Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Να μπει τέλος στις τραγωδίες στα ναρκοπέδια του Έβρου...


104 λαθρομετανάστες βρήκαν τραγικό θάνατο στα ναρκοπέδια του Έβρου, από το 1995 μέχρι σήμερα, ενώ έχουν καταγραφεί και 187 τραυματισμοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων σοβαροί. Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία παραθέτονται από τον αρμόδιο Επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Τόμας Χάμαρμπεργκ, στην έκθεση των συμπερασμάτων που κατέθεσε μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιοχή του Έβρου, τον Δεκέμβρη του 2008.
Όπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά πρέπει «να μπει τέλος στις τραγωδίες που εκτυλίσσονται στα ναρκοπέδια του Έβρου», στα οποία, μόνο στις αρχές του 2008, σημειώθηκαν 5 περιπτώσεις αλλοδαπών που επέζησαν των εκρήξεων ναρκών αλλά έμειναν ανάπηροι.
Ο κ. Χάμαρμπεργκ καταγγέλλει επίσης πως οι συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι μετανάστες στα κέντρα φιλοξενίας «συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και καλεί τη χώρα μας να συμμορφωθεί με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών, ενώ επισημαίνει και σοβαρές ανεπάρκειες του συστήματος και της αντιμετώπισης των προσώπων που καταφεύγουν στη χώρα και ζητούν άσυλο.

5 σχόλια:

aspida1969-2009 on 10 Φεβρουαρίου 2009 στις 11:08 μ.μ. είπε...

Aς μας δηλώσει ο κύριος Χάμαρμπεργκ
πόσους μετανάστες μπορεί να φιλοξενήσει η χώρα του να τους στείλουμε εκει΄να τους φιλοξενήσουν καλύτερα .
και να του εξηγήσει κάποιος του κυρίου Χάμαρμπεργκ οτι δεν συνορεύουμε με το Λουξεμβούργο.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ--ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΩΝ---
ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ(ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΤΕΣ)ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΚΑΡΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΜΟΥΓΚΟ...
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ -ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ-ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ-ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ-ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ-ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ κλπ
ΕΝΑΣ ΡΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΠΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ; ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕ, ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ. ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΟΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΕΚΤΕΘΗΜΕΝΗ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΩΡΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ. ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΘΟΡΝΟΣ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστά κόθορνος που τους χρειάζεται!!! Οι εκλογές δεν είναι μακριά

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons