Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

«Πρωτοπόροι» οι δήμοι Κυπρίνου, Τραϊανούπολης, εντάχθηκαν στο Εθνικό Δημοτολόγιο...


Δύο από τους πιο μικρούς δήμους του Έβρου, αυτοί του Κυπρίνου και της Τραϊανούπολης, εντάχθηκαν «πρώτοι», από τους 13 δήμους του νομού, στο Εθνικό Δημοτολόγιο, το οποίο μέχρι σήμερα περιλαμβάνει 83, συνολικά δήμους της χώρας.
Με τη λειτουργία του Εθνικού Δημοτολογίου αναμένεται να εκλείψει, πρακτικά, το κόστος συναλλαγής του πολίτη με τη δημόσια διοίκηση ενώ χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα, σε μέγεθος, έργα εκσυγχρονισμού της διακυβέρνησης της χώρας.
«Στόχος μας είναι το γρηγορότερο δυνατό να ενταχθεί το σύνολο των Ο. Τ. Α στο Εθνικό Δημοτολόγιο, ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να ωφεληθούν από τις δυνατότητες που προσφέρει αυτό το σύγχρονο εργαλείο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θανάσης Νάκος, μετά τη χθεσινή υπογραφή ένταξης 47 ακόμη δήμων στο Εθνικό Δημοτολόγιο.
Με το Εθνικό Δημοτολόγιο, θα χορηγούνται βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης, και βεβαιώσεις για τον Ο. Γ. Α, διάφορα πιστοποιητικά ενώ φορείς της δημόσιας διοίκησης θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις βεβαιώσεις που χρειάζονται, χωρίς να εμπλέκεται στην όλη διαδικασία ο πολίτης. Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται εύκολα και με ασφαλή και εγγυημένο τρόπο ηλεκτρονικές συναλλαγές μεταδημότευσης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ. ΑΦΟΥ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

"Σάλος και μεγάλη ανακατοσούρα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κιλκίς."


"Πρωτοφανές στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης σκηνικό είναι υπό διαμόρφωση στο Δήμου του Κιλκίς που ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ.
Δύο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν σχεδόν ανεξαρτητοποιηθεί και ψηφίζουν κόντρα στη γραμμή του δημάρχου Τ. Τερζίδη...
Ένας ακόμη παρέχει την ψήφο του αλλά με όρους. Εάν την κάνει και αυτός τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με το πρωτόγνωρο φαινόμενο να χάσει την δεδηλωμένη ο δήμαρχος και να αναγκασθεί σε παραίτηση.

Aκου εκει;δύο έγιναν ανεξάρτητοι.Τι πρέπει να πούμε εμείς εδώ που του έφυγαν τέσσερεις και έχει χάσει την δεδηλωμένη απο το2008;Που έχει μείνει με 9 συμβούλους απο τους 13;Αυτόν έπρεπε να τον διώξουν όχι να περιμένουν να παραιτηθεί;

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons