Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Εγκρίθηκαν οι μελέτες για το 3ο τμήμα του Δ. Π. Θ στη Νέα Ορεστιάδα αλλά εκκρεμεί από το δήμο η παραχώρηση χώρου για τις υποδομές...


Τις απαραίτητες μελέτες σκοπιμότητας- βιωσιμότητας και την οικονομοτεχνική μελέτη για το υπό ίδρυση νέο τμήμα “διαιτολογίας και επιστήμης τροφίμων”, στη Νέα Ορεστιάδα, ενέκρινε η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην τελευταία της συνεδρίαση (19 Φεβρουαρίου 2009) . Η έγκρισή τους, ήταν το “επόμενο βήμα” που έπρεπε να κάνει το Δ. Π. Θ για να “στηρίξει” την πρότασή του για την ίδρυση του 3ου τμήματος στη βορειότερη έδρα του πανεπιστημίου, την οποία στη συνέχεια θα καταθέσει στο Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και στο υπουργείο Παιδείας, και για το «πολιτικό Ο. Κ».
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης αποδεικνύεται ιδιαιτέρως συνεπές, σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα ετοιμότητας που είχε θέσει. “Από την πλευρά μας, θα είμαστε έτοιμοι το πρώτο δίμηνο του 2009”, δήλωνε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2008, ο πρύτανης, Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, και πραγματικά το Δημοκρίτειο είναι έτοιμο για να “στηρίξει” την επιλογή του για ίδρυση του νέου τμήματος στη Νέα Ορεστιάδα, το οποίο αρχικά είχε “χωροθετηθεί” στην Αλεξανδρούπολη.
Σε αντίθεση όμως με τον πανεπιστημιακό φορέα, δε μπορεί κανείς να ισχυριστεί το ίδιο και για το δήμο Ορεστιάδας, που μάλλον κινείται σε ρυθμούς “χελώνας”. Η “κύρια συμβολή” του δήμου είναι η εξασφάλιση χώρου- έκτασης για τη δημιουργία υποδομών που θα φιλοξενήσουν το νέο τμήμα αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Ο “χώρος” που “αρέσει” στο Πανεπιστήμιο είναι αυτός που βρίσκεται απέναντι από τα δύο τμήματα που ήδη λειτουργούν και φιλοξενεί σήμερα το γκαράζ του δήμου. Για τη μεταφορά του γκαράζ, από πέρυσι ακόμα, “φώναζαν” κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και των παρατάξεων μειοψηφίας αλλά, λες κι από... γινάτι, όχι μόνο δε “ήρθε” ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά ούτε προβλέφθηκε τίποτα και για το 2009 καθώς ούτε στο τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται ως “έργο” , ούτε και στον προϋπολογισμό έχει προβλεφθεί κονδύλι για τη μεταφορά και μετεγκατάστασή του!Μπορεί βέβαια, με τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και αναμόρφωση του προϋπολογισμού, να “ξεπεραστεί” η... “παράλειψη”, παραμένει όμως να προκαλεί ερωτηματικά η «χαλαρότητα» με την οποία αντιμετωπίζεται ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά το δήμο, το σύνολο της περιοχής και τη βελτίωση των προοπτικών της...

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

΄΄Εν τάξει΄΄ ,ενεργοποιηθείς ,γιατί αν τα κανεις μανταρα και σαυτο ο θέμα,θα τρεχεις και δεν θα φτάνεις μετα,γιατι θα εχεις διαπραξει ΄΄εγκλημα΄΄ εκ προμελέτης.

Ανώνυμος είπε...

Με άλλα ασχολείται τώρα ο εν τάξει. Αγωγές ,εισιτήρια-μίζες-,φευγάτους, πλειοψηφίες που έχει χάσει, του έχει μείνει μυαλό γι΄ αυτά τα πολύ σοβαρά πράγματα; Μάλλον όχι.

Ανώνυμος είπε...

Aνώνυμε ξέχασες την ΔΕΥΑΟ που διακαώς επιθυμεί να γίνει πρόεδρος και δεν τον ψηφίζουν οι δικοί του.

Ανώνυμος είπε...

Κανένας δεν τον ψηφίζει..

Ανώνυμος είπε...

Ορεστιάδα 2009, μια χρονιά πολή σημαντική σε ότι αφορά τις εξελίξεις σε σοβαρά θέματα της πόλης μας.
Θα επικεντροθώ όμως στην ίδρυση του 3ου τμήματος του Δ.Π.Θ στην πόλη μας πιστεύοντας ότι είναι μέγιστης σημασίας για τον Δήμο μας.
Οταν πρίν απο μερικούς μήνες δεν ψήφισα τον προυπολογισμό για το 2009 σημειόνοντας οτι η έλειψη δαπανών για το Δ.Π.Θ είναι απαράδεκτη, ο δήμαρχος με κατηγόρησε οτι θέλω να δημιουργήσω προβλήματα.
Νομίζω οτι προβλήματα δημιουργούνται όταν υπάρχει κάπου δραστηριότητα,όταν υπάρχει στασιμότητα τότε το μοναδικό πρόβλημα ειναι όταν σου χαλάνε τον ύπνο.
Πρέπει ο Δημαρχος να καταλάβει οτι η πόλη αυτή δέν ανήκει μόνο σε αυτούς που καθόμαστε στα έδρανα του Δ.Σ. Αυτή η πόλη που με τόσο κόπο και πόνο φτιάχτηκε ανήκει σε όλους τους δημότες της και δέν έχουμε κανένα δικαίωμα να στερούμε την ανάπτυξη και το μέλων των παιδιών μας.
Κάνω έκληση στον δήμαρχο να συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ μα θέμα το 3ο τμήμα του Δ.Π.Θ , προτάσεις υπάρχουν, και λυσεις θα βρεθούνε, αρκεί να μην αφήσουμε τις ευκαιρίες να πάνε χαμένες.
θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες αν και στον γραφτό λόγο δεν είμαι καλός σαν "ντουβάρι¨που ειμαι.
Να ευχαριστήσω τό blog που με φιλοξένησε και ας ελπίσουμε να εχουμε σύντομα θετικές εξελίξεις.

Αθ.Καντζιάρης

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑΑΑΑΑΑ!!!!ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΟΙΜΑΤΕ. ΜΗ ΤΟ ΞΥΠΝΑΤΕ

ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ!!!
ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ 2 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΚΟΜΑ.
ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΟΛΗ. ΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ.
ΞΥΠΝΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος δεν συγκαλεί ΔΣ,κ.Καντζιαρη.Απευθυνθείς στο ΤΗΡΩΝΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ και ΣΑΥΤΟΝ που επέλεξε Προεδρο του Δημ.Συμβουλίου,Ονομάζομενο ΑΡΡΕΝ..

Ανώνυμος είπε...

ποιός δε θυμάται την τελευταία συνέντευξη στη ΔΕΛΤΑ TV του Δημάρχου!!ο Δημήτρης ο Μουζάς ΑΥΤΟ...ο Δημήτρης ο Μουζάς το ΑΛΛΟ...ο Δήμητρης ο Μουζάς ΕΚΕΙΝΟ...ο Δημήτρης ο Μουζάς ΚΛΠ..ΚΛΠ..ΚΛΠ..και ποιός επίσης την ομιλία του στο SINE AΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ!!...ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ μια πόλη....ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ...αυτό....
ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ...εκείνο....ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ το άλλο....ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ κλπ..κλπ..κλπ...
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΘΑ ΕΚΑΜΝΕ...εργα.
ΟΝΕΙΡΟ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΑΣΤΟ...όμως το 3ο ΤΜΗΜΑ του Δ.Π.Θ. ειναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ο Δημήτρης ο Μουζάς .....θα γίνει ένα απο τα ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟ ΚΥΡΙΕ ΚΑΝΤΖΙΑΡΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΝΤΟΥΒΑΡΙ, ΔΙΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ,ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ.ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΩΣ ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΔΩΣΑΤΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ "ΕΝ ΤΑΞΕΙ",ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ,ΟΤΙ ΣΑΣ ΤΙΜΑ ΑΥΤΗ ΣΑΣ Η ΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΖΟΤΖΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΗ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ". ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΡΠΕΤΩΝ...(ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ,ΑΛΛΑ ΜΥΓΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ)....... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ D.WHO

Ανώνυμος είπε...

θα είχα συνγχαρεί και εγώ τον Κ.Τζότζολα αν την προηγούμενη φορά που τον ψήφιζα έκανε πράξη τη δημόσια προεκλογική του δέσμευση για τη δημιουργία 3ου πανεπιστημιακού Τμήματος στην πόλη μας.Άντι όμως για αυτό το μόνο που άφησε πίσω του ήταν οι υπογραφές για την παραχώρηση οικοπέδων για τη δημιουργία Πανεπιστημιούπολης.Μιας κίνησης δηλαδή με στόχο και άποψη αφού και τα οικόπεδα με τρόπο αξιοκρατικό επιλέχτηκαν (πρόβλημα στατικότητας..)και η πραγματοποίηση της τοποθετείτε σε καμία 25 αριά χρόνια τουλάχιστον(θυμίζω οτι το Δημοκρίτειο ίδρυσε το πρώτο του Τμήμα τον Ιούνιο του 1973 και η Πανεπιστημιούπολη στην Κομοτηνή πρωτολειτούργησε και όχι πλήρως μετα το 2000....)!!!Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε..

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Καντζιάρη συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σας.Το Πανεπιστήμιο είναι ένα θέμα με τεράστια σημασία για τον τόπο μας.Έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.Και όχι μόνο απο τη στενή οικονομική άποψη.Αλλά και απο την άποψη εφαρμογής του γνωστικού αντικειμένου των δύο υπαρχόντων Τμημάτων στα παραγωγικά δεδομένα της περιοχής μας.Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει ως τώρα.Αντιθέτως οι προηγούμενες δημοτικές αρχές απέφυγαν να στηρίξουν το Πανεπιστήμιο όταν αυτό αντιμετώπιζε συγκεκριμένα αλλά και ουσιαστικά για τη λειτουργία του προβλήματα όπως αυτό της μετακινήσης των φοιτητών ή της έλλειψης κονδυλίων για την πρόσληψη συμβασιούχων καθηγητών κ.α.Το χειρότερο βέβαια που παρατηρούνταν μέχρι την προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν η στήριξη των φοιτητικών παρατάξεων ανάλογα με την κομματική τους προέλευση και όχι με βάση τις προτάσεις τους και το γενικό καλό του Πανεπιστημίου μας.Με όλα τα παραπάνω θα ήθελα να σας τονίσω πως ο γιαλός είναι εδω και χρόνια στραβός και για αυτόν τον λόγο,όπως λέτε και εσείς,η συνεργασία όλων κρίνεται απαραίτητη.Μακριά απο προσωπικά συμφέροντα,κόντρες και φιλοδοξίες που αυτόν τον καιρό ταλανίζουν τον τόπο μας...
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα ολοι θυμόσαστε τον Αγγελάκη, πόσο αποτελεσματικός ήταν με το Παναπιστήμιο. Και που είσαστε ακόμα.
Μετά από αυτόν, 7 χρόνια τώρα δεν έγινα απολύτως τίποτα.
Ορεστιαδίτη εσύ αποφάσισες. Να τα λουστείς τώρα. Αφού μια ζωή ψηφίζεις κομματικά!!!! Να τους χαίρεσαι

Ανώνυμος είπε...

Αν οι δημοτες ψηφιζαν καθαρά κομματικα, ο Αγγελος δεν θα ειχε καν εκλεγει χρυση μου...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΖΟΤΖΟΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΖΑΣ ΠΙΣΤΕΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΜΑΣ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ. ΑΜ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΤΡΟΠΟ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΗΡΕΜΗΣΤΕ ... ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ, Ο ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ... Ο ΜΟΥΖΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗ.... ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ........

Ανώνυμος είπε...

Το χρυσή μου είναι για να με προσβάλεις; ΄Η γιατί ανήκεις στις ανθισμένες αμυγδαλιές

Ανώνυμος είπε...

10:12
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ 4Χ4 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ. ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Η ίδρυση του 3ου Τμήματος δεν προσφέρεται για τις όποιες αντιδικίες!!!!είναι υπόθεση όλων!!!
Τουλάχιστον οι Θεσμικοί φορείς με πρώτο τον Δήμο απέστειλαν ευχαριστήριο επιστολή στην Σύγκλητο!!Οι Τοπικές όλων των κομματικών οργανώσεων χαιρέτισαν αυτή την απόφαση?????το Ε.Κ.Ο. ,οι επιστημονικοί και άλλοι σύλλογοι???
Στο τέλος-τέλος δεν είναι υπόθεση μόνου του Δήμου (ειδικά μ'αυτήν την Δημοτική Αρχή),,αλλά και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!και του ΝΟΜΑΡΧΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

οι τελευταιοι με τα κεφαλαια γραμματα παντα ηταν αντιθετοι με την ιδρυση πανεπιστημιου στην πολη μας. συνεπως δεν στηριζουν την προσπαθεια.
Μόνοι μας να το παλεψουμε. Αυτοί ειναι μονο για τα πανηγυρια

Ανώνυμος είπε...

10:03

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!
ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ανώνυμος είπε...

"Η ίδρυση του 3ου Τμήματος δεν προσφέρεται για τις όποιες αντιδικίες!!!!είναι υπόθεση όλων!!!"

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ.
ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΙΚΟΥΜΕ. ΑΠΛΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΜΑΣ,
ΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑΣΙΜΟ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.
ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε στις 6 Μάρτιος 2009 9:52 μμ

ΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ
ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ; ΑΡΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Ας πεί κάποιος τι πιστεύει οτι προσφέρει το πανεπιστήμιο στην πόλη μας....Γιατι νομίζω οτι και αυτό κάπως λάθος το έχουμε στο μυαλό μας!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Λίγη σοβαρή πολιτική ανάλυση δεν βλαπτει..Τον Παπαϊωάννου τον έβγαλε ο Βαρσαμακίδης με την δικαιολογία ότι ο Δερμεντζόπουλος και ο συνδυασμός του και επικίνδυνοι ήταν και άχρηστοι για την πόλη..Και όλοι αυτοί μαζί με τον Κατήγορο βγάλανε το καλό παδί!
ή δεν είναι έτσι..Βέβαια και με την απαραίτητη συναλλαγή...
Πρόεδρος Δημοτικόυ Συμβουλίου
ο 3ος κατά σειρα συνδυασμός!!!και μετά μιλάμε για ηθική και βούληση του λαού..έτσι για την ιστορία...
γιατί η συναλλαγή ξανάρχεται....

Ανώνυμος είπε...

οποιος εγραψε στις 8 Μαρτιου7.43 π.μ. ειναι κορυφαιος πολιτικος αναλυτης, συμφωνω και επαυξανω. Ευγε για την ορθη κριση....

Ανώνυμος είπε...

Sou thiksane ton Aggelako meni? Mi vgazis dontia.. kra kra..

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕΓΑΛΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕ ΑΝΑΛΥΤΗ. ΚΑΙ ΤΙ ΤΑΛΕΝΤΟ!!!

ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΠΑΝΤΑ; ΜΗΠΩΣ ΛΟΓΩ ΑΝΟΡΘΩΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ;;;!!!

ΞΕΚΟΛΛΑ ΚΙ ΑΠ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΙ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ ΠΙΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ταχυδρόμος των ΕΛΤΑ μοιράζει γράμματα των άλλων, δε χρειάζεται να ξέρει να γράφει ο ίδιος.
Έτσι δεν είναι αναλυτή της πεντάρας;

Ανώνυμος είπε...

"Ετοιμο να κατατεθει στη Βουλη,ειναι συμφωνα με την εφημεριδα το Παρον της Κυριακης,νομοθετικο πλαισιο για τα Blogs,το οποιο οπως αναφερει η φυλλαδα "θα βαζει τελος στην ασυδοσια της ανωνυμιας"

ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ Η ΕΙΣΑΙ ΧΕΣΤΗΣ ΓΝΩΣΤΕ... ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ

firmeza on 9 Μαρτίου 2009 στις 10:03 μ.μ. είπε...

Μου κάνει εντύπωση ότι έχουν γραφτεί 30 σχόλια για το ζήτημα της τρίτης σχολής και όμως κανείς δεν αναφέρθηκε στα δύο τμήματα που ήδη υπάρχουν.
Έχει κανείς πραγματικά υπόψη τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι φοιτητές που είναι ήδη στην πόλη?
Ξέρατε ότι μέχρι πριν ένα μήνα οι φοιτητές που ήταν δικαιούχοι στέγασης μέναν σε ξενοδοχεία?
Ξέρετε ότι στην Ορεστιάδα διαμένει μόλις το 1/3 από τους μαθητές που περνούν στις σχολές?
Ξέρετε ότι οι φοιτητές της Ορεστιάδας δεν έχουν δωρεάν μετακίνηση μέσα στην πόλη τουλάχιστον?
Το "ενδιαφέρον" για το πανεπιστήμιο είναι τουλάχιστον υποκριτικό.
Αλήθεια εμφανίστηκε ποτέ κανείς από το Δημ.Σ σε ορκομωσία των φοιτητών?
Μήπως κλήθηκαν τα Διοικ.Σ των φοιτητικών συλλόγων στην συζήτηση για το τρίτο τμήμα?
Ας μην πολυλογήσω άλλο..
Απλά μία παράμετρο που επίσης δεν τονίσθηκε:
Πόσους φοιτητές μπορεί στα αλήθεια να "κρατήσει" μία σχολή Διαιτολογίας και Επιστήμης Τροφίμων όταν σήμερα υπάρχουν δεκάδες ΙΕΚ με (θεωρητικά) το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, με 2ετή πτυχία και ΠΛΕΟΝ ισότιμα με τα πανεπιστημιακά?Πόσο εύκολα θα φύγει ένας νέος από τον τόπο κατοικίας του για 4 ή 5 χρόνια, να "χρυσοπληρώσει" για ένα πτυχίο όταν θα μπορεί να το πάρει από .. τη ΔΕΛΤΑ της γειτονιάς του με λιγότερα χρήματα και σαφώς λιγότερο κόπο?

Ανώνυμος είπε...

με την ιδια λογικη ποσους φοιτητες μπορει να κρατησει ενα τμημα αγροτικης αναπτυξης
που με τον συγκεκριμενο οδηγο σπουδων ειναι ενα τυπικο γεωπονικο φυτικης παραγωγης παρα τις υποτιθεμενες κατευθυνσεις του (που ποτε δεν εγινε η θεσμοθετηση τους)ενω ταυτοχρονα υπαρχουν σχεδον απειρα ΤΕΙ και ΑΕΙ του ιδιου αντικειμενου???ξανασκεψου τα τα πραγματα...

Ανώνυμος είπε...

Είσαστε και οι δύο προβοκάτορες και αν είστε φοιτητές είναι πράγματι κρίμα .Συνήθως όπου σπουδάζουμε, την πόλη αυτή την αγαπάμε στο τέλος και με πόνο ψυχής την αποχωριζόμαστε. Ασφαλώς δεν γνωρίζετε πόσα προβλήματα έχουν τα ΑΕΙ στην Πάτρα στην Λάρισα και σε όλα γενικά τα περιφερειακά .Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε την διεκδίκηση σε όλα τα επίπεδα .Το λεωφορείο δεν κινείται εξ αιτίας του ΔΗΜΑΡΧΟΥ που αρνείται να παραχωρήσει τον οδηγό. Οι εστία καθυστέρησε λόγω του εργολάβου ,αυτά μπορούν να τακτοποιηθούν .Θέλει δουλειά πολύ και από όλους ,πρωτίστως όμως από τον δήμαρχο

Ανώνυμος είπε...

προβοκατορας ειναι αυτος που θελει τους φοιτητες σε μια πολη μονο για το οικονομικο οφελος,αλλα εσυ δεν εισαι σιγουρα τετοιος..επισης ελαχιστοι πολιτες αυτης της πολης γνωριζουν τα προβληματα του πανεπιστημιου καλυτερα απο οτι οι ιδιοι οι φοιτητες αλλα εσυ δεν εισαι σιγουρα σε αυτους..επιπλεον τον τοπο τον αγαπαμε οταν δεν υπαρχουν ανθρωποι που μας αντιμετωπιζουν ως ξενοφερτους τυπους που ως σκοπο εχουν να χαλασουν τον τοπο τους,αλλα εσυ δεν εισαι σιγουρα απο αυτους..επιπροσθετα εσυ που εχεις δικαιωμα ψηφου στην Ορεστιαδα,ψηφισες 2 προηγουμενους δημαρχους που ειχαν σημαια το θεμα του πανεπιστημιου και στο τελος σου πουλησαν φουμαρα,αλλα εσυ δεν εισαι σιγουρα απο αυτους..και εν τελει εισαι ανυπαρκτος και προβοκατορας αφου ιδεα περι πανεπιστημιου δεν εχεις και απλα κοιτας να καλυψεις το ατομικο σου συμφερον(ενοικιαση καποιου σπιτιου κ.α.)και βασικα καληνυχτα σου υποψιασμενε και εγκυρα ενημερωμενε πολιτη...

firmeza on 11 Μαρτίου 2009 στις 12:48 π.μ. είπε...

Με πρόλαβε ο ανώνυμος (11.21).
Αν δεν αγαπούσαμε αυτήν την πόλη δε θα είμαστε σε αυτό το blog τώρα.
Είναι πολύ εύκολο να διαχωριστούμε σε "κοινωνία του Πανεπιστημίου" και σε "κοινωνία της Ορεστιάδας".
Θα ήσουν ικανοποιημένος με αυτό?
ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ?
Εγώ απλά τόνισα κάποια θέματα που αφορούν τη ζωή των φοιτητων στην πόλη και κρίνω όι αφορούν την Ορεστιάδα.
Δε έκανα "λίστα προβλημάτων".
Δεν είχα καμμία τέτοια πρόθεση.
Και γι'αυτό ακριβώς το λόγο δεν ανφέρθηκα σε θέματα γνωστικού-επιστημονικού αντικειμένου.
Ή μήπως είναι σοβαρό επιχείρημα ότι έχουν προβλήματα όλες οι περιφερειακές σχολές?
Το να χαρακτηρίζεις "προβοκάτορα" κάποιον επειδή απλά σου κοινοποίησε τα προβλήματα που δεν ξέρεις (ή ξέρεις και δε μιλάς) είναι λάσπη.
Αν ήταν κάτι από αυτά που είπα ψέμα, θα το δεχόμουν έστω κι με ενοχλούσε....

Makiaveli on 11 Μαρτίου 2009 στις 7:51 π.μ. είπε...

Πρός τους φοιτητές που σχολιάζουν:

Παιδιά, τις συνθήκες που συναντάτε μέσα στα Πανεπιστήμια, δυστυχώς θα τις συναντήσετε και έξω (και πολύ χειρότερες), όταν με το καλό πάρετε πτυχίο. Η ίδια στείρα κριτική, η ίδια λανθασμένη καχυποψία, η ίδια γκρίνια. Αγνοήστε τις μικρόψυχες φωνές και συνεχίστε να ορθώνετε το ανάστημα σας όπως κανετε μέσα στα πανεπιστήμια, σε όποια παράταξη κι αν ανήκετε. Και αν όντως θέλετε το καλό της πόλης μας - και σας ευχαριστούμε ολόψυχα γι' αυτό- συνεχίστε να αναφέρετε όλα τα στραβα που βλέπετε στην πόλη γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διορθωθούν. Αν οποιαδήποτε αλλαγή δεν την κυνηγήσετε εσείς, μην περιμένετε να την κυνηγήσει κανένας άλλος για σας. Είστε το μέλλον, είστε το αίμα που βράζει, σηκώστε τα μανίκια και μην αφήνετε κανέναν να σταθεί στο δρόμο σας.
Για το καλό σας, για το καλό μας.

Ενας μέχρι πρότινος δικός σας από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Ανώνυμος είπε...

Οπως εσύ που έβραζε το αίμα σου και σηκωνοντας τα μανίκια άλλαξες τον κοσμο παραμένοντας ενας βολεμένος και καλοπερασάκιας Δεξιός.

Ανώνυμος είπε...

ΜΩΡΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑΚΑ ΜΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ "ΞΕΣΧΙΣΤΗΚΕ " ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΞΙΟΣ ΘΑ ΗΜΟΥΝΑ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons