Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Τζότζολας: Να βρει λύσεις ο δήμαρχος ή να παραιτηθεί...


Για σαφείς... ενδείξεις τρόπου άσκησης των καθηκόντων του νέου προεδρείου, κάνει λόγο σε γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, Γρηγόρης Τζότζολας, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κυρίως στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δ. Ε. Υ. Α. Ο. Ο κ. Τζότζολας υποστηρίζει ότι έγινε προσπάθεια «εφεύρεσης τρόπου και διαδικασίας» για να επιτευχθεί η εκλογή του δημάρχου στη θέση του προέδρου, η οποία παρά τις «αλχημείες» δεν επετεύχθη. Καλεί μάλιστα το δήμαρχο, Δημήτρη Μουζά, ή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ή να παραιτηθεί καθώς η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος είναι η «χειρότερη» από ιδρύσεως της πόλης.
Η δήλωση του κ. Τζότζολα έχει ως εξής:
«Από την πρώτη, ουσιαστικά, συνεδρίαση το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας έδειξε πως προτίθεται να προεδρεύσει και να ασκήσει τα καθήκοντά του. Με ελαστική και κατά το δοκούν και συμφέρον του δημάρχου ερμηνεία και εφαρμογή του δημοτικού κώδικα, κατά παράβαση κάθε διάταξής του, με πραξικοπηματική διάθεση και με μοναδικό στόχο την προσπάθεια προστασίας και μόνο του προσώπου του δημάρχου Ορεστιάδας και όχι την καλύτερη και αποτελεσματική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και των θεσμών.
Η προσπάθεια εφεύρεσης τρόπου και διαδικασίας για να εκλεγεί ο δήμαρχος στη θέση του πρόεδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας, εξέθεσε ανεπανόρθωτα το προεδρείο και τον ίδιο το δήμαρχο που ούτε με αλχημείες πέτυχε την εκλογή του. Αντίθετα, εξετέθη και υπέστη βαριά πολιτική ήττα αφού αποδείχθηκε με τον χειρότερο, σκληρότερο και πλέον επίπονο τρόπο πως αποτελεί πλέον μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.
Είναι σίγουρο ότι με τέτοιες μεθόδους ένας δήμος δε μπορεί να κυβερνηθεί, η σημαντικότερη δημοτική επιχείρηση, η Δ. Ε. Υ. Α. Ο, δε μπορεί να διοικηθεί.
Θα πρέπει επιτέλους ο δήμαρχος Ορεστιάδας να αντιληφθεί πως πρέπει να αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα το πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εξαιτίας των επιλογών του και του αδιέξοδου δρόμου που έχει επιλέξει. Αν δε μπορεί ούτε αυτό να αντιληφθεί και να βρει λύση τότε καλύτερα να παραιτηθεί και η παράταξή του να εκλέξει νέο δήμαρχο, για το καλό του δήμου Ορεστιάδας και των δημοτών.
Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον ο δήμος είναι η χειρότερη, ίσως, από την ίδρυση της πόλης και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον δήμαρχο. Ας σταματήσει να ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους για τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε και τις επιλογές που τώρα πληρώνει και μαζί του, δυστυχώς, και ο δήμος.»

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ Ο κ.ΚΑΝΤΖΙΑΡΗΣ ,παραιτήθηκε ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ του ΔΣ της ΔΕΥΑΟ;
ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ,ΑΝ ΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ; ΕΙΧΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΣ να ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Το δημοτικό συμβούλιο σύμφωνα με τον Κώδικα και στη συστατική πράξη της ΔΕΥΑΟ ορίζει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που είναι
επταμελές :
Τρείς (3) Δημοτικοί Σύμβουλοι
(ένας εξ'αυτών ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πρόερχεται απο την μειοψηφία).
Θα μπορούσε να είναι δύο!!!!
Ενας (1)εκπρόσωπος των εργαζομένων
Ενας (1) εκπρόσωπος κοιν.φορέα
Τα υπόλοιπα μέλη δηλ. δύο (2) και λόγω ποσόστωσης γυναίκες δημότες ή κάτοικοι του Δήμου.
Κατόπιν το Δημοτικό Συμβούλιο ορίζει απο τα μέλη του Δ.Σ.της ΔΕΥΑΟ τον Πρόεδρο και αντιπρόεδρο.

Ο Καντζιάρης παραιτήθηκε απο τη θέση του Προέδρου και ΟΧΙ του μέλους.Συνεπώς το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να ορίσει Πρόεδρο κάποιον απο τους υπόλοιπους έξι!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο νόμος έγινε για νορμάλ καταστάσεις και εξηγούμαι!!!
Ενώ αναφέρει ...απο τα μέλη αυτά ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τρείς (3) είναι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου.
Και για να διασφαλίσει και την εκπροσώπηση της μειοψηφίας ,αναφέρει ρητώς ότι ενας εξ'αυτών προέρχεται απο την μειοψηφία.Για την πλειοψηφία δεν αναφέρει τίποτα,,ισως γιατί δεν θα περίμενε οτι η πλειοψηφία θα γίνει μειοψηφία,οπότε αυτή θα έχει τουλάχιστον έναν το Δ.Σ.

οπότε και να παραιτηθεί και απο μέλος ο Καντζιάρης ,οοισδήποτε Δημοτικός Σύμβουλος μπορεί να ορισθεί ανεξάρτητα απο ποιά παράταξη προέρχεται ,αρκεί να υπάρχει και απο την άλλη..

Ανώνυμος είπε...

Σε προηγούμενο άρθρο που αναφέρθηκε το ίδιο, μόνο αγράμματους που δε μας είπαν..

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ,Ο ΚΑΝΤΖΙΑΡΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ Της ΔΕΥΑΟ, ΤΟΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ή ΜΩΡΙΚΙΔΗΣ ή ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ...
ΑΡΑ ,ΣΩΣΤΑ ,Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΟΡΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΞΗ (6),ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...
ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΝΕΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕΣΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ,ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ,ΤΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ,ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.....
ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ,ΔΗΜΑΡΧΟΣ -ΜΩΡΙΚΙΔΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ....
Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ; ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; ΑΝ ΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΜΟΔΙΟΣ.....
ΧΩΡΙΣ ΤΥΠΙΚΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ κλπ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΛΕΓΑΜΕ, ΜΑΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΣ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ...ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΩ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ..

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ;3:01

Ανώνυμος είπε...

3:01....
Ενα πράγμα δεν κατάλαβες...Εδώ δεν δεν έχουμε να κάνουμε με την άποψη του καθένα αρμόδιου ή αναμόρδιου,πολύ περισσότερο με την δική σου άποψη που είναι άσχετη!
αλλά με την εφαρμογή του Νόμου,ώστε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΟ να είναι Νόμιμη γιατι φοβάμαι αν συνεχιστούν τετοιου είδους παιχνίδια θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα και στην συνέχεια με το κατά πόσο θα είναι νόμιμες οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΟ!!!
Αν διαβάσεις τον κώδικα ,άρθρο 255
παρ.3 και 4 τα πράγματα είναι ξεκάθαρα...Μόνο ένας άσχετος δεν θα τ'εβλεπε.Και δεν δικαιολογείται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
που είναι και Νομικός να δημιουργεί
για λόγους σκοπιμότητας τέτοιες
καταστάσεις.
Κι όλα αυτά με ηγεσίες σε όλους τους χώρους μικρές.Που δεν βλέπουν μακριά!Λίγοι ανησυχούν για την πόλη.Το προσωπικό συμφέρον,το πρόσκαιρο πάνω απο'όλα.
Γι'αυτό και το αγωνιώδες ερώτημα ..
Πού μας πάνε;..
Ευθύνη για ότι συμβεί,δεν έχουν μόνο οι άλλοι ,το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχετε εσείς κύριε Δήμαρχε.Το μόνο που θα πετύχετε είναι να πάτε χρόνια πίσω την πόλη!
Τα προβλήματα αρχίζουν όταν,παρά το φτύσιμο που πέφτει,συνεχίζετε να είστε ματιασμένοι!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;
Ο ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ''ΒΛΑΚΑΣ'' ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Ανώνυμος είπε...

8:08

Μάθε να διαβάζεις,,,εσυ το είπες...

εγώ τον είπα άσχετο !!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι φιλοι νομιζω οτι τα πραγματα πρεπει να τα δουμε απο αλλη διασταση.
Η ΔΕΥΑΟ οπως και να εχει σε συντομο χρονικο διαστημα θα εχει προεδρο,τωρα το ποιος θα εινια μικρης σημασιας και προτιμω να μην το αναλυσω τωρα .Το θεμα ειναι οτι η Πολη μας παει απο το κακο στο χειροτερο, υπαρχει μξια στασιμοτητα σε θεματα συμαντικα-πανεπηστημιο,ΕΣΠΑ,ανεργεια,κλπ-με αποκορυφωμα την μη παρουσια του δημαρχου στην συνοδο που εγινε στην Ξανθη παρουσια του Παυλοπουλου και ολων των συνεργατων του και ο μοναδικος απων απο ολους τους δημαρχους της περιφερειας ηταν ο Μουζας να τον χαιρομαστε

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο "ΠΑΤΕΡΑΣ" ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ρώρα την "φουρκαριά " την μάνα σου!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ;

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons