Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Ψηφίστηκε στη Βουλή η Επιτροπή Διαβούλευσης για τον πετρελαιαγωγό, επιφυλάξεις κομμάτων για το ρόλο της...


Και με τη... βούλα, πλέον, υφίσταται η Επιτροπή Διαβούλευσης των φορέων του Έβρου για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη. Η σύστασή της και ο ρόλος της περιλαμβάνεται στο άρθρο 35 του νομοσχεδίου με τον τίτλο «προώθηση της συμπαραγωγής δύο ή περισσοτέρων χρήσιμων μορφών ενέργειας, ρύθμιση ζητημάτων σχετικών με το Υδροηλεκτρικό Έργο Μεσοχώρας και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε στη Βουλή, εχθές το βράδυ. Έτσι, η Επιτροπή Διαβούλευσης, καθίσταται «επίσημος» συνομιλητής με τα υπουργεία και τη διεθνή εταιρεία για τον πετρελαιαγωγό για τη ρύθμιση λειτουργικών ζητημάτων τόσο στη φάση κατασκευής όσο και λειτουργίας του, αν ποτέ λειτουργήσει...
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εισηγητής του νομοσχεδίου χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη τροπολογία, ως μια από τις σημαντικότερες που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο. Από την πλευρά της, η εισηγήτρια του ΠΑ. ΣΟ. Κ, Αθανασία Μερεντίτη, υποστήριξε πως στην τροπολογία δεν υπάρχει σαφής προσδιορισμός του ρόλου της επιτροπής. «Δεν προσδιορίζετε ούτε με τι θα ασχολείται ούτε γιατί χρειάζεται αυτό. Εκτιμάμε ότι κάποιους υμετέρους θέλετε πάλι να τοποθετήσετε. Δηλαδή όλα τα άλλα θέματα για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη τα λύσατε και μόνο η Επιτροπή μας έλειπε;», αναρωτήθηκε η κα Μερεντίτη. (Λέτε;)
«Ο αγωγός είναι μια ιδιωτική επένδυση και μάλιστα, μια επένδυση με σημαντικά ρίσκα. Οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες μπορεί να αλλάξουν χέρια και να περιέλθουν σε ξένες εταιρείες», ανέφερε η ειδική αγορήτρια του ΣΥ. ΡΙΖ. Α, Ευαγγελία Αμανατίδου- Πασχαλίδου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τονίζοντας πως εξαρχής ο Συνασπισμός ήταν αντίθετος στην υλοποίηση της συγκεκριμένης διακρατικής συμφωνίας. Παρατήρησε επίσης πως «το διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο που δημιουργείται για τον Έβρο δεν είναι συγκεκριμένο και έρχεται σε αντίθεση με το υφιστάμενο, που η τοπική κοινωνία αποδέχεται και υπερασπίζεται». Από την πλευρά του, ο ειδικός αγορητής του ΛΑΟΣ, Ηλίας Πολατίδης, υποστήριξε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι το σημείο που βρίσκεται το θέμα του πετρελαιαγωγού, εκφράζοντας παράλληλα τις επιφυλάξεις του για το ρόλο της Επιτροπής. «Για ποιο λόγο χρειάζεται; Δεν αναφέρεται τίποτα ούτε στην αιτιολογική έκθεση. Τι ακριβώς σκοπό θα εξυπηρετήσει αυτή η Επιτροπή, πέραν των δημοσίων σχέσεων;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και συμπλήρωσε: «Λέτε δημόσιες σχέσεις, τραπέζια με χαβιάρι και λοιπά με κάποιους προσκεκλημένους από τη Ρωσία ή τη Βουλγαρία. Ενδεχομένως να υπάρξουν δημόσιες σχέσεις και αυτό θα είναι πολύ καλό για τους δημάρχους, τους νομάρχες και τους προέδρους επιμελητηρίων του Έβρου. Είναι εμφανές τι πρόκειται να υπάρξει και ποιος είναι ο λόγος που δημιουργείται».

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ Ο ΝΤΟΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ .... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ; Ε! ΠΟΙΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Πολατίδης είπε
«Λέτε δημόσιες σχέσεις, τραπέζια με χαβιάρι και λοιπά με κάποιους προσκεκλημένους από τη Ρωσία ή τη Βουλγαρία. Ενδεχομένως να υπάρξουν δημόσιες σχέσεις και αυτό θα είναι πολύ καλό για τους δημάρχους, τους νομάρχες και τους προέδρους επιμελητηρίων του Έβρου. Είναι εμφανές τι πρόκειται να υπάρξει και ποιος είναι ο λόγος που δημιουργείται».
Κάποιοι που καίγονται να μπούν στην Επιτροπή για τα τραπεζώματα και τα χαβιαρια ενδιαφέρονται;!!!!!
Κ. Πολατίδη λέτε να είναι έτσι;
Σώπα καλέ!
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ανώνυμος είπε...

πολυ φαγωνεστε με τον 5ο οροφο!
μην ψεχνατε οτι ο ζαχοπουλος ηταν στον 4ο και σωθηκε!!ο δικος μας και απο ουρανοξύστη δεν εχει αναγκη!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ, ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ΩΧ! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ Ζ...ΠΟΥΛΟ;
Η ΤΣ..ΟΥ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ; ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ. ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ. ΝΑΙ.....ΝΑΙ.....ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ! ΜΠΡΑΒΟΟΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τον Αρχοντα τριών δει μεμνήσθαι!!

Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει!!!

Δεύτερον ότι κατά νόμον άρχει!!!!

και Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει!!!!


Αγάθωνος

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ. ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΠΙΑ

Ανώνυμος είπε...

αντε καλεεεεεεεεεεέ!!!!
κλείσε το "πιτσί" σου αν δεν μπορεις τις επαναληψεις!!!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger | Printable Coupons