κατέχουν
δύο φορές αυτούς που υποτάσσονται,
και τρεις φορές αυτούς που δεν την διεκδικούν
ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

..ούτε Αριστερά ούτε Δεξιά ,για το Διδυμότειχο ..." υπερκομματικά".
Οταν άνθρωποι απο τον ίδιο χώρο δεν μπορούν να συννενοηθούν,πως θα μπορέσουν να συννενοηθούν άνθρωποι απο διαφορετικούς χώρους???
Γιατί να γίνει υπερκομματική συμφιλίωση και οχι κομματική???
Τουλάχιστον αυτοί που παίρνουν το "χρίσμα " απο το κόμμα τους λειτουργούν -η θα πρεπει- μέσα σε ενα πλαίσιο αρχών.
Το κόμμα είναι κόμμα !!!
Το υπερκόμμα τι είναι ????

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ!!!!
ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΟΡΟΣ: ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ!!!ΡΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ,,ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ!!!!
ΤΑ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΑΛΛΟΥ.ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΜΑ..
ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΠΛΥΘΗΚΑΝ (ΜΠΛΕ-ΠΡΑΣΙΝΑ-ΚΟΚΚΙΝΑ ) ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ Ρ Ο Ζ !!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιατρέ

κάτι δηλ. σαν την υπερκομματική (παρεϊστικη ) συμφιλίωση στο Δήμο Ορεστιάδας ?

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons