Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Παπαϊωάννου: υπέστη πολιτικό πλήγμα ο δήμαρχος, καιρός να αφήσει τα τερτίπια και να ασχοληθεί με τα προβλήματα…


Στην πρόσφατη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της Δ. Ε. Υ. Α. Ο, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, αναφέρεται με γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Άγγελος Παπαϊωάννου, σημειώνοντας πως «το δημοτικό συμβούλιο αρνήθηκε να επιλέξει το δήμαρχο ως πρόεδρος της Δ. Ε. Υ. Α. Ο». Υποστηρίζει επίσης πως έγινε παρερμηνεία της σχετικής διάταξης του δημοτικού κώδικα, αναφορικά με τη δυνατότητα ύπαρξης και άλλου υποψηφίου, τονίζοντας πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν σύννομη. Παράλληλα, αναφέρεται και στην «αποστασιοποίηση» τριών στελεχών «πρώτης γραμμής», όπως τα χαρακτηρίζει, τα οποία δεν ψήφισαν την υποψηφιότητα του δημάρχου, λέγοντας όχι με τη στάση τους στην «ανεύθυνη πολιτική των δημοσίων σχέσεων του δημάρχου, χωρίς παραγόμενο έργο», στην ποινικοποίηση της δημόσιας ζωής και την εμπάθεια προς τα μέλη της μειοψηφίας, πως είπαν «όχι στην εκνευριστική αδράνειά του και στις χαμένες, για το δήμο, ευκαιρίες…»
Παρατηρεί επίσης πως σε αυτή τη συνεδρίαση δεν υπήρξε «σωσίβιο» και πως το πολιτικό πλήγμα του κ. Μουζά είναι «ανυπολόγιστο» αλλά «βάζει σε περιπέτεια και την σημαντικότερη επιχείρηση του δήμου…» Τέλος, καλεί τον κ. Μουζά να «αφήσει επιτέλους «τα “τερτίπια” και τις μηχανορραφίες , για να ασχοληθεί με τα πολύ σοβαρά προβλήματα του δήμου».
Η πλήρης δήλωση του κ. Παπαϊωάννου έχει ως εξής:
«Το δημοτικό συμβούλιο ΑΡΝΗΘΗΚΕ με ψήφους 11 έναντι 9 να επιλέξει τον δήμαρχο κύριο Μουζά ως πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης , την γνωστή μας ΔΕΥΑΟ. Αρνήθηκε να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, γιατί τον θεώρησε μη ικανό να διαχειριστεί την πιο σημαντική δημοτική επιχείρηση του δήμου, για τα επόμενα δύο χρόνια, ύστερα από την παραίτηση του κ. Καντζιάρη.
Παρ’ όλη την προσπάθεια που κατέβαλε , επικουρούμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κ. Στεφανάτο , παρερμηνεύοντας την σχετική διάταξη του δημοτικού κώδικα ,να είναι ο μόνος υποψήφιος, ενώ το ορθό είναι ότι μπορεί να είναι υποψήφιος ο κάθε σύμβουλος , δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό των 11 ψήφων.
Η διαδικασία που επιλέχθηκε από τον πρόεδρο του ΔΣ, τον αφήνει ΕΚΘΕΤΟ ,διότι σκοπίμως παρέσυρε το σώμα σε μία αυθαίρετη και μη σύννομη εκλογική διαδικασία. Έπρεπε ο πρόεδρος να γνωρίζει ή να είχε διαβάσει το άρθρο 255 του κώδικα , που δίνει το δικαίωμα και στον κ. Μωρικίδη , ο οποίος εκδήλωσε την επιθυμία να είναι υποψήφιος για την αντικατάσταση του παραιτηθέντα κ. Καντζιάρη. Η παρατήρησή του «κάντε ένσταση και θα αποφανθούν τα αρμόδια δικαστήρια», στερείται σοβαρότητας.
Μόνο δύο χρόνια χρειάστηκαν για να αποστασιοποιηθούν τρία, πρώτης γραμμής στελέχη του συνδυασμού του κ. Μουζά και να αρνηθούν να τον ψηφίσουν (φημολογείται δε, πολύ σύντομα, αύξηση του αριθμού αυτού). Τρία έμπειρα στελέχη είπαν ΟΧΙ στην ανεύθυνη πολιτική των δημοσίων σχέσεων του δημάρχου , χωρίς παραγόμενο έργο , είπαν ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της δημόσιας ζωής και την αρρωστημένη εμπάθεια προς τα μέλη της αντιπολίτευσης , είπαν ΟΧΙ στην εκνευριστική αδράνειά του και στις χαμένες για τον δήμο ευκαιρίες, επιβεβαιώνοντας τα όσα λέγαμε επί δύο χρόνια μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια Το σωσίβιο που του «ρίχθηκε στην διαδικασία ανάδειξης του προεδρείου αυτή την φορά δεν του δόθηκε , κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ανυπολόγιστο πολιτικό πλήγμα για τον ίδιο, βάζει όμως σε περιπέτεια και την σημαντικότερη επιχείρηση του δήμου, την ΔΕΥΑΟ .Ας αφήσει επιτέλους ο κ .δήμαρχος τα "τερτίπια" και τις μηχανορραφίες , για να ασχοληθεί με τα πολύ σοβαρά προβλήματα του δήμου.»

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΕΥΑΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ. ΑΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΧΡΕΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

1.ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ,ΤΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΜΗΝΙΑΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ''ΚΟΙΝΟΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ΄΄....
2.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΄΄ΠΕΝΑΛΤΥ'' ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΙΚΑ;;;;;;
ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,Ο ΜΙΣΘΟΣ (Η ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΝΤΕ) ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιός είναι ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΟ?

Ανώνυμος είπε...

ο καντζιάρης παραιτήθηκε απο το αξιωμα του Προέδρου και οχι απο μέλος!!!Οπότε το Δ.Σ. θα πρέπει απο τα επτά μέλη να εκλέξει το αξίωμα του ΠΡΟΕΔΡΟΥ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστό αυτό που λέει ο 9:06.. Δε το είχα σκεφτεί.. Γιατί τόσος ντόρος τότε?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ?

Ανώνυμος είπε...

Αν ειναι έτσι, είναι ασκοπη και ακυρη η όλη διαδικασία, μια και δεν υπάρχει κενή θέση να αντικαταστήσει ο Μουζας ή ο Μωρικίδης!

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΠΩΠΩ ΟΛΟΙ ΦΑΟΥΛ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΑΣ ,ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΘΡΟ!!!!
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΟ Ο κ.ΚΑΝΤΖΙΑΡΗΣ,Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Και Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ..
ΜΗΝ ΑΜΟΛΑΤΕ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ και ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Α ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ π.χ

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει ρε φίλε.. Χαλάρωσε.. Κι έτσι να είναι δεν είμαστε.. "ειδικοί".. Καλή ώρα σαν εσένα όπως φαίνεται.. Υποθέσεις κάνουμε.. Που έχουν λογική.. άσε το απαξιωτικό υφάκι.. Αν ξέρεις πληροφόρησε το κοινό χωρίς ειρωνείες..

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΝ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΑΣΗ.....
ΔΕΥΤΕΡΟΝ,Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΟ Δ.Σ και ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ γιατι, ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΒΑΣΕΙ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ,Ο ΝΕΟΣ (διαφορετικα θα τα κρίνουν τα Δικαστήρια ,αποφάνθηκε)
ΤΡΙΤΟΝ ,ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΥΓΙΑΓΚΙΧΤΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΟΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, Ο ΧΑΡΙΣ.....ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ''ΤΡΑΓΟΥΔΑ'' και ΩΡΑΙΑ (ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΤΩΡΑ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ Ο ...ΟΦΩΝΟ,ΣΤΟ ΧΟΡΟ).

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ "ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΟΥ", ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙς ΟΤΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΟ Δ.Σ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ 7ΜΕΛΟΥΣ ΔΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ (ΜΕ ΤΟΝ ΚΟ ΚΑΝΤΖΙΑΡΗ), Η ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΚΑΝΤΖΙΑΡΗ (ΜΟΥΖΑ Η ΜΩΡΙΚΙΔΗ ΚΛΠ)

Ανώνυμος είπε...

MHN ME ANAGKAZEIS TORA NA SE EIRONEYTO!!!
PROSEXE TI GRAFEIS,GIATI EXEIS MPERDEPSEI SOBRAKA KAI GRAVATES,και ΠΕΦΤΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΆΛΛΗ.
ΑΡΘ 255 Κωδικα Δημων και Κοινοτήτων
ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.

ΑΞΙΟΤΙΜΟ Κ.ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
________________
Εξοχότατε
Την 6-2-2009 ενώπιον ΥΜΩΝ κατα την πανηγυρικώς διεξαχθείσα ΣΥΝΕΔΡΙΑΝ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΟΥ της πόλεως μας,εκτοξεύθηκαν και εξτομίσθηκαν σκληρότατες εκφράσεις πολώ δε κατηγγήλθησαν ,άνομες-προσβλητικές και κολάσιμες πράξεις...
Πέραν της διερεύνισης των καταγγελόμενων απο μερους σας ,σαν ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ, υποχρεωσή σας τοσο εναντι των πολιτών αλλά και έναντι της παράταξής σας,είναι η διαβίβαση των σχετικών ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ στην αρμόδια ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ,προκειμένου να ελεγχθούν οι πάντες αλλά και να απαλλαγούν οι φέροντες έστω ψεγάδια περι της εντιμοτητάς τους ή μη.
Σε διαφορετική περίπτωση ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ του ΝΟΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΘΡ.255 ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

"...4. Το δημοτικό συμβούλιο ορίζει από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τον πρόεδρο και τον
αντιπρόεδρό του..."

ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΑΝ ΟΝΤΩς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ Ο ΚΟΣ ΚΑΝΤΖΙΑΡΗΣ, ΤΟΤΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΚΟΣ ΜΟΥΖΑΣ Η ΚΟΣ ΜΩΡΙΚΙΔΗΣ?

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ?

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΝΤΖΙΑΡΗΣ ΥΠΕΒΑΛΕ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ!!!!ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΑΘΗ ΑΡΡΕΝ!! ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕ ,ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ,ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ???
ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΔΙΑΔΙΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ,ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ (ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΝΕ ΕΝΣΤΑΣΗ.ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ...ΕΚΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΔΩ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΣΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ(Γράμμα στον εξοχότατο)

Ανώνυμος είπε...

κ. Δηκηγόρε ενημέρωσέ μας

Ποιες είναι οι ποινές για τις παράνομες μίζες;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΡΑΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ,ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ (ένας εκ των διαφωνούντων),ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ..
ΑΛΗΘΕΥΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Μισθοί εργαζομένων δευαο.καθαρίστρια 1600 στα γραφεία 2500 υδραυλικοί 2500.υπάρχουν άλλοι εργαζόμανοι σε άλλες δουλιές με παρόμοιους μισθους.ούτε στην ζαχαρη ΕΒΖ ΘΑ ΒΡΟΎΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Oi καταγγελίες που έγιναν στο ΔΣ για μίζες πρέπει να διαβιβαστουν στον αρμόδιο εισαγγελέα.για να είμαστε ΌΛΟΙ ΕΝ ΤΑΞΕΙ.ΔΗΜΑΡΧΕ ...ΑΚΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ στΟ ΕΛΛΑΔΑ ,''ΚΟΙΝΟΦΕΛΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ''

Ανώνυμος είπε...

Oπατις¨τι είναι αυτό πάλι με τον αρμόδιο για τα οικονομικά.στην σέντρα για χρέη στο ικα...καλο παιδί και αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο "ΠΑΤΕΡΑΣ" ΜΟΥ.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons