Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Εκτός ενισχύσεων οι παραγωγοί σκόρδου και πατάτας της Βύσσας!


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μια περιοχή στην οποία η παραγωγή σκόρδου αποτελεί παράδοση, μια περιοχή που το σκόρδο της είναι «αναγνωρίσιμο» και που αποτελεί «επιλογή καλλιέργειας» για μεγάλο αριθμό αγροτών, τέθηκε εκτός του πακέτου στήριξης, των γνωστών και με αγώνες κερδισμένου, «πακέτου» των «περίφημων» 500 εκ. ευρώ! Ο λόγος για την περιοχή της Βύσσας, όπου με έκπληξη οι παραγωγοί διαπίστωσαν πως στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, η περιοχή τους είναι «εκτός» των ενισχύσεων στις παραγωγές σκόρδου και πατάτας και δεν έχουν περιληφθεί στην «τελική εξειδίκευση των ποσών κατά καλλιέργεια, προϊόν και περιοχή»!
Μια τέτοια εξέλιξη φαίνεται να επιβεβαιώνει πως οι «κατανομές των ενισχύσεων» δεν έγιναν με διάφανες διαδικασίες, πως οι επιτροπές αγροτών των διάφορων περιοχών δεν αγωνίστηκαν και δεν διεκδίκησαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνολικά και «ταξικά» για τους αγρότες αλλά «παίχτηκαν» αρκετά παιχνίδια, τα οποία φυσικά σιγοντάρισε και το υπουργείο προκειμένου να «σπάσει» το, αρχικά, συμπαγές αγωνιστικό μέτωπο των αγροτών…
Ήδη ο αγροτικός σύλλογος της Βύσσας απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάνοντας έκκληση να μεριμνήσει για την ένταξη των καλλιεργειών σκόρδου και πατάτας της περιοχής στο «πακέτο στήριξης» που εξαγγέλθηκε. Αναφέρει επίσης πως «εάν αυτό αληθεύει (σ.σ η εξαίρεση από τις ενισχύσεις), θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για αμέλεια ή άγνοια του θέματος, ειδάλλως θεωρούμε τη σχετική Κ. Υ. Α άδικη, απογοητευτική και εξοργιστική». Παράλληλα επισημαίνει πως «οι αποζημιώσεις θα πρέπει να αφορούν όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική περιοχή που βρίσκεται η εκάστοτε καλλιέργεια».
Στο θέμα πήρε θέση και η Αχτιδική Επιτροπή β. Έβρου του Κ. Κ. Ε, θεωρώντας απολύτως δικαιολογημένη την οργή και αγανάκτηση των παραγωγών σκόρδου και πατάτας της Βύσσας, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ως «ανεξήγητη και εξοργιστική», η οποία «μοιάζει σα να θέλει να τιμωρήσει τους αγρότες της ακριτικής Βύσσας». Παράλληλα, καλεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει σε άμεση επανεξέταση του θέματος και να επανορθώσει την αδικία ενώ απευθυνόμενη στους αγρότες τους καλεί να απαιτήσουν δυναμικά τόσο τις ενισχύσεις που δικαιούνται όσο και την προστασία της παραγωγής τους, με κατώτερες εγγυημένες τιμές, την προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις αθρόες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές και άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τεσσερις (4) ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ!!!!!!!
Αγωνίζονται μέρα-νυχτα για τα δίκαια της περιοχής τους!!!!
Στόμα εχουν και μιλιά δεν εχουν τα ''πουλάκια'' μου...

Ανώνυμος είπε...

Στο faceboοκ στο group orestiadites γράφουν τα "κατορθώματα" τους. Και τρώνε το κράξιμο που τους αναλογεί!
Για του λόγου το αληθές: http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/wall.php?id=14111430612

(Πρέπει να έχετε λογαριασμό για το δείτε)

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο οι βολευτές,μη ξεχνάμε τον νομάρχη (αυτος ειναι για δημόσιες σχέσεις) τους δημάρχους ,τον πρόεδρο της ΚΕΔΚ τους προέδρους των ενώσεων.Ολοι αυτοί τι παίζουν άραγε.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ;
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
ΑΡΚΕΤΑ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ

Ανώνυμος είπε...

Τους βολεμένους πολλοί εμίσησαν ,το βόλεμα κανείς

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.
ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα.
Από το 1981 τον εκλέγουμε!!!
Πια η προσφορα;
Α! ναι.
Μας επέβαλε να «καμαρώνουμε» να ανεμίζει η τουρκικη σημαία στην καρδιά της Ορεστιάδας.
Ορεστιάδα πονεμένη προσφυγική πόλη, διωγμένη από τους τούρκους.
Νωπές οι μνήμες.
Ένας πρόσφυγας

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό. Πολλά τα χρόνια για να μη κάνεις τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Εχω καιρό να ακούσω ΓΙΑ το ΙΒΑΪΛΟΓΚΡΑΤ.....
Τα κουνούπια θα τα κατατροπώσουμε φέτος ή θα τα παχύνουμε σαν τις μυγες!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο "ΠΑΤΕΡΑΣ" ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Μικρέ ρώτα τον ΄΄πατέρα'' σου;
Ακούγεται οτι ο ''εν τάξει'' τοριξε πάλι στις μηνύσεις,συμφωνεί ή οχι;
ΑΛηθεια ρε παιδια ,πεφτανε πριν απο μερικούς μηνες κατι λιβανιστήρια (γλυψίματα) στα Δημοτικα Συμβουλια για τον εν ταξει;ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ τώρα τα λιβάνια και οι λιβανάτες.

Ανώνυμος είπε...

Τον πήραν χαμπάρι τον εν τάξει και κάνουν την πάπια.Σε λίγο καιρό θα κάνουν παρέα τους άλλους τρείς.Εκείνος ο σύμβουλος ο Πετρίδης που είναι.
Με την ευκαιρία αυτή,γνωρίζετε ότι στις δημόσιες και ιδιοτικές σχολές δημοσιογραφίας,στον κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ,στα πανεπιστήμια και στα πεζοδρόμια του ρεπορτάζ,ΥΠΑΡΧΕΙ το παγκόσμια αποδεκτό ΗΘΙΚΟ καιεπαγγελματικό αξίωμα ΄΄Ο δημοσιογράφος ΔΕΝ μπορεί να έχει καμία σχέση επαγγελματική ή άλλη με οποιαδήποτε μορφή εξουσίας.Είναι απέναντι ο δημοσιογράφος στην εξουσία και ποτέ μαζί.Για να ελέγχει και να κρίνει.Οταν πληρώνεται απο την εξουσία ούτε ελέγχει ούτε κρίνε騨.Ας αφίσουν οι πληρωμένοι απο δήμαρχο,νομάρχη και υπερνομάρχη τις εξυπνάδες και να ασχοληθούν με το δημοσιογραφικό τους έργο στα μέσα όπου εργάζονται γιατι ο κόσμος τους πήρε εδώ και πολύ καιρό χαμπάρι.Ακουσες εσύ εκεί στην ΔΕΛΤΑ,στον ΒΟΡΡΈΑ και στον ΝΟΤΕΑ.

Ανώνυμος είπε...

Παλι μηνύσεις για την φουκαριάρα την...συντροφό του.Κύριε εισαγγελέα αφού ο πρόεδρος του ΔΣ δεν σας έστειλε τα όσα ακούστηκαν στο ΔΣ(τα πρακτικά ως όφειλε) για τις διαπραγματεύσεις του δημάρχου με την ιδιοτική τράπεζα που αφορούσε δάνειο ύψους 4 εκατ. ευρώ,κάντε τον κόπο να τα ζητήσετε, να μάθουμε και εμείς οι φορολογούμενοι, τι αφορούσαν τα δύο εισιτήρια.Πάντως σίγουρο είναι οτι δεν αφορούσαν θεατρική παρασταση.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΒΙΕΝΝΗ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ

firmeza on 16 Φεβρουαρίου 2009 στις 1:42 μ.μ. είπε...

@ Ανώνυμος Νο 12

Ο ηθικός "κανόνας" της δημοσιογραφίας δεν ισχύει μόνο για τις "υπόγειες" συμφωνίες και συμμαχίες αλλά και για τις "υπέργειες"..

"Όταν πληρώνεται απο την εξουσία ούτε ελέγχει ούτε κρίνει" γράφεις.

Να θυμίσω τη λίστα Ρουσσόπουλου με τους δημοσιογράφους που πληρώνει το κράτος?

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΜΑ: ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ!!
Να κάνω μια ερώτηξη,οχι για μένα αλλα για σας τους φουκαράδες που ψηφίσατε... Ο Τσίρος εβαλε υποψηφιότητα (1986)για Δήμαρχος ως ΠΑΣΟΚΟΣ για να ρίξει τον ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ!!!Και οι ΒΑΡΣΑΜΑΚΙΔΗΣ - ΤΖΟΤΖΟΛΑΣ να μην έρθει Ο ΠΑΣΟΚΟΣ -ΤΣΙΡΟΣ!!!εντάξει
Βγήκε Ο ΒΑΡΣΑΜΑΚΙΔΗΣ... Τι σκατά ήθελε ο ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ(1994) (Ο δήθεν δεξιός) να ρίξει τον ΒΑΡΣΑΜΑΚΙΔΗ (με τον οποίο κάθε μερα,τροπος του λέγειν πίνει καφέ).........
Ο σκατά δεξίός ΒΑΡΣΑΜΑΚΙΔΗΣ (1998)γιατί στήριξε και έβγαλε τον ΠΑΣΟΚΟ Παπαϊωάννου ΔΗΜΑΡΧΟ????Ο ΤΖΟΤΖΟΛΑΣ ως ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ έριξε τον ΠΑΣΟΚΟ Παπαϊωάννου...εντάξει!!!!Ο Μουζάς(2006) τι σκατά ήθελε να ρίξει τον ΤΖΟΤΖΟΛΑ?????

Ανώνυμος είπε...

ειναι απο αυτα που εχουν συνηθησει να τρωνε καθε μερα σε ολη τους την ζωη, ειναι αυτα που ειναι χωμενοι και λουσμενοι ολη μερα δεν μπορουν να τα αποφυγουν.
ο κοσμος που τους ψηφιζει μπορεις να μου πεις τι δουλεια εχει με αυτα και πως αντεχει την μποχα τους;

Ανώνυμος είπε...

Και εμείς γιατί πέφτουμε μέσα στα ΣΚΑΤΑ;;
Ανωμαλίες της περήφανης ΛΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ...
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει το παραπάνω εχει οντως μια ελάχιστη δοση υπερβολής (γινεται και λιγο για την πλάκα) αλλα δες και την πραγματικότητα για το πως φτανουμε εδω που είμαστε!!!!!!
όταν ο παππούς με το ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ πάει και ψηφίζει,ειναι υπερβολή;
Οταν τα 5οευρω πάνε σύννεφο για την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων (τρομάρα τους) ειναι υπερβολή;
Οταν κανένας μας ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αυτόν που πρέπει,αλλα αυτον που μας φορτώνουν ,ειναι υπερβολή;

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons