Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

«Όχι» από το δημοτικό συμβούλιο στο δήμαρχο για τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΟ…


Ανεπιτυχώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής προέδρου στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, αφού ο υποψήφιος πρόεδρος, δήμαρχος Δημήτρης Μουζάς, δε συγκέντρωσε τις απαραίτητες 11 ψήφους για την εκλογή του αλλά μόνο 9...
Η διαδικασία εκλογής προέδρου, στη θέση του παραιτηθέντος Αθανάσιου Καντζιάρη, και ο τρόπος διεξαγωγής της προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των παρατάξεων μειοψηφίας που έκαναν λόγο για αυθαίρετη ερμηνεία του νόμου, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους.
Συγκεκριμένα, μετά τη δήλωση του δημάρχου πως θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για την προεδρία της Δ. Ε. Υ. Α. Ο και την εκδήλωση ενδιαφέροντος και από τον «διαφωνούντα» δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο, Αθανάσιο Μωρικίδη, ο πρόεδρος του δ. σ. υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος, από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και ότι πριν προχωρήσει το σώμα σε εκλογή προέδρου θα πρέπει να προηγηθεί «εσωτερική διαδικασία στην πλειοψηφούσα παράταξη», μεταξύ των δύο που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Εσωτερική διαδικασία που διεξήχθη τελικά και έδωσε την «πρόκριση» για τη διεκδίκηση της προεδρίας στον κ. Μουζά.
Η επιλογή της συγκεκριμένης διαδικασίας, ουσιαστικά δηλαδή κάτι σαν… «εμβόλιμη παραταξιακή» στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, βρήκε τελείως αντίθετο το σύνολο της μειοψηφίας.
Ο κ. Τζότζολας, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, απέδωσε «πραξικοπηματικά χαρακτηριστικά» στην επιλογή του τρόπου εκλογής προέδρου της επιχείρησης, εκτιμώντας ότι ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δ. σ. «προσπάθησαν να εφεύρουν τρόπο και διαδικασία» εκλογής, σημειώνοντας πως με τέτοιες μεθόδους ένα δήμος δε μπορεί να κυβερνηθεί…Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Μουζά «ή να τα βρει με τους συμβούλους του ή να παραιτηθεί», χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στο δήμο Ορεστιάδας ως τη χειρότερη που έχει προκύψει, ίσως και από καταβολής δήμου και γνωστοποίησε πως θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα…
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαϊωάννου, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, έκανε λόγο για παρερμηνεία και προσπάθεια παραπλάνησης του δημοτικού συμβουλίου από τον δήμαρχο, υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος του δ. σ της ΔΕΥΑΟ εκλέγεται από το σύνολο των μελών του δημοτικού συμβουλίου και δεν ακολουθείται καμία «εσωτερική διαδικασία», η οποία προβλέπεται μόνο για την εκλογή προεδρείου του συμβουλίου. Όσο αφορά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όπου ο κ. Μουζάς δε μπόρεσε να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων, ανέφερε πως «το δημοτικό συμβούλιο έκρινε ακατάλληλο το δήμαρχο να διοικήσει αυτό το σημαντικό οργανισμό του δήμου» και κάλεσε τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
«Υπάρχει μια τάση να εκδηλώνονται ανωμαλίες (σ. σ. στο δημοτικό συμβούλιο) κυρίως κατά τις εκλογές και ιδίως όταν πρόκειται για το πρόσωπο του δημάρχου. Αυτό το διαπιστώνουν όλοι οι δημότες γι’ αυτό οφείλω να το διαπιστώσω κι εγώ. Είναι γνωστό τοις πάσι», ήταν το σχόλιο του προέδρου του δ. σ, Κυριάκου Στεφανάτου, μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια εκλογής προέδρου της ΔΕΥΑΟ.
«Δεν ψήφισαν την υποψηφιότητά μου οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι της Ορεστιάδας Εν Τάξει, και οι 8 της μειοψηφίας», ήταν το σχόλιο του δημάρχου, Δημήτρη Μουζά, σημειώνοντας πως έχει τοποθετηθεί και δεσμευτεί πως θα αναφέρεται, ονομαστικά πλέον, σε αυτούς που παίρνουν αποφάσεις, για να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα οι δημότες...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α Υ Ν Α Ν !!!!!!

Ακούστηκε και κατι για ΄΄ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ΄΄!!!
Θέλουμε εξηγήσεις!!!!!!
Καλά ο νέος σκίζει απο την ερμηνεία των σχετικών διατάξεων (μέχρι και γραμμη παίρνει απο το Υπουργείο ΄΄΄κατα δήλωσή του'')
ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ γωνιακό το καταντήσανε μπάχαλο....
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ (μετά το κάζο της αυτοπρότασης---ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ)....
Π Α Ρ Α Ι Τ Η Σ Η
ΑΠΑΝΤΕΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΟΥ (Τουλαχιστον μαθετε τι λέει ο Κωδικας τον οποίο καλείστε και να εφαρμοσετε)...
Τελικα έχει ή δεν εχει ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ο ''ΕΝ ΤΑΞΕΙ''.. Αυτο που έγραψε ο άλλος για ΦΕΚ κλπ ισχύει ή οχι;
ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΥ ΓΙΑΝΝΗ (TOM) ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Ε;
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΤΡΕΧΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΟΛΑ;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο με τα παρατσούκλια τα πάει καλά.. τώρα αποκτήσαμε τον Καντζίαρη - "Κολώνα", δια στόματος Προέδρου.
Αντε βρε κι εις ανώτερα.. Σε κάθε Δ.Σ. αν έχουμε και ενα παρατσούκλι στο τέλος οι νέοι συνδιασμοί θα έχουν βρεί ονόματα χωρίς πολύ κόπο..

Ανώνυμος είπε...

αρχές γενάρη του 2006,ο φιλόδοξος δασκαλάκος χλεύαζε τον κ.ΤΖΟΤΖΟΛΑ πως δεν εβρισκε αντιδημάρχους... Ευγε στην επιλογή του,την ολίγο καθυστερημένη..όπου περιλαμβάνει και ΕΡΠΕΤΑ (οποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται)... ΩΩΩΩ και τι επιλογή του τέκνου-τεκνού το οποίο προήλθε από τοκετό δύσκολο προέδρου Δ.Σ. αλλά ήτο άρρεν.... Όχι στα βαθειά παιδί μου....

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons